andog 25.07.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 WitamRemontuję łazienkę w starym domie , strop drewniany , usnunąłem starą wylewkę bez zbrojenia, rozebrałem podłogę drewnianą , sprawdziłem stan belek drewnianych i usunąłem polepę glinianą .Oczyściłem belki i ślepy pułapDalej stoję przed dylematem , czym zakonserwować belki i deski i jak "zakończyć " strop. Myślę o dwóch sposobach1. Wypełnienie przesztrzeni między belkami paskami twardego styropianu , ewntualnie kramzyt,zastepnie wylać płytę żelbetowąo grubości 5cm 2. Zastowanie zamiast płyty żelbetowej , płyt OSB 22 i 10Proszę o podzielenie się swoimi uwagami i radamiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzierzba 29.07.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 mam podobny problem chce zrobic drewniany strop nad calym domem. Moj pomysl to deski 30 warstwa wyciszajacej pianki znow deski 30 pianka i panele. Tyle ze nie wiem jak to sie moze sprawdzic w praktyce legary sa co metr. Zastanawia mnie jak to bedzie pracowalo. Pod podloga od spodu albo wata 10 i sufit podwieszany a druga opcja to zeby nic niebylo tylko całkowicie widoczne legary az do sufitu tyle ze to jest polnocny kraniec Polski i boje sie ze bedzie duzo ciepla uciekak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 01.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 U nas zdał egzamin taki wariant:- usunięcie starej polepy a w to miejsce wata- na to płyta OSB a na nią panele. Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.08.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ja mam tak od goryosb 22 pioro wpustfilc, pomiedzy legarami 20cm welny,folia20cm welny na przekladkęfolia jeszcze razplyta gkjest cicho poniewaz strych mam nieuzytkowy to mam nadzieje nie bedzie mi tam uciekalo ciepelkopozdrawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 12.08.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Zdjolem deski ,wywalilem gline ,ktora byla miedzy belkami (odciazenie stropu)belek niekonserwuje bo sa zdrowe (dworek 1875) wkladam 20 cm welny i przybijam zpowrotem deski tak robie juz w drugim objekcie i jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzierzba 12.08.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 20 cm welny to duzo ja chce zeby czesc belek stropowych byla na wierzchu wiedam 10 cm i potem na zakladke pomiedzy deski podlogowe 5 cm welny. Mam tylko watpliwosci bo u mnie belki stropowe sa co 1 metr moze nieco mniej i boje sie ze jak dam tylko jedna warstwe desek to moze to chodzic. Powiadziono mi zebym polozyl deski 38mm na to rusztowanie z lat i znow deski 30 jako podloze pod panele. Jak mozesz to naisz czy cos takiego bedzie dzialac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyninak 13.08.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Domyślam, że to strop nad łazienką, bo tam wszyscy przyjęli Opcje z wełną są do przyjęcia, ale jeśli to strop pod łazienką i może na gruncie (gdybam sobie), to keramzyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts