Pearl 19.11.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Jeszcze raz o Majewskim. Swoje okna zamawiałem w punkcie w Pruszkowie. Z transportem i montażem nie było problemu. Kupowaliśmy okna i drzwi partiami i przy każdym transporcie z czterech dotychczasowych (piąty w lutym)nie było żadnej "obsuwy", czy to czasowej czy innej. Łącznie zamówiliśmy 3szt. drzwi zewn., 11 okien dużych i 7 mniejszych. Nigdy niczego nie brakowało, okna i reszta przyjeżdżały "w jednym kawałku", słowem święty spokój. Zapłata za towar i montaż... po montażu co też jest cenne, bo gwarantuje jego solidność. Jeśli będę budował drugi dom szukał już pewnie nie będę Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 19.11.2003 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Howk!sirma- ...de gustibus non est disputandum. Czytaj wątek.bilbo- dobra maksyma, ino nie zawsze w życiu wychodzi... Ale okno fantastyczne! Też bym takie postawił w salonie. Wprawdzie skojarzenia z bulajem mam dwuznaczne, ale faktycznie jest piękne. Oklejanie PCV nie ma sensu, jak każda podróba. A, że ducha nie ma w PCV, to fakt. U mnie Duch ma być w domu i ogrodzie (i lodówce), bo też buduję dla siebie...Dlatego wyszedłem z założenia, że jeśli nie młodnieję, jeśli z każdym rokiem mniej będę mógł i mniej mi się będzie chciało, to po co dokładać roboty na później. Pearl- ani mnie to ziębi, ani grzeje, tylko lubię fakty i konkrety. Co do materiałów, to masz rację, i pewnie niejeden forumowicz stanie okoniem za (lub przeciw).krzysztofh- ...na szczęście "gość" przytoczył warunki gwarancji okien "Urzędowski" i jest jakiś konkret. Wojnom precz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 19.11.2003 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 A kto słyszał lub (jeszcze lepiej) ma okna firmy PINUS ? Tak na moje (laika) oko to bardzo ładne okienak. No i mają ten obłędny typ "HS". Widzieliście to może jeszcze u kogoś innego? Z ich wyceny wynika, że jednak drożej niż Urzędowski, więc U jednak kusi mimo uwag o tym szkleniu i w ogóle. Ale co z "HS" ??? wlowik: Jesteś z 3miasta, więc wiesz lepiej, na których okrętach są bulaje o średnicy 2,7m ? pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norman 22.11.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 URZĘDOWSKI NIE MA CERTYFIKATU WIĘC CI GO NIE DOSTARCZY. Suche szklenie nie ma dopuszczenia. Silikon brudzi bo jest niskiej jakości.[/color][/size] Oceniałem jakość jego okien z meranti u jednego z nabywców[diler sprzedał okna surowe - bez lakieru bo tak było taniej - i polecił polakierować samodzielnie - skutek tragiczny] W sumie to wina producenta. Jednak Urzędowski ma Waszą pozytywną opinię - to dobrze. Wychodzi na to, że teraz nie ma pewniaków [słabych i dobrych]. Przykład FERNO i jego niefrasobliwości wobec klientów daje wiele do myślenia. Widziałem też krytycznie oceniane okna Majewskiego - bez zarzutu!!! Pchelek [tak na marginesie]. I jak tu pisać na Forum??? Surowe okna Urzedowski, jestem ciekaw skąd je wziąłeś Ja chciałem takie zakupić, ponieważ nie dokońca odpowiadał mi kolor, ale mi nie chcieli sprzedać bo twierdzili że sam ich dobrze nie zabezpiecze i nie pomaluje, Kiedyś, jakieś 5 może więcej lat temu to słyszałem że sprzedawali okna tylko impregnowane, ale teraz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.11.2003 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 ... Jesteś z 3miasta, więc wiesz lepiej, na których okrętach są bulaje o średnicy 2,7m ? Ooożeszty... To takie gigantyczne? To czemu takie grube ramy? Myślałem, że to raczej takie 0,8m, góra... Przecie to waży z pół tony! (sory, za skrzywienie zawodowe, budowałem jachty gdzie każdy gram się liczy, a na lądzie to zaleta. Wiatr nie porwie). A taki duży bulaj, to widziałem na "Nautilusie" Kapitana Nemo, a także w domu Bagginsów w krainie Hobbitów. A, może i u Ciebie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norman 01.09.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Kiedy widziałeć okna Urzędowskiego w stanie surowym?Ja chciałem sobie takie kupić i samemu pomalować ale mi powiedziano, że takich już dawno nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 09.09.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jak drewniane to zobacz tu (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts