Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wcześniej przychodzi zawiadomienie?

Recommended Posts

Chcialem sie dowiedzieć jak to jest z zawiadomieniami przez urząd przesyłanymi do wszystkich zainteresowanych stron o planowanej budowie bo jak byłem sie pytać, po jakim czasie mogę uzyskać pozwolenie? to poinformowano mnie że maksymalnie 65 dni i taki jest termin jednak powiedziano mi że za kilka dni powinienem dostać pismo o rozpoczęciu procedury,tak czekam i żadnego pisma jeszcze nie dostałem i to mnie niepokoi bo już czekam 57 dni i obawiam sie że jak urząd ma problemy z plynnoscią to mogą mi wyszukać jakiś braków w dokumentacji ktore łatwo mogą sobie stworzyć i wtedy decyzja moze odwlec sie w czasie.Pytam czy moje obawy są słuszne czy też może być tak że sąsiedzi takie pisma juz dostali a ja niepotrzebnie sie stresuje bo mnie przyjdzie tylko pozwolenie na budowę,proszę odpiszcie jak to jest.

To jest tak, że urząd wysyła zawiadomienia zwrotne do sąsiadów.

Jak przyjdzie ostatnia zwrotka świadcząca o tym, że sąsiad odebrał zawiadomienie urząd wydaje pozwolenie (ja chcąc to przyspieszyć dostałam listę sąsiadów i sama jeździłam do nich)

jeśli sąsiad nie odbierze poleconego leży on na poczcie, poczta zostawia awizo, potem drugie awizo (nie wiem dokładnie ile czasu poczta trzyma list polecony), potem zwraca list do nadawcy z adnotacją, że nieodebrany

i dopiero wtedy urząd wydaje pozwolenie

tak tą sprawę wyjaśniono mi w urzędzie, który dał mi pozwolenie

57 dni wydaje mi się bardzo dużo za dużo