iandm 25.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam wszystkich! Czy ktoś zaczął budowę Diuny z Archipelagu bo interesuje mnie właśnie ten projekt i chciałbym poznać opinię osób, które zaczęły budowę tego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 25.07.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 to jest bardzo popularny projekt-;idz; na projekty i archutekturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 05.11.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 to jest bardzo popularny projekt-;idz; na projekty i archutekturę Wcale nie taki popularny ja jakoś innego wątku nie mogę znaleźć. Też będę budował Diunę z Archipelagu i prosze pozostałych forumowiczów o podzielenie się zdjęciami z realizacji tego projektu oraz zmianami jakie robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 aga1401RadovanKubektmi pewnie sporo innych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 06.11.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 aga1401 Radovan Kubektm i pewnie sporo innych osób Dzięki za szczere chęci pomocy ale błagam czytajcie ze zrozumieniem. Nie chodzi nam o Diunę z domusa tylko z archipelagu, przecież to są zupełnie inne projekty. Proponuję wejść na http://www.archipelag.pl znaleźć projekt Diuna, zobaczyć i dopiero wypowiadać się w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Sorry, faktycznie Szukałam, chyba nie ma takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 15.12.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Naprawdę nikt nie buduje Diuny z archipelagu ?? Ja już mam projekt i jestem na etapie zastanawiania się jakich zmian dokonać. Może Ci co już wybudowali podpwiedzą jakieś ciekawe rozwiązania ?? ps. Podobnym projektem do Diuny jest Seweryna i widziałem go niedawno na żywo ze zrobionym dachem przez EuroDach w dachówce karpiówce. Wole oka wyglądają obłędnie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 13.01.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Podtrzymuję wątek, projekt jest naprawdę piękny i jakoś nie wydaje mi się żebym tylko ja go realizowal ?? Diunowicze odezwijcie się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 13.01.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam. Rzeczywiście piękny dom!!! Układ bardzo w moim stylu, tyle że dom dla mnie za drogi i za duży Ale mam choć troszkę podobny układ pomieszczeń w wybranym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 05.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Aby pociągnąć wątek tego projektu napiszę pare słów o moich przemyśleniach. W projekcie jest ściana z ytonga jednowarstowa, zacząłem czytać o zaletach ścian 1 i 2 warstwowych i po moich półrocznych przemysleniach doszedłem do wniosku iż leprzym rozwiązaniem w polskich warunkach jest ściana 2wartwowa. Przy 1 warstwowej każda niedoróbka technologiczna powoduje powstawanie szpar i mostków cieplnych, poza tym ytong jest bardzo mięki i słyszałem że komuś włamano się do domu nie przez dobrze zabezpieczone drzwi ale wycinając piłą obok otwór w ścianie W polskich warunkach jak na jesieni pada deszcz na ścianę to w nocy te krople wody które wniknęły w ścianę zamarzają i rozsadzają ytonga powodując powolną jego degradację. Dla tego zdecydowałem się na ścianę 2 wartwową w tym projekcie z minimum 20 cm ociepleniem styropianem kładzonym w 2 warstwach tak aby uniknąć mostków termicznych. Dodam że nie zdecydowałem jeszcze czy ściana bedzie z ceramiki czy silikatu, napewno zdecydowałem że będzie 2 warstwowa. Z 3 warstwowej zrezygnowałem od razu bo nie lubię klinkieru a obkładanie całego domu kamieniem też nie do końca mi się podoba. Może ktoś zainteresowany tym projektem włączy się do dyskusji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iandm 06.03.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 A to jest nasz domek po pewnym czasie!http://picasaweb.google.com/101801121813889855318/AlbumBezTytuU#5445626695509507698[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts