gusia80 25.07.2007 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Muszę przyznać, że nie źle to wygląda... myślałam, że będzie gorszy efekt.... A ja nadal nie wiem... chcieliśmy dziś zamówić, ale chyba w końcu pójdziemy jutro, bo mętlik w głowie... a to w końcu kupuje się na zawsze... póki c, chyba bardziej jesteśmy za obustronnym kolorem (mamy sypialnię dębową po babci i jeszcze kilka antyków, min. stare lampy, które jeszcze parę dni temu zakładałam, że wyrzucę, ale po drobnych zabiegach wyglądają całkiem przyzwoicie, a nasze zabytkowe pianino też "orzechowe" - więc chyba tak by się to lepiej prezentowało?...) i jeszcze korci mnie chęć zmiany, ze względu na to, że w obecnym mieszkaniu (w kamienicy) mamy takie duuuuuuuże białe okna (wys. 2,30)...ale jak sama napisałam... decyzja trudna... i ciągle jeszcze przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 26.07.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Muszę przyznać, że nie źle to wygląda... myślałam, że będzie gorszy efekt.... A ja nadal nie wiem... chcieliśmy dziś zamówić, ale chyba w końcu pójdziemy jutro, bo mętlik w głowie... a to w końcu kupuje się na zawsze... póki c, chyba bardziej jesteśmy za obustronnym kolorem (mamy sypialnię dębową po babci i jeszcze kilka antyków, min. stare lampy, które jeszcze parę dni temu zakładałam, że wyrzucę, ale po drobnych zabiegach wyglądają całkiem przyzwoicie, a nasze zabytkowe pianino też "orzechowe" - więc chyba tak by się to lepiej prezentowało?...) i jeszcze korci mnie chęć zmiany, ze względu na to, że w obecnym mieszkaniu (w kamienicy) mamy takie duuuuuuuże białe okna (wys. 2,30)... ale jak sama napisałam... decyzja trudna... i ciągle jeszcze przed nami Jeśli masz tyle drewnianych mebli i antyków to tylko kolor dwustronny, biały wydaje mi się, że wyjdzie ... tak sobie. Ale to oczywiście tylko moje zdanie. Nie wiem, jaka jest róznica w cenia między jedno a dwustronnym kolorem ale wydaje mi sie, że niewielka. Moje okna w Oknoplaście Kraków (10 szt. w tym duże tarasowe, okucia WK1, klamki "złote" z przyciskami lub kluczykiem, termo-ramka no i kolor dwustronny oczywiście) wyszły ok. 8000 ( w tym tarasowe ponad 2000). Do tego parapety i rolety. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 najlepiej po prostu się zastanów w jakim stylu chcesz urządzić dom-od tego wszystko zależy. Biały jest kolorem dość uniwersalnym-nie pogryzie się z jakimkolwiek wnętrzem. Ja planuję wnętrza stonowane-dużo beżów -projektant doradził okna białe właśnie dlatego. Ponadto zawsze podobała mi sie biel-poczekam aż dziecię podrośnie:) i wtedy ni stąd ni zowąd brązowe okna wyglądałyby jak "g...w lesie" (słowa projektanta).Zaprzyjazniony projektant to osoba, która ma na kącie setki realizacji. My też planowaliśmy brąz od środka i facet nas z tego wyleczył pokazując jak to wygląda w różnych zestawieniach. Jak ktoś jest stały w uczuciach:0 może sobie na to pozwolić...ale jesli za kilkanascie lat zechcesz meble czarne-nie wiemy co bedzie na topie-to co-złoty dab z okien nie da sie zeskrobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 26.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja również jestem przed wyborem okien i zdecydowana jestem na kolor obustronny. Moim zdaniem okna powinny stylem nawiązywać do podłóg i drzwi a nie mebli. Tym bardziej, że złoty dąb (na który jestem zdecydowana) ładnie łączy się z nowoczesnymi meblami, a już na pewno ze stylowymi meblami. Ramy okien w kolorze w połączeniu z jasnymi ścianami tworzą swoiste obrazy na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 26.07.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja mam orzechowe - 4 lata mieszkam, dom co prawda nie wykończony, ale w oknach jestem dalej zakochana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.07.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Moim zdaniem okna powinny stylem nawiązywać do podłóg i drzwi a nie mebli. tu się zgodzę-ja mam bladobeżowy gres-jak ktos ma drewno lub panel to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 My mamy na zewnątrz okna w kolorze zloty dąb. Do tego dach jest brązowo-rdzawy. Tutaj jest widoczny kolor cachu, okna jeszcze pozaklejane folią ochronną. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=95055&start=60 Zdecydowaliśmy, ze we wnętrzu okna będa białe. Łatwiej będzie nam dopasować firanki, zasłonki, kolory scian. Wyglądają ładnie, schludnie i elegancko, a nie wadzą przy doborze czegokolwiek we wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Moim zdaniem okna powinny stylem nawiązywać do podłóg i drzwi a nie mebli. I tu się z tobą zgodzę w 100 proc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Moim zdaniem okna powinny stylem nawiązywać do podłóg i drzwi a nie mebli. I tu się z tobą zgodzę w 100 proc. Jeśli będa w kolorowej okleinie To ja tez się pod tym podpisuję. Bo moje białe od wewnątrz nie muszą nawiązywać do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.07.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Istotnie-biały jest super i nie musi nawiązywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 26.07.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 My mamy okna złoty dąb na zewnątrz a wewnątrz białe. Musze powiedzieć, że jest super. NIe ma żadnego problemu z urządzaniem wnętrza. Wszystko pasuje .Kolor biały jest kolorem uniwersalnym,dlatego nie będzie się "gryzł" z innymi kolorami ,czy to ścian czy też mebli.Ale to oczywiście rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.07.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 My mamy okna złoty dąb na zewnątrz a wewnątrz białe. Musze powiedzieć, że jest super. NIe ma żadnego problemu z urządzaniem wnętrza. Wszystko pasuje .Kolor biały jest kolorem uniwersalnym,dlatego nie będzie się "gryzł" z innymi kolorami ,czy to ścian czy też mebli.Ale to oczywiście rzecz gustu Przybij piątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 26.07.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 a propos złotych szprosów-faktycznie zobowiązują ale dom od zewnątrz wygląda mega elegancko. Rzecz gustu. Dla mnie wygląda mega obciachowo. Ponieważ też zastanawiałem się co do czego pasuje na etapie wykończenia domu, zatrudniłem architekta wnętrz oraz miałem okazje rozmawiąć na etapie oferty z innymi. Wszyscy zgodnie twierdzili: -> nie robić złotych szprosów, bo to zobowiązuje przy wykończeniu wnętrza -> nie robić koloru machoniowego od wewnątrz, bo też będą później problemy z doborem reszty. Nie oceniam tutaj rozwiązań, przekazuje rady otrzymane od specjalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 26.07.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 KaJot mógłbyś podać namiary na architekta sprawdzonego i w rozsądnej cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 26.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 KaJot mógłbyś podać namiary na architekta sprawdzonego i w rozsądnej cenie?? Nie mam jeszcze sprawdzonego przez siebie architekta, dopiero rozpoczynamy współprace. Cenowo to wyglada tak: Domek 150m2 + garaż od 8500 PLN do 15000 PLN zakres prac (wnętrze, rozkład i dobór mebli, kolory, elektryka + światła, szafy wnękowe, łazienki, projekt kuchni, kominka, wizualizacja elewacja zewnętrzna, ok 15 wizyt na budowie). ja wybrałem tego za 8500, polecony przez znajomego. Jak się sprawdzi to wtedy bede polecał, ale jeśli chcesz to wysle namiar, lecz nie biore odpowiedzialności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 26.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 KaJot mógłbyś podać namiary na architekta sprawdzonego i w rozsądnej cenie?? Nie mam jeszcze sprawdzonego przez siebie architekta, dopiero rozpoczynamy współprace. Cenowo to wyglada tak: Domek 150m2 + garaż od 8500 PLN do 15000 PLN zakres prac (wnętrze, rozkład i dobór mebli, kolory, elektryka + światła, szafy wnękowe, łazienki, projekt kuchni, kominka, wizualizacja elewacja zewnętrzna, ok 15 wizyt na budowie). ja wybrałem tego za 8500, polecony przez znajomego. Jak się sprawdzi to wtedy bede polecał, ale jeśli chcesz to wysle namiar, lecz nie biore odpowiedzialności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.07.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Hmm mi szprosty nie kojarzą się z elegancją. Wręcz przeciwnie. Owszem, zobowiązują bardzo, z tym sie zgodzę. Narzucają pewien styl (Pan Wojtek jest specjalistą od stylów ). Mi sie to kojarzy z określeniem "dworkowy" Ale elegancje to ja chyba inaczej pojmuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia70 26.07.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Mam obustronnie mahoń wyglądają świetnie zupełnie jak drewniane okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.07.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam. Zdecydowaliśmy się na kolor obustronny-złoty dąb,ze szprosami.Wyglądaja jak drewniane,myślę że nie będzie większych problemów z aranżacją wnętrz. W galerii forumowiczów jest wiele zdjęć z kolorem okien od wewnątrz i pomieszczenia wyglądają bardzo ładnie.Ja chciałam kolorowe okna też z innego powodu-na kolorze nie widać brudu .Na stare lata jak znalazł,mycie okien(takiej ilości )to niezły wysiłek.A nie wiem czy bedzie mnie stać na gosposię. Moje oka od wewnątrz wyglądaja tak http://images25.fotosik.pl/20/2f6947dc4c727be2med.jpg http://images30.fotosik.pl/20/de32cbd7cf515729med.jpg http://images28.fotosik.pl/20/0b1bd0460f7107bbmed.jpg http://images23.fotosik.pl/20/d7342a8dea033770med.jpg jak wam sie podoba ten obrazek? Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.07.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 pięknie Bogusiu...i to jest to co mnie przekonuje do ciemnych okien w domach...jak pisałam wcześniej obrazy na ścianach...suuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts