Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A propos parapetów wewnętrznych, to my chcemy parapety ze sztucznego marmuru. Myślimy, żeby wziąć z tej firmy, z której braliśmy okna. Cenowo nie powalają: ok. 70 zł od metra za 30cm parapet.

Sztuczny marmur to taki w sumie ni pies, ni wydra, ale wygląda bardzo ciekawie i o delikatnym wzorze :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam zamiar zacząć budowę, mam pytanko czy ktoś korzystał z usług firmy budokrusz? mają podobno duże promocje na beton i prefabrykaty.... czy mają swoją siedzibę w okolicach bolimowa?

pozrdowienia dla wszystkich budowlańców

Piotr: ja brałem od nich beton B20 na ławy i strop. Brałem też B15 na chudziaka, ale z innej firmy i pluję sobie w brodę, że nie brałem z Budokruszu wszystkiego.

Budokrusz ma nowoczesny sprzęt, a ceny wbrew pozorom nie są takie duże: cena jest końcowa dla klienta, a w tej innej (której nazwy nie podam, ale też z Grodziska :D) doliczyli mi za "postój gruchy na placu budowy". Gdy się grzecznie spytałem, co to za pozycja, to mi powiedzieli, że to za ponadczasowy rozładunek. Sęk w tym, że grucha faktycznie długo stała na placu, bo podstawili przedpotopową pompę, która nie dość, że wolno pracowała, to jeszcze bryzgała i miotała rurą, że szok :/ Wszystko znajdziesz w moim dzienniku.

Suma sumarum - Budokrusz wyszedł za B20 korzystniej, niż B15 w podobnej ilości z tej drugiej firmy.

Co do innych wyrobów betonowych to się nie wypowiadam, bo nie miałem potrzeby - bloczki na fundamenty dostałem w b. korzystnej cenie w SirBudzie (a że ilość była odpowiednia, to za transport nic nie płaciłem, bo przyjechało od razu od producenta jego transportem :)).

Czy macie dobrego kierownika budowy?

(Chodzi o takiego co przez cały czas dogląda, a nie wpada na rozpoczęcie i zakończenie budowy)

Proszę o namiary

Żeby ktoś Ci cały czas doglądał to musisz sobie wynająć kogoś , to będzie prowadził nadzór inwestorski - nie licz, że kierownik budowy to zrobi. Life is brutal. :wink:

Dzięki za dozę optymizmu :D

U brata był kierbud co wpadał na budowę conajmniej 2x w tygodniu i rzeczywiście doglądał budowy. Fakt że liczyl sobie 1.5 razy więcej niż normalnie, ale chyba warto było...

To był fachowiec starszej daty :cry:

Czy macie dobrego kierownika budowy?

(Chodzi o takiego co przez cały czas dogląda, a nie wpada na rozpoczęcie i zakończenie budowy)

Proszę o namiary

Żeby ktoś Ci cały czas doglądał to musisz sobie wynająć kogoś , to będzie prowadził nadzór inwestorski - nie licz, że kierownik budowy to zrobi. Life is brutal. :wink:

dokładnie... nasz, jak nasza ekipa budowała, to nie zdążał na odbiory etapów, bo chłopcy za szybcy byli... np. zadzwoniliśmy że więźba stoi to przyjechał jak już przykryte było :roll: na szczęście ekipa super i zastrzeżeń nie było...

mam zamiar zacząć budowę, mam pytanko czy ktoś korzystał z usług firmy budokrusz? mają podobno duże promocje na beton i prefabrykaty.... czy mają swoją siedzibę w okolicach bolimowa?

pozrdowienia dla wszystkich budowlańców

Witaj Piotrze,

Z tego co pamiętam, to z budokruszu przyjeżdżali do nas ze Skierniewic. Tak czy tak, nie jest daleko, a wszystko szybko, sprawnie i bez problemów. Cenę wtedy (I półrocze 2007) mieli nie najniżsżą, ale za to beton był dobrej jakości i z certyfikatem :) .

Ja standardowo już polecam kolesia z Jaktorowa (droga Grodzisk - Żyrardów). Drewno ma bardzo dobrej jakości, impregnowane. Stemple, które od niego wziąłem były świeżutkie, jeszcze żywiczne i pachnące lasem :)

Cenowo przebija wszystkich lokalnych - za impregnowane dałem tyle, co u pozostałych za nieimpregnowane (a za impregnację życzą sobie po 50-70 zł od metra).

Służę namiarami na PRV.

Hej a po drewno( dechy, stemple i więźbę) gdzie uderzać ??? Wiem, że w Lubiejewie jest tartak i tylko ten w sumie kojarzę...

Ja brałem całe drewno z tartaku w Mokasie (w Żelazowej Woli skręca się na łuku w lewo przy stacji gazowej). Jestem bardzo zadowolony, dobre ceny i super obsługa, jak nie mieli wolnego auta dostawczego, a potrzeba było mi desek na już to przywieźli wozem z koniem 8)

Jestem zainteresowany namiarem na ten skłąd drewna w jaktorowie.jezeli mozna to prosił bym o kotakt na e-maila [email protected].A może polecicie mi ,gdzie w okolicach sochaczewa lub sochaczewie moge kupić w dośc dobrej cenie wieźbe dachową.Pozdrawiam

granit to chyba nie w tym podejsciu niestety, myslalam raczej o drewnopodobnych, moze ktos ma z nimi jakies doswiadczenie?

Eurydyka - :lol: Ja biorę plastiki w okleinie takiej jak okna z Korony 2003 :lol:

W poniedziałek będą mierzone.

We wtorek założyli - wyglądają lepiej niż sobie wyobrażałam :lol: :lol: :lol:

Kolor orzech - będą łądnie kontrastowały do jaśniutkich ścian.

Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.

Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemie

Info proszę bezpośrednio na maila [email protected]

pozdrawiam

Liseczek

UWAGA: przyjmę gruz ceglano-betonowy w dużej ilości!!! Najchętniej przyjmę już wytłuczony, ale nie pogardzę też grubymi odłamami :)

Jeśli ktoś ma i chce się pozbyć, to można zwalać u mnie na działce przed chatą!!!

W późniejszym terminie będę też chętny na humus :> gdyby komuś był zbędny.

UWAGA: przyjmę gruz ceglano-betonowy w dużej ilości!!! Najchętniej przyjmę już wytłuczony, ale nie pogardzę też grubymi odłamami :)

Jeśli ktoś ma i chce się pozbyć, to można zwalać u mnie na działce przed chatą!!!

W późniejszym terminie będę też chętny na humus :> gdyby komuś był zbędny.

No niestety ale nie licz, że ktoś się zgłosi - każdy potrzebuje :wink:

Ja muszę utwardzić gruzem np. 26 m podjazd do domu :o a humusu potrzebuj duuuuużo bo muszę chatę podsypać -- tak mam wysoko wyprowadzone fundamenty....