byku666 19.06.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 A powiedzcie ile teraz kosztuje m2 elewacji zewnetrznej ze styropianu 12 i odrazu z naciagnieciem i kolorem ?? Jakie piece instalujecie, ja mam w planach dwupaleniskowy z podajniekiem na groszek + na drzewo, wegiel, miał. Podajnik co wazne jest nie slimakowy tylko szufladkowy - ma ktos taki, jak to sie sprawdza ?? Dwupaleniskowy sobie odpuściłam, bo po to mam kominek, żeby w nim drewnem palić. Zresztą jednopaleniskowe mają lepsze parametry (a trochę w tym pracowałam ) Co do podajników to nie nie będę dyskutować, ale opinie na ten temat są rózne. Coś jak spór o kolor zielony czy niebieski. Co kto woli. Ja mam ślimakowy. Ja mam płacić 40 zł/m2 na gotowo. Daj mi jakis namiar na teych elewatorow, przekrece sobie pogadam z nimi. DZIEKI Z GORY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 19.06.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 My też mamy ślimakowy. Rozważałem różne opcje zakupu, ale ostatecznie zwyciężył ślimak od HEF-a ze względu na jego nietypową konstrukcję, która umożliwiła zmieszczenie go do naszej kiszkowatej kotłowni z nisko osadzonym wlotem do komina.Niestety, nie mogę jeszcze powiedzieć, jak on się sprawdza, bo jeszcze nie uruchomiony - dopiero trwa montaż. Oficjalne uruchomienie będzie mogło być dopiero w lipcu, gdyż dopiero wtedy uprawomocnia się rozporządzenie w sprawie podłączania kotłów na paliwo stałe w układzie zamkniętym (a taki układ właśnie nam montują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 19.06.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 A ja trochę z innej beczki, czy ktoś może mi polecić sprawdzonego brukarza? Potrzebuję położyć jakieś 120 m2 kostki betonowej dookoła domu... Nam elewację robił p. Wychowaniec z Teresina. Niby dobrze, ale jakoś nie do końca . co do kostki - p.Paweł, tel 600 823 116, jego ekipa skończyła u mnie parę tygodni temu, komunikatywny, sympatyczny, pilnuje swojej ekipy. i co najwazniejsze robota ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 19.06.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 co do kostki - p.Paweł, tel 600 823 116, jego ekipa skończyła u mnie parę tygodni temu, komunikatywny, sympatyczny, pilnuje swojej ekipy. i co najwazniejsze robota ok. Umawialiśmy sie z nim, ale ostatecznie zrezygnował, bo u nas jest trochę dłubania przy schodach. W sumie się nie dziwię, zawsze łatwiej i szybciej układać nieskompliowane elementy. Ale dziękuję za pomoc . Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 19.06.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 My też mamy ślimakowy. Rozważałem różne opcje zakupu, ale ostatecznie zwyciężył ślimak od HEF-a ze względu na jego nietypową konstrukcję, która umożliwiła zmieszczenie go do naszej kiszkowatej kotłowni z nisko osadzonym wlotem do komina. Niestety, nie mogę jeszcze powiedzieć, jak on się sprawdza, bo jeszcze nie uruchomiony - dopiero trwa montaż. Oficjalne uruchomienie będzie mogło być dopiero w lipcu, gdyż dopiero wtedy uprawomocnia się rozporządzenie w sprawie podłączania kotłów na paliwo stałe w układzie zamkniętym (a taki układ właśnie nam montują). Sprawdza sie znakomicie - przynajmniej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 19.06.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Sprawdza sie znakomicie - przynajmniej u mnie Też macie HEFa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 19.06.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Sprawdza sie znakomicie - przynajmniej u mnie Też macie HEFa? To on nam suszył domek zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 22.06.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ponawiam pytanie, gdzie w okolicach sochaczewa mozna wynajac przczepe kempingowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 22.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ponawiam pytanie, gdzie w okolicach sochaczewa mozna wynajac przczepe kempingowa? Sprzedają przy trasie Wawa-Socho, w Teresinie, w dwóch miejscach chyba, ale nie wiem, czy wynajmują. Na jaki czas ją potrzebujesz? Bo u moi rodzice taką mają, ale teraz śpią tam ich dekarze z południa - zwolni się pewnie za tydzień. Mogę zapytać czy wynajmą (zaznaczam, że jej stan to raczej taki "budowlany" jest a nie turystyczny - przyczepa wprawdzie rejestrowana (chyba aktualne ma papiery) ale kolejne ekipy budowlane w niej spały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 23.06.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ekhm, gdzie kupujecie wungiel groszkowaty? Muszę migiem zakupić kilka worów na rozruch :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 23.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ekhm, gdzie kupujecie wungiel groszkowaty? Muszę migiem zakupić kilka worów na rozruch :/ Ja kupowałam w zimę z Olszowca, za Sochaczewem - moi rodzice kupowli i faktycznie był super - nie zostawały żadne spieki. Jesienią możemy się zgadać, to zamówimy razem to i transport nas taniej wyniesie A na rozruch brałam tu na miejscu - z Elżbietowa: jadąc z Teresina ulicą na Szymanó, po drodze trzeba skręcić w lewo, przejechać z 800-1000 m i jest sjkład przy drodze, po lewej stronie. Nie pamiętam gdzie się skręca z Szymanowskiej, ale chyba szyld jest z kierunkiem na skład węgla. Jest też skład jeszcze bliżej - Zaraz przy równoległej drodze na południe od Waszej ulicy - Teresin, ul Wiśniowa (sprawdź na zumi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 24.06.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam! Prosze o namiar na dobrego kierownika budowy. Czyli takiego co doradzi,. sprawdzi, pojawia sie na budowie. PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.06.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ja kupowałam w zimę z Olszowca, za Sochaczewem - moi rodzice kupowli i faktycznie był super - nie zostawały żadne spieki. Jesienią możemy się zgadać, to zamówimy razem to i transport nas taniej wyniesie Mają workowany już, czy do samodzielnego workowania? Jeśli tylko da się ten transport rozłożyć tak, aby nie było problemu z rozdziałem przywiezionego węgla, to z miłą chęcią - może nawet mój sąsiad by się podłączył, bo też jest eko A na rozruch brałam tu na miejscu - z Elżbietowa: jadąc z Teresina ulicą na Szymanó, po drodze trzeba skręcić w lewo, przejechać z 800-1000 m i jest sjkład przy drodze, po lewej stronie. Nie pamiętam gdzie się skręca z Szymanowskiej, ale chyba szyld jest z kierunkiem na skład węgla. Hmm... Pewnie w sobotę spróbuję zrobić rekonesans i zaopatrzę się w kilka worków na próbę Gadałem z sąsiadem i on ostatnio brał z GS-u w Teresinie (k. Grainera gdzieś) - mówi, że mają najczystszy eko, a gdzie indziej sypią różne świństwa, typu piasek zmieszany z miałem Jest też skład jeszcze bliżej - Zaraz przy równoległej drodze na południe od Waszej ulicy - Teresin, ul Wiśniowa (sprawdź na zumi) A o tym składzie to już się nasłyszałem i jeśli nawet połowa z tego, co mówią, jest prawdą, to szczerze radzę omijać z daleka... Nawet tam byłem kiedyś, bo chciałem kupić trochę węgla do kozy, ale na szczęście kasy zapomniałem zabrać i nie kupiłem w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Kurcze, czy ktoś tu aby nie pisał namiarów na kominiarzy? Cuś nie mogę znaleźć, a chciałem zaprosić jakiegoś na odbiór kominów :/ Ma ktoś sprawdzonego fachurę w czarnym kitlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 24.06.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Jest też skład jeszcze bliżej - Zaraz przy równoległej drodze na południe od Waszej ulicy - Teresin, ul Wiśniowa (sprawdź na zumi) A o tym składzie to już się nasłyszałem i jeśli nawet połowa z tego, co mówią, jest prawdą, to szczerze radzę omijać z daleka... Nawet tam byłem kiedyś, bo chciałem kupić trochę węgla do kozy, ale na szczęście kasy zapomniałem zabrać i nie kupiłem w końcu a czego się nasłuchałeś, z ciekawości? bo ja tam kupowałem prawie cały cement na budowę, i teraz większość wungla i jakoś nie narzekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.06.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 a czego się nasłuchałeś, z ciekawości? bo ja tam kupowałem prawie cały cement na budowę, i teraz większość wungla i jakoś nie narzekam... No toś mi zadał ćwieczka, bo słyszałem opinie głównie o jakości sprzedawanego u nich węgla (materiałów nie szukałem u nich nigdy, więc mnie to nie interesiło, ale gdy byłem u nich, to praktycznie na stanie tylko trochę węgla, oraz jakieś pustaki...), że "chrzczony" i mokry... Mówisz, że nie narzekasz na węgiel? To może warto spróbować, bo blisko mam... BTW: co z tym kominiarzem? Nikt jeszcze nie robił odbiorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 24.06.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 u nas byl juz kominiarz, tel 602 67 00 23, spisal protokol od reki potrzebujemy jeszcze kogos od swiadectw energetycznych bo od stycznia w Sochaczewie nadzor sobie zyczy tego dokumentu do odbioru, a ceny sa podobno miedzy 400 a 1200zl za papiermacie kogos do polecenia z ta nizsza wersja ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 24.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Martinezio - wożą też workowany, ale jak wszędzie - 100 zł praktycznie droższy jest na tonie. Co do łączonych transportów to nie ma problemu - oddzielają - moi rodzce tak z sąsiadami zamawiają zawsze. Mam wieelką prośbę - czy mogę jutro obejrzeć Twoją elewację??? Panu Jackowi przesunął się klient i mam jutro dać odpowiedź, czy mają robić u mnie. Trochę drogo ale może coś zejdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 24.06.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 a czego się nasłuchałeś, z ciekawości? bo ja tam kupowałem prawie cały cement na budowę, i teraz większość wungla i jakoś nie narzekam... No toś mi zadał ćwieczka, bo słyszałem opinie głównie o jakości sprzedawanego u nich węgla (materiałów nie szukałem u nich nigdy, więc mnie to nie interesiło, ale gdy byłem u nich, to praktycznie na stanie tylko trochę węgla, oraz jakieś pustaki...), że "chrzczony" i mokry... Mówisz, że nie narzekasz na węgiel? To może warto spróbować, bo blisko mam... BTW: co z tym kominiarzem? Nikt jeszcze nie robił odbiorów? robił, robił 602 343 491. gość z Sochaczewa, ale ceny już nie pamiętam, chyba niecale 200zł a wracając do węgla - miałem jeszcze z 2 źródeł i nie odczuwałem różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 25.06.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Ja kupowałem 2x węgiel ze składu na Wiśniowej... Nie mogę narzekać, ale za drugim razem węgiel był słabszy.. Niedługo będę brał trochę węgla ze składu w Elżbietowie (na ogrzanie CWU). Znajomy tam bierze i podobno nie narzeka... Natomiast skład w GS'ie (koło Greinera) ma jedną wadę: nie ma workowanego węgla. W zeszłym roku ojciec i brat stamtąd brali i musieliśmy nieźle machać łopatami, żeby sobie poworkować 8 ton.... A czy był taki dobry ten węgiel z GS to mam mieszane uczucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts