ninjacorps 05.02.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Martinezio - cały 95-metrowy bok działki graniczy z głębokim rowem - droga, którą musieliście dojechać do naszej działki przez niego przebiega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellisa 05.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 beata,ja sie budowałam i dalej buduje,jesli moge w czyms pomoc to słuze rada,tez tu nikogo nie znałam,ale powoli poznałam kilku fachowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojka 05.02.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 jojka: 150m2 to faktycznie malućko... Czy aby nie za mało? U mnie, przy domku o pow. użytkowej 113m2 wyszło powierzchni do otynkowania (bez sufitów) prawie 330m2! Faktem, że mam na poddaszu ściany murowane, więc je też trzeba "objechać", ale mimo wszystko powinno być chyba więcej. Jaki masz domek? no tak, w sumie mało, ale to dlatego, że remontujemy stary budynek.Powierzchni użytkowej mamy ze 120m2, z czego całe poddasze będzie z KG. A na dole, łazienkę też mamy z płyt. W sumie wyjdzie max. 200m. Znalazłam nową ekipę, w sobote mają wpaść obejrzeć, czy się za to wezmą. Mam nadzieje,że tak, bo mam już dosyć szukania kogoś, kto się tego podejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 06.02.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja się dziś załamałam - wodę będę miała przyłączoną na jesieni a za 3 miesiące mogłabym już mieszkać w swoim domku.. Wszystko przez pier...ny rów... Zna ktoś moze kogoś z melioracji w Sochaczewie????? Może warto nad studnią pomyśleć Bo jak mówią, że na jesieni to może być na jesieni a może być i później (przepraszam za pesymizm) A tak w ogóle, co ma piernik do... tzn. rów do przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 06.02.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ' Może warto nad studnią pomyśleć Bo jak mówią, że na jesieni to może być na jesieni a może być i później (przepraszam za pesymizm) A tak w ogóle, co ma piernik do... tzn. rów do przyłącza Nieścisło napisałam - najupierw muszą pociągnąć do mnie nitkę wodociągu i będzie on przechodził przez rów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_żyrardów 06.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Dzięki za wsparcie Ellisa Jeśli mogę podpytać o sprawdzoną ekipę murarską to poproszę jakiś kontakt. A tak przy okazji : jak myślicie czy za postawienie domu parterowego 130 m 47.000 za robociznę to dużo? PS. fundamenty z gruchy. Mi się wydaje że strasznie dużo ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 06.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Beata: chodzi o stan developerski, czy stan surowy? Jeśli to pierwsze, to grosze i jeśli ekipa sprawdzona, to bym brał. Za SSO to taka cena z górnej półki i ekipa musi się na prawdę nieźle wykazać, aby zarobić te 47 koła. Mnie na tyle skasowała ekipa za SSZ z docelowym dachem, oszkleniem i ściankami działowymi na górze murowanymi zamiast G-K. Przy czym miałem fundamenty z bloczków, ale ławy, chudziak i strop były lane z gruchy. Co do ekipy to poleciłbym moją, ale nie wiem, co obecnie robią W niedzielę będę się widział z szefem ekipy, to zapytam. Kiedy chcesz zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka0304 07.02.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich. Wykańczam dom w Kuznocinie (raczej on wykańcza mnie) i pilnie poszukuję dobrego fachowca do wykonania schodów drewninych. Możecie kogoś polecić?Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_żyrardów 07.02.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ta cena to za SSO, jeśli mogę Cię prosić Martinezio o kontakt do Twojej ekipy to będę wdzięczna. Jesteśmy na etapie papierologi więc nie spieszy się nam tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojka 08.02.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 ponawiam pytanie o eko groszek z okolic Sochaczewa:) I gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Może ma ktoś jakieś namiary na jakiś sklep, który może polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 08.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 drzwi to Supra w Sochaczewie, nie mam pod reka telefonu, wspolpracuja z kilkoma firmamigroszku nie polece, bo nasz sie zle pali niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 08.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 ponawiam pytanie o eko groszek z okolic Sochaczewa:) I gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Może ma ktoś jakieś namiary na jakiś sklep, który może polecić?? Ja kupuję groszek z Olszowca, telefon mam jakby co. Dostałam też z polecenia i faktycznie pięknie się spala. A drzwi zewnętrzne kupowałam od p. Ryśka z Korony 2003 http://www.korona2003.pgrs.pl/index.html - jego również mogę czysto polecić - kupowałam od niego też okna - szybko, sprawnie, niedrogo w dobrej jakości. Kontakt też dostałam z polecenia (kuzynka ma okna od niego) i jestem bardzo zadowolona zarówno z produktów jak i obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 08.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 ponawiam pytanie o eko groszek z okolic Sochaczewa:) I gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Może ma ktoś jakieś namiary na jakiś sklep, który może polecić?? Ja kupuję groszek z Olszowca, telefon mam jakby co. Dostałam też z polecenia i faktycznie pięknie się spala. jaka cena? kto to wozi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 09.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 700 zł za pierwszy gatunek, nieworkowany. Oni wożą.U mnie pół ulicy od nich kupuje zwykły węgiel i miał. Ja wzięłam najpierw tonę groszku na sprawdzenie a teraz biorę nadal bo pięknie się spala na sypki popiół - nie ma totalnie żadnych spieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 09.02.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja się dziś załamałam - wodę będę miała przyłączoną na jesieni a za 3 miesiące mogłabym już mieszkać w swoim domku.. Wszystko przez pier...ny rów... Zna ktoś moze kogoś z melioracji w Sochaczewie????? Może warto nad studnią pomyśleć Bo jak mówią, że na jesieni to może być na jesieni a może być i później (przepraszam za pesymizm) A tak w ogóle, co ma piernik do... tzn. rów do przyłącza też tak myślę; u mnie podobna sytuacja, wodociąg będzie za kilka miesięcy, a póki co jadę na studni. Woda nienajlepsza, ale wolałem się z tym pomęczyć, niż odwlekać o rok przeprowadzkę poza tym studnia zawsze sie przyda do tzw celów gospodarczych. u mnie koszt wykopania wyniósł <2000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 09.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Kamionkal - to ja tez chcę za tyle studnię!!!! dawaj namiary bo mi >5000 wszyscy mówili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 09.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Kamionkal - to ja tez chcę za tyle studnię!!!! dawaj namiary bo mi >5000 wszyscy mówili! kurczę, może u Ciebie trzeba jakąś głębinówkę robić... nie mogę znaleźć telefonu do nich więc opisowo firma mieści się w Kaskach - jak pojedziesz do Elżbietowa i skręcisz przed mostem w lewo to w Kaskach są ze trzy takie firmy, przy ulicy są wystawione tablice z numerami telefonów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 09.02.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki bardzo! - przejadę się w wolnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 09.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 700 zł za pierwszy gatunek, nieworkowany. Oni wożą. U mnie pół ulicy od nich kupuje zwykły węgiel i miał. Ja wzięłam najpierw tonę groszku na sprawdzenie a teraz biorę nadal bo pięknie się spala na sypki popiół - nie ma totalnie żadnych spieków. dzięki za info Ja kupuję po 780 pln za workowany ekogroszek... Nie mogę narzekać, bo też super się spala.. No i łatwiej go przechować jak już jest w woreczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 09.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Gdzie kupowaliscie terive i po jakiej cenie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts