kolo12 29.07.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Niestety, nie da się tego połączyć w jedno. Musisz mieć osobne egzemplarze mapy do pozwolenia na budowę oraz do każdego projektu: woda, prąd, gaz, kanaliza, ew. telefon, itd. Koszt wody to faktycznie 500 zł - mniej więcej podobne koszta są do innych przyłączy. Jakby co, to służę namiarami na projektanta i kanalizy z Sochaczewa. Aha, oczywiście możesz geodecie zlecić kompleksowo wykonanie map do wszystkich projektów - przy hurtowym zamówieniu będzie taniej Pozdro! Witam również poproszę o namiar na projektanta przyłącza wodnego (jaki to koszt?) i jakby ktoś miał to jeszcze potrzebuję namiar na projektanta zjazdu z drogi gminnej z góry dziękuję Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.07.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 No dobra, to daję kontakty. Projektant wod-kan (z Sochaczewa): +48504077425 Certyfikaty (k. Sochaczewa): +48604446750 Zjazdu z drogi nie mam, więc nie dam Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 29.07.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Niestety, nie da się tego połączyć w jedno. Musisz mieć osobne egzemplarze mapy do pozwolenia na budowę oraz do każdego projektu: woda, prąd, gaz, kanaliza, ew. telefon, itd. Koszt wody to faktycznie 500 zł - mniej więcej podobne koszta są do innych przyłączy. Jakby co, to służę namiarami na projektanta i kanalizy z Sochaczewa. Aha, oczywiście możesz geodecie zlecić kompleksowo wykonanie map do wszystkich projektów - przy hurtowym zamówieniu będzie taniej Pozdro! Dzięki za podpowiedź. Umówiłe się z Panem Baruta (polecany na forum) na jutro na sfinalizowanie wykonania prac przyłącza wodociągowego. Projektant z którego usług korzysta P. Boruta ma wziąć 500zł za projekt przył. wod. i kan. (łącznie). Będę mu chciał zlecić też wykonanie map do pozwolenia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 30.07.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 No dobra, to daję kontakty. Projektant wod-kan (z Sochaczewa): +48504077425 Certyfikaty (k. Sochaczewa): +48604446750 Zjazdu z drogi nie mam, więc nie dam Powodzenia. Dzięki za namiary na projektanta przyłącza A może ktoś jeszcze ma projektanta zjazdu Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 01.08.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Już wszystko jasne. Do zaprojektowania przyłącza wod.-kan. niezbędna jest mapka do celow projektowych.Tak więc zleciliśmy naszemu geodecie wykonanie tej mapki 5szt - 500zł a później projektant na tej mapce zaprojektuje przył. wod.-kan. - 500-550zł. Jak tylko otrzymamy mapkę to składamy dokumenty o pozwolenie i od razu zaczynamy (wreszcie!) budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justus 01.08.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 WitamPoszukuję stempli 2,8m minimum 80 sztuk Sochaczew lub najbliższa okolica.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 01.08.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) odsprzedam stemple ok. 130 szt - dł. 2,8m po 3zł za sztbędą dostępne od 23.08 Kampinos Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez kollins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 01.08.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam, mam do sprzedania stemple o dł. 2,8-3 m po 3 zł/szt. (około 100 szt.) a w przyszłą sobotę 7.08 jestem w stanie zorganizować ich transport w bliskie okolice Sochaczewa:-). Pozdrawiam Witam Poszukuję stempli 2,8m minimum 80 sztuk Sochaczew lub najbliższa okolica. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justus 01.08.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 OK wielkie dzięki stemple już mam 200 sztuk do odsprzedania w połowie sierpnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 02.08.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A my od tygodnia cieszymy się decyzją o pozwoleniu na użytkowanie naszego domeczku . JUPI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 03.08.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 A my od tygodnia cieszymy się decyzją o pozwoleniu na użytkowanie naszego domeczku . JUPI!!! Gratulacje! My się będziemy cieszyli jak dostaniemy pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alagor_16 05.08.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 witam wszystkich!z przyjemnością dołącze do tej grupy!nasz domek już co prawda już rośnie (jesteśmy obecnie przed zalaniem stropu) ale przed nami jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuuużo roboty więc jeśli mogę dołączyć to będzie miło! nasza budowa jest na Kuznocinie więc z tego co czytałam znajdę tu paru sąsiadów! oczywiście służę moim skromnym doświadczeniem w dziedzinie "budowa domu jednorodzinnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 07.08.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 mam prosbe o polecenie dobrej firmy brukarskiej - chodzi o ulozenie kostki granitowej z gory piekne dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 13.08.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam, poszukuję kominiarza , dajcie mi ludziska namiary na kogoś bo gdzie niezadzwonie to albo tel nieodpowiada albo abonent nieczynny. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 16.08.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 ....... Nadal poszukuje kominiarza, dajcie namiar ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC_2007 16.08.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 witam,może ktoś z forumowiczów ma zbędny gruz? chętnie przyjmę ( Sochaczew )pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 16.08.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 ....... Nadal poszukuje kominiarza, dajcie namiar ...... Ja korzystałem z usług tego Pana: Mittelstaedt Paweł - 602 343 491 Wszystko poszło bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga55 17.08.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, robie sobie aktualnie mały kosztorys stanu surowego. ile kosztuje pokrycie dachu blachodachówką?grubsze materiały już mamy. zaopatrywaliśmy sie w kampinosie. i jesteśmy zadowoleni.Okna i drzwi to muszę poszukać po ofertach. A no i buduję się w lesznie więc może jakiś sąsiad się znajdzie. czekam na info w sprawie tego dachupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudgam 18.08.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witaj, nas materiały na pokrycie dachu o pow. ok. 310 m2 (blachodachówka, folia, łaty i kontrłaty, rynny, kominki wentylacyjne oraz dodatki) wyniosły ok. 19,5 tys. Do tego dodaj koszty robocizny - u nas coś ok. 12 zł za mb. Oczywiście wszystkie koszty materiałów zależą w głównej mierze od blachodachówki a dokładniej jej producenta. Tu rozpiętość cenowa jest naprawdę ogromna. Życzę wytrwałości w budowie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga55 18.08.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie za info.Troszkę mi się z tym rozjaśniło.A wytrwałość się przyda ojj przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts