Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie pamietam czy już o to pytałem ale chyba nie :-?

Gdzie i za ile kupowaliście drewno ???? i czy mieliście jakieś zastrzeżenia ???

Nie polecam usług tartaku z Dzięglewa.

Dzień przed odbiorem właścicielka podniosła nam cenę i w dodatku nie zaimpegnowała drewna, tak jak umawialiśmy.

Był to koniec października, cieśla prawie siedział na dachu, nie było możliwości samodzielnej impregnacji.

Ostatecznie zamawiałam drewno z okolic Kozienic (Tartak Garbatka Długa). Wtedy była to cena 780zł/m3 z impregnacją i około 900zł/m3 za elementy dłuższe niż 10mb.

Cieśla ocenił drewno jako piękne. Termin realizacji dwa tygodnie.

Narazie elementy więźby się nie poskręcały mimo, że przyjechały prawie świezo wycięte

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maciunio!

Jak Twoje okna?

W ślad za Tobą poprosiłam o wycenę okien Pana z firmy Elmont. Cena faktycznie niska. Czy z Twoimi oknami wszystko ok?

P.S. My też elektrykowi płacić bedziemy 25zł za punkt

okna są ok, tylko panowie zapomnieli mi dac klamki, ale to nie jest takie wazne ;) poradzimy sobie a w sobote podjade je odebrac.

nie montowalismy silownika od bramy garazowej, bo by sie zachlapal i uszkodzil przy tynkowaniu sufitu

elektrycy juz prawie skonczyli ;)

szczegoly jak zwykle na moim blogu :D

Witam

Co tu taka cisza :roll: przecież sezon budowlany trwa, ach ta pogoda zdecydowała się nam sprzyjać :D

Informuję grupę o trudnościach w zakupie drewna na opał. W kampinoskim nadleśnictwie sprzedali mi jakieś ochłapy i to po prośbie. Totalny brak drewna. Cena 115 zł/m3 (liściaste) z tego co pamiętam...

pozdrawiam

A gdzie (w jakiem miejscowosci) kupowalaz drewno - ciekaw jestem gdzie Nadlesnictwo sprzedaje bezposrednio surowiec?

Generalnie w kampinosie jest problem z drewnem - mniektore tartaki nie maja czego przerabiac. niemniej jednak tartaki z innych rejonow kraju nie maja tego problemu - jestem akurat w temiacie, gdyz wlasnie rozgladam sie za wiezba.

Witam,

czy mozecie polecic mi kogos z okolic Sochaczewa kto zajmuje sie budowa ogroszen - chodzi o fundament, naciagniecie siatki, wymurowanie kilku slupkow z klinkieru?

dziekuje za pomoc

u mnie siatke na podmurowce robila ekipa spod warszawy, gdzies mam do nich kontakt. co do kompetencji ok, ale polecam ich tylko jesli mozesz ich nadzorować. u mnie wyszlo po jakims czasie pare niedociągnięć.

Witam

Z przyjemnością dołącze do grupy budującej.My czekamy na pozwolenie na budowe mam nadzieje ze bedzie lada dzień.Bedziemy sie budować w Woli Pasikońskiej ( w okolicach łaz ,komorowa -13 km od Sochaczewa).Zaczynamy od ogrodzenia-może ktoś natknął sie na przyzwoite ceny siatki ogrodzeniowej i słupków w naszych okolicach.jestem na etapie poszukiwań i wszelkie sugestie beda mile widziane.

Przypadki z naszej budowy:

Wzięlismy się za tynki wewnętrzne. Pierwsza ekipa okazała się totalną porażką. Wzięta z ogłoszenia, facet niby z Sochaczewa, ale ludzi miał ze Śląska. Zainstalowali się od czwartku, w piątek rozstawiali sprzęt, a potem zaczęli się impregnować przez piątek wieczór, sobotę i niedzielę. Miałam już cholernie dość tego pijaństwa, bo koczowali w naszym domu, śmieci już było pełno i jeszcze na dodatek dogrzewali się piecykiem elektrycznym, a za prąd płacimy oczywiście my! W poniedziałek ruszyli... i zrobili 2 ściany. Mnie juz krew zalewała, a we wtorek mąż im podziękował, bo postępy mieli naprawdę marne. Na dodatek po fakcie okazało się, że zrobili tynki krzywo. W tym tempie to może do lata by nam wytynkowali chałupę... Ekipa nr 2 jest już z polecenia. Na razie jest ok.