monikagrabska 26.03.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ,....witam wszystkich sąsiadów. Może orientujecie się, gdzie w okolicy mogę kupić styropian w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 26.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich, buduję choć nie w bliskiej okolicy ). Szukam wykonawcy szamba, chodzi mi o usługę kompleksową tak żeby przyjechał, wkopał, podłączył wszystko. Będę wdzięczny za namiary. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 02.04.2008 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Wiam Wszystkich! Dawno tu nie zaglądałam ale mam nadzieję, ze znów zacznę tu często bywać. Moja budowa się opóźnia... Do tej pory czekam jeszcze na prąd!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 06.04.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 a u nas prad szybko podlaczyli do dzialki, przy okazji wyrwali bez naszej wiedzy troche zieleni i musimy napisac reklamacje podobno lokalny podwykonawca ostatnio sobie wolna amerykanke uprawia, wchodzi na obca wlasnosc pod nieobecnosc wlascicieli itp, albo tak jak u nas wyrywa drzewa/krzewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 06.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 U mnie skrzynka już stoi w granicy działki od ok.2 tygodni ( a miałam miec prąd w drodze wg umowy 07.09.07!), muszę jednak czekać na podpisanie końcowego protokołu. Dziś spotkaliśmy się z elektrykiem, który podciągać będzie kabel pod przyszły dom i założy nam tymczasową skrzynkę do zasilania budowy. Wstępny koszt określił nam na ok. 4000zł No ale moja działka jest duża więc jest do układania kabla ponad 80m. Najgorsze, że to również trwa - więc może dopiero w połowie maja będę mieć prąd. Koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 07.04.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 szukam tynkarzy wewnetrznych z agregatem z terminami do miesiaca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 08.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Hej,macie założone w domach alarmy? możecie polecić jakiegoś lokalnego wykonawcę?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczekelektryczek 08.04.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś sie do klegi ZBYCHA na dziale z alarmami masz kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 08.04.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 nam wyliczono za 80m kabla z wykopaniem 3600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SaraLee 09.04.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich, Trafiłam na forum przypdkiem, ale to prawdziwa skarbnica wiedzy, wię chętnie tu pozaglądam Budujemy dom w Rozlazłowie, aktualnie mamy mury pod wieńce. Dach będziemy mieć prefabrykowany, przyjeżdża 21 kwietnia. Dachówka cementowa, już kupiona wraz z dodatkami NIestety dekarz, z którym się umówilisy, zmienił nr telefonu i niestety nmie mamy się jak z nim skontaktować (nie znamy adresu, bo był z polecenia...generalnie nie ma jak go wytropić...). Czy możecie polecić kogoś, kto ewentualnie może mieć wolny termin w maju? Ech... Dach mamy kopertowy, bez udziwnień (dom parterowy), a jeden pan z Wawy zaśpiewał nam 12000 :/ To 2 razy więcej, niż mieliśmy umówione z tym poprzednim.. Poratujcie Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 11.04.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 @SaraLee: moge polecic Ci naszego dekarza (telefon na naszym blogu z lewej strony), ale cieśli już nie. z tego co wiem, to dekarz ma swojego kolege, z ktorym wspolpracuja od dawna i dobrze robi. zadzwon i spytaj o terminy. jesli trzeba to powolaj sie na mnie - Maciek z Budek Piaseckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.04.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam Wymyśliłam sobie, że na podjazd chcę mieć kostkę granitową. Wygląda na to, że będę ją musiała sprowadzić ze Strzegomia. Czy jest ktoś chętny na wspólny interes, może chociaż transport wyniósł by taniej. To taka moja nieśmiała propozycja. Będę realizować to przedsięwzięcie za 2 miesiące. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SaraLee 12.04.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 @SaraLee: moge polecic Ci naszego dekarza (telefon na naszym blogu z lewej strony), ale cieśli już nie. z tego co wiem, to dekarz ma swojego kolege, z ktorym wspolpracuja od dawna i dobrze robi. zadzwon i spytaj o terminy. jesli trzeba to powolaj sie na mnie - Maciek z Budek Piaseckich Dziękuję za info Wczesniej już weszłam na Twój blog i zadzwoniłam do Pana Andrzeja - naprawdę fajny facet, no i rozsądna cena. Mąż jedzie do niego w poniedziałek dogadać szczegóły Jesli chodzi o dach, to mamy prefabrykowany, więc problem ciesli odpada (na szczęście...-jak czytam, co się dzieje czasami, to włosy dęba stają na głowie) Macie super domek - nie mogę doczekać się swojego... Tak z innej beczki - czy ktoś ma dobry sposób na meszki? Bylisy wczoraj na budowie i zostalismy zaatakowani przez sforę krwiożerczych owadów (w zeszłym roku ich nie było :/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 12.04.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Tak z innej beczki - czy ktoś ma dobry sposób na meszki? Bylisy wczoraj na budowie i zostalismy zaatakowani przez sforę krwiożerczych owadów (w zeszłym roku ich nie było :/) Witam Z tego co pamiętam to jest jakiś sposób ale sam nie mogę sobie go przypomnieć Przez ostatnie parę dni One mnie też namierzyły i nie dają spokoju :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SaraLee 14.04.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Przy okazji, chciałabym poznań Wasze zdanie na temat kotłów kondensacyjnych: Vaillant czy Viessmann? Mam niezły orzech do zgryzienia - nie tylko cenowy Będziemy mieć także instalacje solarne i kominek z płaszczem wodnym - może ktoś ma podobne rozwiązanie i chce się podzielić doświadczeniami? Dzięki za wszelkie sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 15.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Przy okazji, chciałabym poznań Wasze zdanie na temat kotłów kondensacyjnych: Vaillant czy Viessmann? zaden z nich my zastanawiamy sie nad Wolf'em(http://www.wolf-polska.pl/), Broetje (http://www.broetje.com.pl/produkty/technika_kondensacyjna/kotly-gazowe/ecotherm-plus/) lub ACV (http://www.acv.com/pl-pl/03_04/162/app.rvb). Pewnie wybierzemy Broetje, ale pomaga nam projektant, inż Apolinary Buczek z okolic Grodziska. Prawdziwy specjalista! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SaraLee 16.04.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 dziękuję za namiary, ale raczej nie skorzystam Mąż z wykształcenia jest inżynierem HVAC, więc fachowca mam na miejscu Projekt ogrzewania i wentylacji też jego autorstwa , więc przynajmniej na tym oszczędzimy... Pytałam o te 2 firmy, bo rynek weryfikuje różne produkty i w dłuższej perspektywie jednak warto wybrać sprawdzonego partnera, z dużą ilością punktów serwisowych - tym bardziej, że chcemy kupić (jak już wcześniej wspomniałam) kocioł kond. razem z solarami i płaszczem wodnym (a solary Viessmann ma najlepsze)- trochę to jednak kosztuje... Duże znaczenie ma też tutaj poj. podgrzewacza (Viessmann ma 250l), podobny model roetje ma jednak trochę inne wymiary Myślałam, że może ktoś ma już doświadczenie w tej kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 18.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja rowniez moge polecic Wam mojego dekarza (bacharza) - p. Krzysztof - b.solidny i slowny. Jest z okolicy (sochaczew). kom 0-505-110-563 u mnie bedzie kryl na jesieni tego roku. robil dachy u kilku moich znajomych i byli b. zadowoleni. Witam Wszystkich, Trafiłam na forum przypdkiem, ale to prawdziwa skarbnica wiedzy, wię chętnie tu pozaglądam Budujemy dom w Rozlazłowie, aktualnie mamy mury pod wieńce. Dach będziemy mieć prefabrykowany, przyjeżdża 21 kwietnia. Dachówka cementowa, już kupiona wraz z dodatkami NIestety dekarz, z którym się umówilisy, zmienił nr telefonu i niestety nmie mamy się jak z nim skontaktować (nie znamy adresu, bo był z polecenia...generalnie nie ma jak go wytropić...). Czy możecie polecić kogoś, kto ewentualnie może mieć wolny termin w maju? Ech... Dach mamy kopertowy, bez udziwnień (dom parterowy), a jeden pan z Wawy zaśpiewał nam 12000 :/ To 2 razy więcej, niż mieliśmy umówione z tym poprzednim.. Poratujcie Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 20.04.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja rowniez moge polecic Wam mojego dekarza (bacharza) - p. Krzysztof - b.solidny i slowny. Jest z okolicy (sochaczew). kom 0-505-110-563 u mnie bedzie kryl na jesieni tego roku. robil dachy u kilku moich znajomych i byli b. zadowoleni. Witam Wszystkich, Trafiłam na forum przypdkiem, ale to prawdziwa skarbnica wiedzy, wię chętnie tu pozaglądam Budujemy dom w Rozlazłowie, aktualnie mamy mury pod wieńce. Dach będziemy mieć prefabrykowany, przyjeżdża 21 kwietnia. Dachówka cementowa, już kupiona wraz z dodatkami NIestety dekarz, z którym się umówilisy, zmienił nr telefonu i niestety nmie mamy się jak z nim skontaktować (nie znamy adresu, bo był z polecenia...generalnie nie ma jak go wytropić...). Czy możecie polecić kogoś, kto ewentualnie może mieć wolny termin w maju? Ech... Dach mamy kopertowy, bez udziwnień (dom parterowy), a jeden pan z Wawy zaśpiewał nam 12000 :/ To 2 razy więcej, niż mieliśmy umówione z tym poprzednim.. Poratujcie Z góry dziękuję... Alabaster widzę, ze dach kryje i będzie kryła nam ta sama osoba faktycznie robota ok ale doprosić się nie mozna, żeby przyszedł dokończyć SaraLee w której części rozlazłowa się budujesz? może będziemy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 21.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ja jeszcze w sprawie odkurzaczy centralnych. pan z Sochaczewa, sprzedajacy odkurzacze Beam/Electrolux (http://www.odkurzamy.pl) pojawił się w niedzielę zgodnie z umową. zrobil wrazenie calkiem nawet pozytywne, nawet udalo sie wytargowac conieco, ale niestety nie poinformowal mnie o 1 waznym fakcie - odkurzacz ma wbudowane 1 gniazdo standardowo i mozna by je uzyc jako jedno z zaplanowanych gniazd, bez doliczania oplaty 'za punkt'. nieladnie. i nie powiedzial, ze mozna miec dluzszy wąż, co przeklada sie wymiernie na kase - dluzszy waz jest drozszy o 150-200 zl, a kolejny punkt, ktory pan zaproponowal juz blisko 300zl. poszukam innej oferty, a jesli nie znajde nic lepszego to wroce do tej i jeszcze ponegocjujemy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts