pchlistosc 12.07.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 poradzcie jaki rodzaj dachowki wybrac a moze blacha?mam stary poniemiecki do dach okolo 200m2 moze powiecie jakie to sa koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.07.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Dachówka Brass wychodzi w kosztach podobnie jak dobra blacha, ale... jest wiele cięższa od blachy, czy gontów, więc konstrukcja dachu jest masywniejsza (droższa), dodatkowo deskowanie dachu, papa... Tak było w moim przypadku. Niby koszty materiału do krycia dachu podobne, ale wyszło jakieś 10 tyś. drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 13.07.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 wybrałem blachodachówkę , choć więżba obliczona na dachówkę.Oszczędność na deskowaniu - założyłem folię .Cena m2 materiału bardzo podobna , szok następuje gdy przy dachówce zaczyna sie liczyć wykończenia ( gąsiory - na sztuki , dachówki boczne krawędziowe ) . Fakt że przy blasze też trzeba robić okucia boczne ale tak jak poprzednik doliczyłem się róznicy ok.10.000 . Dla mnie kupa kasy.A znajomi twierdzą że mam piękną dachówkę na dachu. Gdy blachodachówka jest dobrze ułożona to efekt jest naprawdę niezły.I jeszcze jedno - sąsiad ma dachówkę Brassa ( polski niemiec - stać Go )a od północnej strony dach ma kolor zielony , cały pokryty mchem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Wybralem dachowke ceramiczna.Mimo roznicy w kosztach. dach kopertowy 230 m kw. roznica ok 3.500 ! Jestem bardzo zadowolony Anonimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Wydaje mi się,że na stary poniemiecki dom aż prosi się położyć dachówke ceramiczną. Jeśli koszty nie pozwalają,a ważna jest estetyka,to wybrałabym gonty bitumiczne. opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzejNowak 13.07.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 ja mam 250m2 dachu. klade ceramiczna miesziana Robena. Koszt dachowki ok 18tys. + robocizna. Twoj stary ceglasty dom super wygladalby z karpiowka. Ale wyglad to wyglad a kasa to kasa. Jednak namawialbym cie raczej do dachowki niz blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Musisz sie najpierw dowiedziec, czy na taki dom mozesz polozyc blache. Rodzina na poniemieckim domu musiela polozyc dachowke, taki prikaz.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 13.07.2003 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 dzieki sliczne za odpowiedzi ale powiedzcie cos o kosztach.Sczegolnie interesuja mnie place wykonawcowpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts