Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon - gres 40 x 40

Angelika

Recommended Posts

Poszukujemy płytek - właściwie gresu do salonu, o wymiarach 40 x 40.

Interesuje nas taki szczerbiony, niegdzie nie mogę takiego znaleźć, juz przeglądnęłam wszystkie większe firmy w Polsce i nic nie widzę. A może na stronie, jak pokazuja płytki, to nie widać szczerbień. Liczę na Waszą pomoc.

:wink: A propos pochemranych brzegów. Glazurnik mojej koleżanki zamazał z góry fugą pochemrane brzegi, w duchu pewnie przeklinając inwestorkę, że kupiła chłam.

Na szczęście przyjechała, kiedy były jeszcze świeże i udało się je "Odpracować".

Ups... :wink: Miała szczęście, że zdążyła na czas :lol:

MiA & Wojtek - chyba tak, bo dokładnie nie widać tego na zdjęciu :-) Tojest własnie to oczym pisalam :-)

Grazia-Ol podaję: [email protected]

dabell - dzięki za namiary - wybierzemy się tam w weekend.

Grazia-Ol - no to glazurnik chyba świeżo po fachu, ale nie znający trendów :-)

Generalnie znalazłam onteresujące nas płytkiw Tubądzinie, ale nie znaleźliśmy odpowiedniego koloru, no i niestety były w rozmiarze 33x 33. Ale bierzemy je do kuchni :-) chcemy wlaśnie z takimi szczerbieniami, tylko w innym "rozmiarze" i kolorze.

http://images23.fotosik.pl/38/6f0ecf13f0244f85.jpg

Do osób, którym wysyłałam zdjęcia płytki włoskiej do holu, wiatrołapu i kuchni.

Płytka jest firmy Nova Bell kolor Bellagio. 1 klasa jest w cenie ok. 200 zł za metr. Moja w drugiej klasie (czasami zdarza się, ze w paczce1 jest z jakąś kropką i trzeba ją odłożyć) kosztuje 47 zł za metr.

Płytki wybierałam w Chacie w Ełku.

A ja mam gres z serii Lupo z Paradyża też z nierównymi brzegami:

<a href=http://images28.fotosik.pl/8/3f50846e208c1880m.jpg' alt='3f50846e208c1880m.jpg'>

Tak, ale to sa faliste brzegi, a nam chodzi o szczerbione. I wymiary 40x40 cm.

Ale ładnie się nawet ten róż komponuje. Ale nie będzie nam odpowiadał do pozostałej kolorystyki.