byku666 01.03.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam pytanko, czy ktos z was kupował gres szklany i musiał go jescze impregnowac ?? po co to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 02.03.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Mam pytanko, czy ktos z was kupował gres szklany i musiał go jescze impregnowac ?? po co to ? z tego co wiem to jest gres SZKLIWIONY Ale może coś się pozmieniało A impregnowało się chyba po to, żeby tak brudu nie wnikał w niego.. ale nie dam sobie niczego uciąć, dawno sie tym nie interesowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dokładnie, jak pisze Coobah. Gres to taki dość specyficzny spiek ceramiczny, który ma dużo mikroporów. W te mikropory wchodzi brud i to powoduje powstawanie plam, czy zmianę odcienia gresu. Dlatego warto go zaimpregnować, zwłaszcza polerowany. Co do szkliwionego, to nie wiem, czy jest to konieczne, bo ten z wierzchu ma warstwę szkliwa, której zadaniem jest właśnie zakleić te pory. Aczkolwiek z perspektywy użytkowania widzę, że warto impregnować, zwłaszcza jasne fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 02.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 mam jeszcze jedno pytanie, bo podoba mi sie konkretny model mebli kuchennych z firmy Black Red White. Pytalam sie na zeromskiego w BIS -ie no i niestety oni kiedys wspolpracowali z firma BRW i Forte ale sie wycofali. Co nam Pan zaproponowal, to zeby przyniesc zdjecie tych mebli i oni moga nam je zrobic. Duzo osob na forum pozytywnie sie wypowiadalo o tej firmie, ale ten model podoba mi sie w kazdym szczegole i boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw.. A moze ma ktos meble z BRW to gdzie kupowaliscie? rozpatrywalem poważnie meble z BRW ale ostatecznie się wycofałem - nienajlepsze opinie. kupowałem w M&M w Kątach - oni kiedyś współpracowali z BRW, ale się wycofali, i nabyłem od nich meble firmy Elprim Weka, jesli dobrze pamiętam. Są naprawdę OK, powiedzmy na 4+ - są drobne niedokłądności usuwane w ramach gwarancji. BRW w Sochaczewie ma chyba dystrybutora na ul Piłsudskiego, kiedyś byłem tam pooglądać. Spory salon mają w Jankach, ale tam obsługa taka sobie. Jesli meble są pod wymiar najwazniejsze zeby to oni przyjechali sami sobie pomierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 02.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam ja tym razem w kwestii niebudowlanejszukam w okolicy Sochaczewa mleka koziegoznalazłem w okolicy Kampinosu i Leszna ale może bliżej Sochaczewa jakaś koza by się znalazłapozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 02.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 no po kilku postach na temat mebli firmy BRW dalam sie przekonac co do Bisu. ma ktos sprawdzona ekipe do ogrzewania podlogowego?? b. prosze o nr telef. chcemy porownac ceny itp; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwojkam 02.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam wszystkich,Aktualnie jestem w trakcie budowy w Sochaczewie - jesienią zrobiłem fundamenty, teraz ruszam z murami.Poszukuję godnych polecenia"fachowców" do dalszych etapów.Widziałem już namiary na hydraulika na forum - pewnie wykorzystam.Czy macie może namiary na dobrego elektryka i dekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 06.03.2010 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Hej! Zwracam się do Was z prośbą...Czy ktoś może polecić dobrą ekipę do położenia samego tynku akrylowego? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 06.03.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Hej! Zwracam się do Was z prośbą... Czy ktoś może polecić dobrą ekipę do położenia samego tynku akrylowego? pozdr. Zapraszam do skorzystania z usług mojej firmy Co do tynku to może lepiej od razu silikonowy, teraz jest na niego promocja, jest teraz w cenie jak silikatowy Nasze prace możesz zobaczyć w Sochaczewie puściłem PW Wasze pracę chętnie obejrzę, wolę się upewnić, że nie robicie roboty w stylu firmy "Ajaks" z Teresina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 06.03.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Hej! Zwracam się do Was z prośbą... Czy ktoś może polecić dobrą ekipę do położenia samego tynku akrylowego? pozdr. Zapraszam do skorzystania z usług mojej firmy Co do tynku to może lepiej od razu silikonowy, teraz jest na niego promocja, jest teraz w cenie jak silikatowy Nasze prace możesz zobaczyć w Sochaczewie puściłem PW Wasze pracę chętnie obejrzę, wolę się upewnić, że nie robicie roboty w stylu firmy "Ajaks" z Teresina Odpowiedziałem Ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 14.03.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, wiosna w końcu idzie a z nią murarze;). Zatem odświeżam jesienne ogłoszenie: zostało mi po budowie SSZ, odsprzedam taniej: Pustak wentylacyjny LEIER, 3 komory – 12 szt.Pustak wentylacyjny LEIER, 2 komory – 8 szt.Pustaki Teriva (styrobeton) – 5 szt.Stemple – dł. 2,8 - 3m – około 150 szt.Odbiór własny w okolicach Leszna pod W-wą. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 14.03.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, poszukuje w ok sochaczewa ekipy do ulozenia kostki granitowejczy mozecie kogos poleic? czy macie jakies doswiadczenia z firma Marex z okolic Kampinosu/Łaz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 15.03.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 zalega komus niepotrzebny gruz na dzialce? jesli tak to bardzo prosze o kontakt na pw; potrzebuje pod taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 16.03.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Heloł, jakie macie piece zakupione i czy jestescie zadowoleni, gdzie kupowaliscie i jakie byly ceny? Ja przymiezam sie do takiego z podajniekiem szufladkowym nie slimakowym z dwoma paleniskami . Czy ktos ma takie cudo moze ? Czy raczej kupowac tradycyjny slimakowy ? Jak to wyglada z ustawiniami sterownika (łatwo - trudno) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.03.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Hef EkoPlus U 18kW w układzie czołowym. Ślimaczek groszkowy z duuuużym zasobnikiem (270kg), oraz zmienionym sterownikiem na pogodynkę. Generalnie w użytkowaniu się sprawdza - ma dodatkowy ruszt awaryjny (żeliwny), dzięki czemu zawsze można coś tam jeszcze spalić (jakie kartony, listewki, resztki po panelach, itp). Ustawianie sterownika to niestety trochę ciężka sprawa - na dzień dzisiejszy pokusiłbym się bardziej o jakiś sterownik PID, niż pogodynkę. Jak chcesz, to wpadnij kiedy obejrzeć cudo w pracy tylko wieczorem, bo w dzień mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.03.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Aha, kupowałem w Tradeco w Sochaczewie. Fachowo, prosto i bez zbędnych kłopotów. Co prawda nie tanio, ale mogłem przechować u nich wcześniej kupione sprzęty w ich magazynie za free, dopóki kotłownia była nie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Psz752 16.03.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam serdecznie. Potrzebuje "naprawic" moj trawnik. Czy znacie gdzies w okolicach Sochaczewa wypozyczalnie z wertykulatorami? Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 20.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam Ja to samo, j.w. Byłam w Paprotni ale tam nie mają wertykulatora. Może gdzieś bliżej Sochaczewa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 21.03.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam wszystkich. Mam pytanko, czy ktoś z Was załatwiał sobie możliwość odprowadzania wody z przydomowej oczyszczalni do rowu melioracyjnego. Chodzi ot o, że sprawdzałem teraz poziom wód gruntowych i po wykopaniu dołka o gl. 1m na dnie pojawiła się woda. Po całym dniu dołek ten był już pełny Wobec tego zastanawiam się jaką oczyszczalnie wybrać. Zacząłem myśleć o oczyszczalni biologicznej i odprowadzeniu wody do rowu, który mam przy działce. Nie wiem jednak czy w Sochaczewie nie robią z tym jakiś problemów (działka w gm. Sochaczew) Proszę o wszelkie porady. Jak wygląda to u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 22.03.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Przy okazji podajcie gdzie i za ile kupowaliście oczyszczalnie oraz czy można to łatwo wykonać samemu. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts