Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanko, czy ktos z was kupował gres szklany i musiał go jescze impregnowac ?? po co to ?

z tego co wiem to jest gres SZKLIWIONY ;)

Ale może coś się pozmieniało ;)

A impregnowało się chyba po to, żeby tak brudu nie wnikał w niego..

ale nie dam sobie niczego uciąć, dawno sie tym nie interesowałem

Dokładnie, jak pisze Coobah. Gres to taki dość specyficzny spiek ceramiczny, który ma dużo mikroporów. W te mikropory wchodzi brud i to powoduje powstawanie plam, czy zmianę odcienia gresu. Dlatego warto go zaimpregnować, zwłaszcza polerowany. Co do szkliwionego, to nie wiem, czy jest to konieczne, bo ten z wierzchu ma warstwę szkliwa, której zadaniem jest właśnie zakleić te pory. Aczkolwiek z perspektywy użytkowania widzę, że warto impregnować, zwłaszcza jasne fugi :roll:

mam jeszcze jedno pytanie, bo podoba mi sie konkretny model mebli kuchennych z firmy Black Red White. Pytalam sie na zeromskiego w BIS -ie ;) no i niestety oni kiedys wspolpracowali z firma BRW i Forte ale sie wycofali. Co nam Pan zaproponowal, to zeby przyniesc zdjecie tych mebli i oni moga nam je zrobic. Duzo osob na forum pozytywnie sie wypowiadalo o tej firmie, ale ten model podoba mi sie w kazdym szczegole i boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw..

A moze ma ktos meble z BRW to gdzie kupowaliscie?

rozpatrywalem poważnie meble z BRW ale ostatecznie się wycofałem - nienajlepsze opinie.

kupowałem w M&M w Kątach - oni kiedyś współpracowali z BRW, ale się wycofali, i nabyłem od nich meble firmy Elprim Weka, jesli dobrze pamiętam. Są naprawdę OK, powiedzmy na 4+ - są drobne niedokłądności usuwane w ramach gwarancji.

BRW w Sochaczewie ma chyba dystrybutora na ul Piłsudskiego, kiedyś byłem tam pooglądać. Spory salon mają w Jankach, ale tam obsługa taka sobie.

Jesli meble są pod wymiar najwazniejsze zeby to oni przyjechali sami sobie pomierzyc

Witam wszystkich,

Aktualnie jestem w trakcie budowy w Sochaczewie - jesienią zrobiłem fundamenty, teraz ruszam z murami.

Poszukuję godnych polecenia"fachowców" do dalszych etapów.

Widziałem już namiary na hydraulika na forum - pewnie wykorzystam.

Czy macie może namiary na dobrego elektryka i dekarza?

Hej!

Zwracam się do Was z prośbą...

Czy ktoś może polecić dobrą ekipę do położenia samego tynku akrylowego?

pozdr.

Zapraszam do skorzystania z usług mojej firmy :D

Co do tynku to może lepiej od razu silikonowy, teraz jest na niego promocja, jest teraz w cenie jak silikatowy 8)

Nasze prace możesz zobaczyć w Sochaczewie :)

puściłem PW :)

Wasze pracę chętnie obejrzę, wolę się upewnić, że nie robicie roboty w stylu firmy "Ajaks" z Teresina ;)

Hej!

Zwracam się do Was z prośbą...

Czy ktoś może polecić dobrą ekipę do położenia samego tynku akrylowego?

pozdr.

Zapraszam do skorzystania z usług mojej firmy :D

Co do tynku to może lepiej od razu silikonowy, teraz jest na niego promocja, jest teraz w cenie jak silikatowy 8)

Nasze prace możesz zobaczyć w Sochaczewie :)

puściłem PW :)

Wasze pracę chętnie obejrzę, wolę się upewnić, że nie robicie roboty w stylu firmy "Ajaks" z Teresina ;)

Odpowiedziałem Ci na PW :D

• 2 weeks później...

Witam,

wiosna w końcu idzie a z nią murarze;). Zatem odświeżam jesienne ogłoszenie:

zostało mi po budowie SSZ, odsprzedam taniej:

Pustak wentylacyjny LEIER, 3 komory – 12 szt.

Pustak wentylacyjny LEIER, 2 komory – 8 szt.

Pustaki Teriva (styrobeton) – 5 szt.

Stemple – dł. 2,8 - 3m – około 150 szt.

Odbiór własny w okolicach Leszna pod W-wą.

Pozdr.

Heloł, jakie macie piece zakupione i czy jestescie zadowoleni, gdzie kupowaliscie i jakie byly ceny? Ja przymiezam sie do takiego z podajniekiem szufladkowym nie slimakowym z dwoma paleniskami . Czy ktos ma takie cudo moze ? Czy raczej kupowac tradycyjny slimakowy ? Jak to wyglada z ustawiniami sterownika (łatwo - trudno) ?

Hef EkoPlus U 18kW w układzie czołowym. Ślimaczek groszkowy z duuuużym zasobnikiem (270kg), oraz zmienionym sterownikiem na pogodynkę.

Generalnie w użytkowaniu się sprawdza - ma dodatkowy ruszt awaryjny (żeliwny), dzięki czemu zawsze można coś tam jeszcze spalić (jakie kartony, listewki, resztki po panelach, itp). Ustawianie sterownika to niestety trochę ciężka sprawa - na dzień dzisiejszy pokusiłbym się bardziej o jakiś sterownik PID, niż pogodynkę. Jak chcesz, to wpadnij kiedy obejrzeć cudo w pracy ;) tylko wieczorem, bo w dzień mnie nie ma.

Witam wszystkich. Mam pytanko, czy ktoś z Was załatwiał sobie możliwość odprowadzania wody z przydomowej oczyszczalni do rowu melioracyjnego. Chodzi ot o, że sprawdzałem teraz poziom wód gruntowych i po wykopaniu dołka o gl. 1m na dnie pojawiła się woda. Po całym dniu dołek ten był już pełny Wobec tego zastanawiam się jaką oczyszczalnie wybrać. Zacząłem myśleć o oczyszczalni biologicznej i odprowadzeniu wody do rowu, który mam przy działce. Nie wiem jednak czy w Sochaczewie nie robią z tym jakiś problemów (działka w gm. Sochaczew) Proszę o wszelkie porady. Jak wygląda to u Was