Martinezio 14.02.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 A propos parapetów wewnętrznych, to my chcemy parapety ze sztucznego marmuru. Myślimy, żeby wziąć z tej firmy, z której braliśmy okna. Cenowo nie powalają: ok. 70 zł od metra za 30cm parapet. Sztuczny marmur to taki w sumie ni pies, ni wydra, ale wygląda bardzo ciekawie i o delikatnym wzorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 16.02.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 U nas konglomerat, czy coś takiego. Facet ma reklamę przy szkole w Kozłowie Biskupim. Całkiem przyzwoite . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 16.02.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Hej a powiedzcie gdzie w okolicy warto kupować materiały budowlane. Który skład polecacie? Przymierzmy się co cegieł, cementu i takich tam pierdołek ... Ja też mogę spokojnie polecić Budomat na Gawłowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kruszyna 17.02.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 mam zamiar zacząć budowę, mam pytanko czy ktoś korzystał z usług firmy budokrusz? mają podobno duże promocje na beton i prefabrykaty.... czy mają swoją siedzibę w okolicach bolimowa? pozrdowienia dla wszystkich budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.02.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Piotr: ja brałem od nich beton B20 na ławy i strop. Brałem też B15 na chudziaka, ale z innej firmy i pluję sobie w brodę, że nie brałem z Budokruszu wszystkiego. Budokrusz ma nowoczesny sprzęt, a ceny wbrew pozorom nie są takie duże: cena jest końcowa dla klienta, a w tej innej (której nazwy nie podam, ale też z Grodziska ) doliczyli mi za "postój gruchy na placu budowy". Gdy się grzecznie spytałem, co to za pozycja, to mi powiedzieli, że to za ponadczasowy rozładunek. Sęk w tym, że grucha faktycznie długo stała na placu, bo podstawili przedpotopową pompę, która nie dość, że wolno pracowała, to jeszcze bryzgała i miotała rurą, że szok :/ Wszystko znajdziesz w moim dzienniku. Suma sumarum - Budokrusz wyszedł za B20 korzystniej, niż B15 w podobnej ilości z tej drugiej firmy. Co do innych wyrobów betonowych to się nie wypowiadam, bo nie miałem potrzeby - bloczki na fundamenty dostałem w b. korzystnej cenie w SirBudzie (a że ilość była odpowiednia, to za transport nic nie płaciłem, bo przyjechało od razu od producenta jego transportem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Psudi 17.02.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy macie dobrego kierownika budowy?(Chodzi o takiego co przez cały czas dogląda, a nie wpada na rozpoczęcie i zakończenie budowy) Proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 17.02.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy macie dobrego kierownika budowy? (Chodzi o takiego co przez cały czas dogląda, a nie wpada na rozpoczęcie i zakończenie budowy) Proszę o namiary Żeby ktoś Ci cały czas doglądał to musisz sobie wynająć kogoś , to będzie prowadził nadzór inwestorski - nie licz, że kierownik budowy to zrobi. Life is brutal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Psudi 17.02.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki za dozę optymizmu U brata był kierbud co wpadał na budowę conajmniej 2x w tygodniu i rzeczywiście doglądał budowy. Fakt że liczyl sobie 1.5 razy więcej niż normalnie, ale chyba warto było... To był fachowiec starszej daty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy macie dobrego kierownika budowy? (Chodzi o takiego co przez cały czas dogląda, a nie wpada na rozpoczęcie i zakończenie budowy) Proszę o namiary Żeby ktoś Ci cały czas doglądał to musisz sobie wynająć kogoś , to będzie prowadził nadzór inwestorski - nie licz, że kierownik budowy to zrobi. Life is brutal. dokładnie... nasz, jak nasza ekipa budowała, to nie zdążał na odbiory etapów, bo chłopcy za szybcy byli... np. zadzwoniliśmy że więźba stoi to przyjechał jak już przykryte było na szczęście ekipa super i zastrzeżeń nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 20.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 mam zamiar zacząć budowę, mam pytanko czy ktoś korzystał z usług firmy budokrusz? mają podobno duże promocje na beton i prefabrykaty.... czy mają swoją siedzibę w okolicach bolimowa? pozrdowienia dla wszystkich budowlańców Witaj Piotrze, Z tego co pamiętam, to z budokruszu przyjeżdżali do nas ze Skierniewic. Tak czy tak, nie jest daleko, a wszystko szybko, sprawnie i bez problemów. Cenę wtedy (I półrocze 2007) mieli nie najniżsżą, ale za to beton był dobrej jakości i z certyfikatem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 24.02.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Hej a po drewno( dechy, stemple i więźbę) gdzie uderzać ??? Wiem, że w Lubiejewie jest tartak i tylko ten w sumie kojarzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.02.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ja standardowo już polecam kolesia z Jaktorowa (droga Grodzisk - Żyrardów). Drewno ma bardzo dobrej jakości, impregnowane. Stemple, które od niego wziąłem były świeżutkie, jeszcze żywiczne i pachnące lasem Cenowo przebija wszystkich lokalnych - za impregnowane dałem tyle, co u pozostałych za nieimpregnowane (a za impregnację życzą sobie po 50-70 zł od metra). Służę namiarami na PRV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 24.02.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Hej a po drewno( dechy, stemple i więźbę) gdzie uderzać ??? Wiem, że w Lubiejewie jest tartak i tylko ten w sumie kojarzę... Ja brałem całe drewno z tartaku w Mokasie (w Żelazowej Woli skręca się na łuku w lewo przy stacji gazowej). Jestem bardzo zadowolony, dobre ceny i super obsługa, jak nie mieli wolnego auta dostawczego, a potrzeba było mi desek na już to przywieźli wozem z koniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz26 25.02.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jestem zainteresowany namiarem na ten skłąd drewna w jaktorowie.jezeli mozna to prosił bym o kotakt na e-maila [email protected].A może polecicie mi ,gdzie w okolicach sochaczewa lub sochaczewie moge kupić w dośc dobrej cenie wieźbe dachową.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 26.02.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U nas konglomerat, czy coś takiego. Facet ma reklamę przy szkole w Kozłowie Biskupim. Całkiem przyzwoite . też tam brałem i polecam, szybko i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 01.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 ile placiliscie za kladzenie klinkieru? chodzi o slupki do bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 01.03.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 granit to chyba nie w tym podejsciu niestety, myslalam raczej o drewnopodobnych, moze ktos ma z nimi jakies doswiadczenie? Eurydyka - Ja biorę plastiki w okleinie takiej jak okna z Korony 2003 W poniedziałek będą mierzone. We wtorek założyli - wyglądają lepiej niż sobie wyobrażałam Kolor orzech - będą łądnie kontrastowały do jaśniutkich ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 04.03.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemieInfo proszę bezpośrednio na maila [email protected]pozdrawiamLiseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.03.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 UWAGA: przyjmę gruz ceglano-betonowy w dużej ilości!!! Najchętniej przyjmę już wytłuczony, ale nie pogardzę też grubymi odłamami Jeśli ktoś ma i chce się pozbyć, to można zwalać u mnie na działce przed chatą!!! W późniejszym terminie będę też chętny na humus :> gdyby komuś był zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 06.03.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 UWAGA: przyjmę gruz ceglano-betonowy w dużej ilości!!! Najchętniej przyjmę już wytłuczony, ale nie pogardzę też grubymi odłamami Jeśli ktoś ma i chce się pozbyć, to można zwalać u mnie na działce przed chatą!!! W późniejszym terminie będę też chętny na humus :> gdyby komuś był zbędny. No niestety ale nie licz, że ktoś się zgłosi - każdy potrzebuje Ja muszę utwardzić gruzem np. 26 m podjazd do domu a humusu potrzebuj duuuuużo bo muszę chatę podsypać -- tak mam wysoko wyprowadzone fundamenty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts