Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzupelnienie wniosku o pozwolenie na budowe

Violek

Recommended Posts

Dzisiaj dostalam pismo ze Starostwa Powiatowego w ktorym zlozylam wniosek o pozwolenie na budowe.

Wyznaczyli mi 9 punktow do uzupelnienia i termin do 3 sierpnia .......

Przeciez to nierealne !!! Po pierwsze jest sezon urlopowy a po drugie zalatwienie tych roznych zalcznikow w ciagu tygodnia nie uda sie nigdy .

Czy taki termin jest wiażacy? Napisali mi ze w przeciwnym razie wydadza omowe zatwierdzenia projektu budowlanego.

Czy maja takie prawo?

Tak mówią przepisy. Termin jest wiążący i nie da sie np. złożyć prośby o przesunięcie terminu.

Teraz Ty idziesz załatwiać swoje sprawy, a gmina ( jak będzie miła) to poprosi Cię o zabranie swoich papierów ( pamiętaj, ze te zmiany musisz nanieść w dokumentacji, która leży w gminie).

A jak już uzupełnisz to spowrotem do gminy i terminy zaczynają bieg od nowa :( Lajf :(

Ja dostałam tydzień na uzgodnienie wjazdu na działkę. Co z tego , że Inżynier ruchu potrzebuje trzech i w gmienie to wiedzą ?

Ale nie stresuje się - uzupełnisz, złożysz drugi raz i sie uda :)

Dzisiaj dostalam pismo ze Starostwa Powiatowego w ktorym zlozylam wniosek o pozwolenie na budowe.

Wyznaczyli mi 9 punktow do uzupelnienia i termin do 3 sierpnia .......

Przeciez to nierealne !!! Po pierwsze jest sezon urlopowy a po drugie zalatwienie tych roznych zalcznikow w ciagu tygodnia nie uda sie nigdy .

wystąp o zawieszenie postępowania uzasadniajc urlopami np .projektantów.

w tedy nie tracisz kolejki w Sarostwie i nie musisz składać wniosku jeszcze raz.

jak uzupełnisz braki występujesz z pismem o odwieszenie postępowania i dostarczasz dokumenty

Ja miałam podobną sytuację. Musiałam wycofać dokumenty i ponownie złożyć, ponieważ byłaby odmowa PnB, a nie o to chodzi. Urząd ma 65 dni na wydanie PnB, i musi w tym terminie się zmieścić. Pani z UM poradziła mi aby ponownie złożyć komplet dokumentów, ponieważ musiałam mieć pozwolenie wodno-prawne na wykonanie opaski drenażowej wokół budynku,a to trwało 2 miesiące. Tak zrobiłam, dokumenty trafiły ponownie do innej pani sprawa zakończona pozytywnie.

Ja dostałam tydzień na uzgodnienie wjazdu na działkę. Co z tego , że Inżynier ruchu potrzebuje trzech i w gmienie to wiedzą ?

Ale nie stresuje się - uzupełnisz, złożysz drugi raz i sie uda :)

Dziekuje za podpowiedzi :) Ja też musze miedzy innymi uzgodnic wjazd na dzialke ale jak chcialam to wczesniej zalatwic w gminie to powiedzieli mi ze to dopiero po wybudowaniu domu....... Wiecie co ci urzednicy sa jacys .....niekompetentni ( co najmniej ) Kazdy mowi co chce.... Ciekawe co mi teraz powiedza?

• 1 month później...