Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich z moich stron. Pochodzę z Sochaczewa, a trafiłem do Babic.

Szukam dekarza z rekomendacją. W dodatku nie do budowy a do poprawienia po partaczu, który wpadł już w nałóg i nie nadaje się do niczego. Nawet go do sądu nie podam, bo wyrok mi roboty nie wykona. To gdzieś na ciepłe dni, ale już muszę szukać. Nie jest to zadanie - marzenie dla fachowca, lepiej kryć nowy dom, ale co ja poradzę.

dekarz - p.Andrzej 604978935 - robi teraz u mnie ale najdalej za 2 tygodnie skonczy. nie wiem jak wyglada jego czas i checi do poprawek, ale polecam go szczerze. i ciesle, ktory z nim pracuje tez - widzialem jego prace, choc niestety nie u mnie. szczegolnie interesujace maja chlopaki ceny ;)

projektant - p.Artur 502340068 - robil moje przerobki i polecam, choc ma specyficzne poczucie humoru.

Witam ponownie sąsiadów z okolic Sochaczew i proszę o poradę :)

Zabrałem się ostro za kupowanie materiałów na domek i mam pytanie:

Gdzie w okolicach Sochaczewa można kupić bloczki fundamentowe i strop terriva w dobrej cenie. Chodzi mi tu raczej o kupno bezpośrednio u producenta a nie w hurtowni.

Będę wdzięczny za wszelka pomoc :)

Gdzie w okolicach Sochaczewa można kupić bloczki fundamentowe i strop terriva w dobrej cenie. Chodzi mi tu raczej o kupno bezpośrednio u producenta a nie w hurtowni.

Będę wdzięczny za wszelka pomoc :)

Pustaki i belki na terrivę braliśmy z Feliksowa, nie pamiętam tel ale myślę, że znajdziesz gdzieś w necie. Dostarczyli towar szybko (tydzien po zamowieniu w srodku sezonu - czerwiec) i w dobrej cenie, jakość ok. Widziałem też pustaki do stropu z Budokruszu z Grodziska Maz i fakt, że były b. ładnie wyprofilowane i pasowały do siebie jak klocki Lego, ale różnica w cenie była za duża.

Bloczki fund. kupiliśmy w najbliższym składzie, za mała różnica cenowa żeby opłacało się skąd indziej płacić za dowóz.

Pzdr.

komen

Ja większość materiałów kupiłem w hurtowni Alfa Gra i bardzo polecam ten składzik, możliwość negocjacji cen itp ;) u nich brałem terive a im płaciłem symbolicznie :) biorą bezpośrednio od producenta.

Bloczki kosztowały nas 3,60 jak dobrze pamiętam :)

Teriva, wpisz sobie w google Wasik stamtąd miałem zamawiane ;) materiał super i cena też :)

Pozdrawiam

my bralismy bloczki po 3,40 chyba (z dowozem) z Błonia, a terrive az ze Święcic. ale za to byla baaardzo tania, ale potem znalazlem te fabryczke w Feliksowie, po wschodniej stronie drogi do Żelazowej Woli i tam tez byly dobre ceny. bede tam dobierac bloczki pod taras i schody na wiosne.

kupujac terrive, pamietaj czy kupujesz z keramzytu czy popiołowe - te drugie sa o 1/2 tansze, ale podobno 'swiecą' ;)

;D komen zainwestuj w blaszaka bo nie jest drogi a pożytek z niego jest ogromny poza tym później może ci się jeszcze przydać ;)

Też zastanawiałem się nad kupnem używanego ale!

trzeba po niego jechać, trzeba sobie go rozkręcić, przywieźć, skręcić a na koniec zauważyłeś że wyniosło cię to sporo zachodu i zaoszczędziłeś jakieś 250zł Opłaca się :?:

Oczywiście jak trafisz na używany w Dobrym stanie.

Poszukaj na Allegro ;)

Witam dawno tu nie zaglądałam, ale widzę że wkońcu jest grupa budujących Sochaczew i okolice. Ja buduję w Żelazowej Woli. Mam już pierwszy etap, a mianowicie fundamenty,mury i dach odeskowany i pokryty papą.Teraz szukam dekarzy do dachówki może kogoś jeszcze macie bo tych co ja znam to okropnie są drodzy np. 28 tyś lub 34 tyś.