Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jojka: 150m2 to faktycznie malućko... Czy aby nie za mało? U mnie, przy domku o pow. użytkowej 113m2 wyszło powierzchni do otynkowania (bez sufitów) prawie 330m2! Faktem, że mam na poddaszu ściany murowane, więc je też trzeba "objechać", ale mimo wszystko powinno być chyba więcej. Jaki masz domek?

no tak, w sumie mało, ale to dlatego, że remontujemy stary budynek.Powierzchni użytkowej mamy ze 120m2, z czego całe poddasze będzie z KG. A na dole, łazienkę też mamy z płyt. W sumie wyjdzie max. 200m. Znalazłam nową ekipę, w sobote mają wpaść obejrzeć, czy się za to wezmą. Mam nadzieje,że tak, bo mam już dosyć szukania kogoś, kto się tego podejmie.

Ja się dziś załamałam - wodę będę miała przyłączoną na jesieni a za 3 miesiące mogłabym już mieszkać w swoim domku.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Wszystko przez pier...ny rów... Zna ktoś moze kogoś z melioracji w Sochaczewie?????

Może warto nad studnią pomyśleć

Bo jak mówią, że na jesieni to może być na jesieni a może być i później (przepraszam za pesymizm)

A tak w ogóle, co ma piernik do...

tzn. rów do przyłącza

'

Bo jak mówią, że na jesieni to może być na jesieni a może być i później (przepraszam za pesymizm)

tzn. rów do przyłącza

Nieścisło napisałam - najupierw muszą pociągnąć do mnie nitkę wodociągu i będzie on przechodził przez rów...

Dzięki za wsparcie Ellisa Jeśli mogę podpytać o sprawdzoną ekipę murarską to poproszę jakiś kontakt. A tak przy okazji : jak myślicie czy za postawienie domu parterowego 130 m 47.000 za robociznę to dużo? PS. fundamenty z gruchy. Mi się wydaje że strasznie dużo ale może się mylę?

Beata: chodzi o stan developerski, czy stan surowy? Jeśli to pierwsze, to grosze i jeśli ekipa sprawdzona, to bym brał. Za SSO to taka cena z górnej półki i ekipa musi się na prawdę nieźle wykazać, aby zarobić te 47 koła. Mnie na tyle skasowała ekipa za SSZ z docelowym dachem, oszkleniem i ściankami działowymi na górze murowanymi zamiast G-K. Przy czym miałem fundamenty z bloczków, ale ławy, chudziak i strop były lane z gruchy.

Co do ekipy to poleciłbym moją, ale nie wiem, co obecnie robią ;) W niedzielę będę się widział z szefem ekipy, to zapytam. Kiedy chcesz zaczynać?

ponawiam pytanie o eko groszek z okolic Sochaczewa:)

I gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Może ma ktoś jakieś namiary na jakiś sklep, który może polecić??

Ja kupuję groszek z Olszowca, telefon mam jakby co. Dostałam też z polecenia i faktycznie pięknie się spala.

A drzwi zewnętrzne kupowałam od p. Ryśka z Korony 2003 http://www.korona2003.pgrs.pl/index.html - jego również mogę czysto polecić - kupowałam od niego też okna - szybko, sprawnie, niedrogo w dobrej jakości. Kontakt też dostałam z polecenia (kuzynka ma okna od niego) i jestem bardzo zadowolona zarówno z produktów jak i obsługi.

ponawiam pytanie o eko groszek z okolic Sochaczewa:)

I gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Może ma ktoś jakieś namiary na jakiś sklep, który może polecić??

Ja kupuję groszek z Olszowca, telefon mam jakby co. Dostałam też z polecenia i faktycznie pięknie się spala.

jaka cena? kto to wozi :) ?

Ja się dziś załamałam - wodę będę miała przyłączoną na jesieni a za 3 miesiące mogłabym już mieszkać w swoim domku.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Wszystko przez pier...ny rów... Zna ktoś moze kogoś z melioracji w Sochaczewie?????

tzn. rów do przyłącza

też tak myślę; u mnie podobna sytuacja, wodociąg będzie za kilka miesięcy, a póki co jadę na studni. Woda nienajlepsza, ale wolałem się z tym pomęczyć, niż odwlekać o rok przeprowadzkę

poza tym studnia zawsze sie przyda do tzw celów gospodarczych. u mnie koszt wykopania wyniósł <2000 PLN

Kamionkal - :o to ja tez chcę za tyle studnię!!!! dawaj namiary bo mi >5000 wszyscy mówili!

kurczę, może u Ciebie trzeba jakąś głębinówkę robić...

nie mogę znaleźć telefonu do nich więc opisowo :) firma mieści się w Kaskach - jak pojedziesz do Elżbietowa i skręcisz przed mostem w lewo to w Kaskach są ze trzy takie firmy, przy ulicy są wystawione tablice z numerami telefonów.

Pozdrawiam.

700 zł za pierwszy gatunek, nieworkowany. Oni wożą.

U mnie pół ulicy od nich kupuje zwykły węgiel i miał. Ja wzięłam najpierw tonę groszku na sprawdzenie a teraz biorę nadal bo pięknie się spala na sypki popiół - nie ma totalnie żadnych spieków.

dzięki za info :)

Ja kupuję po 780 pln za workowany ekogroszek... Nie mogę narzekać, bo też super się spala.. No i łatwiej go przechować jak już jest w woreczkach :)