byku666 25.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ... a powiedzcie mi co jest potrzebne do odbioru domu bo czytam tutaj o jakis kominiarzach, elektrykach i innych gadach, kto jest na bierzaco z tematem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Martinezio - wożą też workowany, ale jak wszędzie - 100 zł praktycznie droższy jest na tonie. Co do łączonych transportów to nie ma problemu - oddzielają - moi rodzce tak z sąsiadami zamawiają zawsze. Aha, no to luz blues Się zgadamy na późne lato i zamówimy większy transport Mam wieelką prośbę - czy mogę jutro obejrzeć Twoją elewację??? Panu Jackowi przesunął się klient i mam jutro dać odpowiedź, czy mają robić u mnie. Trochę drogo ale może coś zejdzie.. Pewnie, że tak - obecnie na budowie jest mój tata przez cały dzień, a ja wpadam wieczorem w ok. godziny 19-tej (patrz na drogę tą żużlową - jak zobaczysz czerwone Punto WRC, to ja ). Jacek, choć nie jest tani, to zrobi dobrze () i nie będzie poprawek - a przede wszystkim szybko . kamionkal i eurydyka: dzięki za namiary - podzwonię, popytam, zaproszę... Muszę jeszcze dziennik od KB wydobyć, bo tam są wszystkie protokoły Eurydyka: jeśli chodzi o świadectwa, to ja mam "znajomą", która robi niby za 500 zł. Jak cena pasi, to podeślij mi namiary na siebie, a zadzwonię do tej "znajomej" i podpytam No i nie jest już to tylko wymóg sochaczewskiego nadzoru - to teraz odgórny wymóg przy odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 26.06.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A ja trochę z innej beczki, czy ktoś może mi polecić sprawdzonego brukarza? Potrzebuję położyć jakieś 120 m2 kostki betonowej dookoła domu... Nam elewację robił p. Wychowaniec z Teresina. Niby dobrze, ale jakoś nie do końca . witam u mnie kostkę kładła firma ze skierniewic polecam słownie, szybko, niedrogo i wesoło tel. do właściciela 609 373 612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 26.06.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ekhm, gdzie kupujecie wungiel groszkowaty? Muszę migiem zakupić kilka worów na rozruch :/ Ja kupowałam w zimę z Olszowca, za Sochaczewem - moi rodzice kupowli i faktycznie był super - nie zostawały żadne spieki. Jesienią możemy się zgadać, to zamówimy razem to i transport nas taniej wyniesie mam pytanie. ile za ten groszek płacicie z olszowca? też mogę się dorzucić do transportu u nas od jesieni pracuje piec ślimakowy futura econo cichewicza fajny bo ślimak jest żeliwny teraz podgrzewa nam wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 26.06.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 u nas byl juz kominiarz, tel 602 67 00 23, spisal protokol od reki potrzebujemy jeszcze kogos od swiadectw energetycznych bo od stycznia w Sochaczewie nadzor sobie zyczy tego dokumentu do odbioru, a ceny sa podobno miedzy 400 a 1200zl za papier macie kogos do polecenia z ta nizsza wersja ceny? śwadectwo może wydać urszula trybuł albo jej mąż tel 604 446 750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 26.06.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 czy ktoś będzie kupował podbitkę boryszewską w kolorze brązu? zostało mi dużo paneli o długości 70cm . może ktoś z was ma taki nieduży okap. oddam za pół cenymoże potrzebuje ktoś wc na plac budowy? szkoda mi go tak poprostu zniszczyć. oddam za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.06.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Mi też zostało paneli na podbitkę (3 pełne paczki, czwarta tak chyba w połowie, do tego od groma profili bocznych i startowych, jakieś listwy narożne - pełen komplet). Sprobuję część zwrócić do sklepu, ale gdyby się nie udało, to oddam też za pół darmo Panele PCV w kolorze RAL 8017 (ciemny brąz - taka czekoladka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.06.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Mam wieelką prośbę - czy mogę jutro obejrzeć Twoją elewację??? No i jak, podobała się elewacja? Miło było poznać - trza będzie ugruntować nową świecką tradycję grillów jakichś wspólnych, hiehie Inni forumowicze też mile widziani - zrobim jaką rotację, żeby nie było wciąż u jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 26.06.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam po długiej mojej nieobecności na forum. Nie pisałam ale często tu zaglądałam. Podziwiam Wasze budowy idące w torpedowym tempie... Ja buduję etapami , obecnie dopiero będą wznoszone ściany parteru i tu mam pytanie gdzie kupić belki stropowe ? Poza tym muszę znaleźć solidnego fachowca od schodów, może macie kogoś godnego polecenia? Za wszelkie podpowiedzi z góry serdecznie dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 26.06.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Mam wieelką prośbę - czy mogę jutro obejrzeć Twoją elewację??? No i jak, podobała się elewacja? Miło było poznać - trza będzie ugruntować nową świecką tradycję grillów jakichś wspólnych, hiehie Inni forumowicze też mile widziani - zrobim jaką rotację, żeby nie było wciąż u jednego Podobała, o czym świadczy przyklepanie roboty z panem Jackiem Ile masz metrów tej podbitki do odsprzedania? I jakiej firmy - może odkupię. Grille wspólne jak najbardziej - tylko na razie u mnie odpada, bo wszędzie zielsko po pas .. malaga - niestety Twoja podbitka dla mnie za krótka A groszek nie wiem po ile teraz mają ale zadzwonię (ja teraz nie używam, bo... nie mamy podłączenia wody jeszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.06.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Podobała, o czym świadczy przyklepanie roboty z panem Jackiem No i gitara Najważniejsze, żeby wszystkie strony były zadowolone Ile masz metrów tej podbitki do odsprzedania? I jakiej firmy - może odkupię. Emmm... Szczerze pisząc, to nie wiem dokładnie - to są tak ok. 3,5 paczki. W paczce jest chyba 10 paneli o długości 2,5 lub 3m. Jak dzisiaj pojadę na budowę, to sprawdzę. Z tym, że najpierw będę chciał to oddać do sklepu - jak nie przyjmą, to wtedy odsprzedam Muszę w końcu wziąć od nich fakturę Co do firmy, to nie pamiętam Jakaś polska, ale z tych ponoć lepszych. Grille wspólne jak najbardziej - tylko na razie u mnie odpada, bo wszędzie zielsko po pas .. Spoko, u nas też i to nawet wyżej... W dodatku zalewy i bez lakierko-filców nie podchodź Śpiew (nie)dalekiej przyszłości i sensownej organizacji, żeby różni ludkowie mogli skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 26.06.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ile masz metrów tej podbitki do odsprzedania? I jakiej firmy - może odkupię. Emmm... Szczerze pisząc, to nie wiem dokładnie - to są tak ok. 3,5 paczki. W paczce jest chyba 10 paneli o długości 2,5 lub 3m. Jak dzisiaj pojadę na budowę, to sprawdzę. Z tym, że najpierw będę chciał to oddać do sklepu - jak nie przyjmą, to wtedy odsprzedam Muszę w końcu wziąć od nich fakturę Co do firmy, to nie pamiętam Jakaś polska, ale z tych ponoć lepszych. Oczywiście mój mężulek źle pamięta - podbitka jest belgijska z pcv. Podobno polskiej się nie opłaca - przynajmniej nam Pan w składzie z pokryciami i podbitkami nam odradzał... cieszę się, że Ci się podobała nasza elewacja mam nadzieję, że będziesz zadowolona z Jacka tak jak my jesteśmy on jest autorem naszego domku wczoraj mogłaś trochę pooglądać efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 26.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ponownie witam forumowiczów! Gdzie mogę w okolicach Sochaczewa najtaniej kupić drewno np. stemple stropowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 27.06.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Stemple najtaniej to kupisz ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 27.06.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Stemple najtaniej to kupisz ode mnie. Witaj. Dzięki za odzew. Potrzebuję ok.70-80 szt - 280 cm , czy możesz podać cenę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 27.06.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Mam w projekcie strop monolityczny ale budowlaniec i mój mąż są za zmianą na terivę- ponoć tańszy i lepszy , ja z kolei mam obawy, że będzie gorszy. Jak Wy oceniacie ten wybór i na co zwrócić szczególną uwagę przy układaniu tego stropu aby potem nie miec żadnych problemów - pytanie kieruję do osób, które wybrały terivę. Za sugestie będę ogromnie wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 27.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Zrób tak, jak jest w projekcie - po to on jest. Strop należy wyliczyć i nie wolno samemu zmieniać technologii.Poza tym IMO strop monolityczny jest lepszy od terivy - podobno niektórym pękały tynki od spodu stropu. Przy wykonywaniu stropu wezwij kierbuda, żeby obejrzał zbrojenie zanim wyleją na niego beton. Zwróć też uwagę, czy budowlańcy używają wibratora do zagęszczenia betonu - bez tego strop będzie słaby. No i beton na strop minimum B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 27.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 ninjacorps czy cos wiadomo na temat przyczepy kempingowej? nie wiem, czy otrzymalas moja wiadomosc na pw. bede wdzieczna za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 28.06.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 czlowiek sie na forum dowiaduje, ze jego KB ma uprawnienia na swiadectwa, szok , jutro pania kierownik pomecze bo troche oswiadczen do odbioru musi popisac nie mam sily przepisac listy dokumentow do odbioru, ale sporo tego jest niestety. w sochaczewie w nadzorze daja taka liste od razu napewno trzeba miec zainstalowane wszystkie gniazdka elektryczne, bo te sa sprawdzane pod katem zabezpieczen przeciwporazeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 28.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Sprzedam stemple - około 250 szt. dł ok. 3m - używane... nasi murarze właśnie zdążyli rozebrać konstrukcję stropową Również deski szalunkowe (używane) ponad 6m3 są do odsprzedaży Informacje proszę przesyłać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts