malaga 15.02.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nie pamietam czy już o to pytałem ale chyba nie Gdzie i za ile kupowaliście drewno ???? i czy mieliście jakieś zastrzeżenia ??? Nie polecam usług tartaku z Dzięglewa. Dzień przed odbiorem właścicielka podniosła nam cenę i w dodatku nie zaimpegnowała drewna, tak jak umawialiśmy. Był to koniec października, cieśla prawie siedział na dachu, nie było możliwości samodzielnej impregnacji. Ostatecznie zamawiałam drewno z okolic Kozienic (Tartak Garbatka Długa). Wtedy była to cena 780zł/m3 z impregnacją i około 900zł/m3 za elementy dłuższe niż 10mb. Cieśla ocenił drewno jako piękne. Termin realizacji dwa tygodnie. Narazie elementy więźby się nie poskręcały mimo, że przyjechały prawie świezo wycięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 15.02.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Maciunio!Jak Twoje okna?W ślad za Tobą poprosiłam o wycenę okien Pana z firmy Elmont. Cena faktycznie niska. Czy z Twoimi oknami wszystko ok? P.S. My też elektrykowi płacić bedziemy 25zł za punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 20.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam, czy mozecie polecic jakis tartak z okolicy (mazowsze) lub spoza wojewodztwa - byle dobry i o znosnych cenach? wlasnie szukam drewna na wiezbe - ceny roznia sie pomiedzy tartakami znacznie. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 21.02.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Maciunio! Jak Twoje okna? W ślad za Tobą poprosiłam o wycenę okien Pana z firmy Elmont. Cena faktycznie niska. Czy z Twoimi oknami wszystko ok? P.S. My też elektrykowi płacić bedziemy 25zł za punkt okna są ok, tylko panowie zapomnieli mi dac klamki, ale to nie jest takie wazne poradzimy sobie a w sobote podjade je odebrac. nie montowalismy silownika od bramy garazowej, bo by sie zachlapal i uszkodzil przy tynkowaniu sufitu elektrycy juz prawie skonczyli szczegoly jak zwykle na moim blogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 23.02.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam Co tu taka cisza przecież sezon budowlany trwa, ach ta pogoda zdecydowała się nam sprzyjać Informuję grupę o trudnościach w zakupie drewna na opał. W kampinoskim nadleśnictwie sprzedali mi jakieś ochłapy i to po prośbie. Totalny brak drewna. Cena 115 zł/m3 (liściaste) z tego co pamiętam... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 24.02.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A gdzie (w jakiem miejscowosci) kupowalaz drewno - ciekaw jestem gdzie Nadlesnictwo sprzedaje bezposrednio surowiec?Generalnie w kampinosie jest problem z drewnem - mniektore tartaki nie maja czego przerabiac. niemniej jednak tartaki z innych rejonow kraju nie maja tego problemu - jestem akurat w temiacie, gdyz wlasnie rozgladam sie za wiezba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.02.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Miejscowość to Podkampinos ale jakie nadleśnictwo muszę sprawdzić. Jeżeli chodzi o więźbę moja jechała aż z pod Lublina. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 27.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam, czy mozecie polecic mi kogos z okolic Sochaczewa kto zajmuje sie budowa ogroszen - chodzi o fundament, naciagniecie siatki, wymurowanie kilku slupkow z klinkieru? dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 01.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 chętnie się podłączę do pytania, z tym że my na razie robimy bez podmurówki, bo trochę dużo tego jest i w szczerym polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 03.03.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 czy ktoś z forumowiczów potrzebuje blaszak na budowę? mam do sprzedania garaż, który kupilismy w sierpniu ubiegłego roku. jest troche uszkodzony ale spełnia swoje funkcje schowka. tanio sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 03.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 bez podmurówki to mozna chyba samemu wykonac.nie znam sie na tym, ale jak slysze kwoty za metr biezacy fundamentu to sam sie zastanawiam nad takim rozwiazaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 03.03.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam, czy mozecie polecic mi kogos z okolic Sochaczewa kto zajmuje sie budowa ogroszen - chodzi o fundament, naciagniecie siatki, wymurowanie kilku slupkow z klinkieru? dziekuje za pomoc u mnie siatke na podmurowce robila ekipa spod warszawy, gdzies mam do nich kontakt. co do kompetencji ok, ale polecam ich tylko jesli mozesz ich nadzorować. u mnie wyszlo po jakims czasie pare niedociągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 05.03.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ogrodzenie robimy sami - szkoda pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ogrodzenie robimy sami - szkoda pieniedzy. U nas było tak samo. Małż skrzyknął kolegówi siatka była naciągnięta. Jedynie podmurówkę robili nam górale. Na części ogrodzenia mam stachety, które własnoręcznie przykręcałam i malowałam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola78 07.03.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam Z przyjemnością dołącze do grupy budującej.My czekamy na pozwolenie na budowe mam nadzieje ze bedzie lada dzień.Bedziemy sie budować w Woli Pasikońskiej ( w okolicach łaz ,komorowa -13 km od Sochaczewa).Zaczynamy od ogrodzenia-może ktoś natknął sie na przyzwoite ceny siatki ogrodzeniowej i słupków w naszych okolicach.jestem na etapie poszukiwań i wszelkie sugestie beda mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 08.03.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Wiola78 Ja kupowałem słupki i siatkę w supermarkecie Castorama w Skierniewicach, siatka nie jest taka zła poza tym że się troszkę różniła wymiarowo słupki są ocynkowane ale nie za grube więc będę dozbrajał je betonem i prętem Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 10.03.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 My kupowaliśmy siatkę na rynku w Kozłowie Biskupim (w każdy wtorek od bladego świtu) i słupki też tam (po 17 zł/szt. o ile dobrze pamiętam). Na samodzielne stawianie ogrodzenia nie mamy czasu, a urlop dopiero w lato:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 10.03.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Przypadki z naszej budowy:Wzięlismy się za tynki wewnętrzne. Pierwsza ekipa okazała się totalną porażką. Wzięta z ogłoszenia, facet niby z Sochaczewa, ale ludzi miał ze Śląska. Zainstalowali się od czwartku, w piątek rozstawiali sprzęt, a potem zaczęli się impregnować przez piątek wieczór, sobotę i niedzielę. Miałam już cholernie dość tego pijaństwa, bo koczowali w naszym domu, śmieci już było pełno i jeszcze na dodatek dogrzewali się piecykiem elektrycznym, a za prąd płacimy oczywiście my! W poniedziałek ruszyli... i zrobili 2 ściany. Mnie juz krew zalewała, a we wtorek mąż im podziękował, bo postępy mieli naprawdę marne. Na dodatek po fakcie okazało się, że zrobili tynki krzywo. W tym tempie to może do lata by nam wytynkowali chałupę... Ekipa nr 2 jest już z polecenia. Na razie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 11.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Taki problem to jeszcze nie problem A jak ta nowa ekipa ceni się ??? jakie tynki robisz ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witaj Wiola78 Wygląda na to że będziemy sąsiadkami pozdrawiam i pomyślności życzę w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts