RAIDER12 24.07.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Chcialem sie dowiedzieć jak to jest z zawiadomieniami przez urząd przesyłanymi do wszystkich zainteresowanych stron o planowanej budowie bo jak byłem sie pytać, po jakim czasie mogę uzyskać pozwolenie? to poinformowano mnie że maksymalnie 65 dni i taki jest termin jednak powiedziano mi że za kilka dni powinienem dostać pismo o rozpoczęciu procedury,tak czekam i żadnego pisma jeszcze nie dostałem i to mnie niepokoi bo już czekam 57 dni i obawiam sie że jak urząd ma problemy z plynnoscią to mogą mi wyszukać jakiś braków w dokumentacji ktore łatwo mogą sobie stworzyć i wtedy decyzja moze odwlec sie w czasie.Pytam czy moje obawy są słuszne czy też może być tak że sąsiedzi takie pisma juz dostali a ja niepotrzebnie sie stresuje bo mnie przyjdzie tylko pozwolenie na budowę,proszę odpiszcie jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 To jest tak, że urząd wysyła zawiadomienia zwrotne do sąsiadów.Jak przyjdzie ostatnia zwrotka świadcząca o tym, że sąsiad odebrał zawiadomienie urząd wydaje pozwolenie (ja chcąc to przyspieszyć dostałam listę sąsiadów i sama jeździłam do nich)jeśli sąsiad nie odbierze poleconego leży on na poczcie, poczta zostawia awizo, potem drugie awizo (nie wiem dokładnie ile czasu poczta trzyma list polecony), potem zwraca list do nadawcy z adnotacją, że nieodebrany i dopiero wtedy urząd wydaje pozwolenie tak tą sprawę wyjaśniono mi w urzędzie, który dał mi pozwolenie 57 dni wydaje mi się bardzo dużo za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.07.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Oni tam w urzędach po swojemu liczą te dni urzędowe, ja też nie mogłem się w tym połapać, a panienka mówiła, że oni mają jeszcze czas, a mnie wychodziło z obliczeń że to już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 25.07.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Nasz urząd (Wieliczka) nie wysyłał nic do sąsiadów.Powiedzieli nam,ze jak jest zgodnie z przepisami(odległości,granice,drogi itd..) to nie wysyłają. Sąsiad czekał i czekał....i nic nie dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.07.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Jeśli zogdnie z przepisami to przy PnB nie wysyałają. Wysyłają przy WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts