Martinezio 24.08.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Martinezio - ano wyjdzie 75 m - bo skrzynka jest postawiona na rogu działki a wejście przewodu do domu z drugiej strony. No a dom stoi 26 m od drogi... Hmm... A nie możesz kabla "na skos" dać? Będziesz w tym miejscu ryć później rowy o głębokości ponad 0,5m? Wyjdzie Ci kabla może z 40-50m, a nie 75... Zawsze to mniej na kosztach robocizny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 24.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Martinezio - ano wyjdzie 75 m - bo skrzynka jest postawiona na rogu działki a wejście przewodu do domu z drugiej strony. No a dom stoi 26 m od drogi... Hmm... A nie możesz kabla "na skos" dać? Będziesz w tym miejscu ryć później rowy o głębokości ponad 0,5m? Wyjdzie Ci kabla może z 40-50m, a nie 75... Zawsze to mniej na kosztach robocizny... No ale na skos nie można niestety prowadzić... Taki numer nie przejdzie w papierach... No a przewodu w tej cenie co Ty już nie znnajdę - ceny poszły w górę do nawet 16 zł brutto rtomek - ja nie radzę brać wykonawcy ze swoim materiałem - bedziesz stratny na 100%... Już lepiej zlecić osobno komuś załatwianie materiałów - komuś niezależnemu od ekipy.. 1. Albo wykonawca załatwi faktury na ceny katalogowe a dogada się ze sprzedającym na rabaty dla siebie. 2. Nawet jeśli nie to po prostu nie bedzie szukał materiału gdzie taniej, tylko gdzie najbliżej (czy też najłatwiej, najszybciej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 No ale na skos nie można niestety prowadzić... Taki numer nie przejdzie w papierach... Wiesz, nie piszę bezpodstawnie U mnie przeszło bezproblemowo... No a przewodu w tej cenie co Ty już nie znnajdę - ceny poszły w górę do nawet 16 zł brutto Hmm... Aż tak? Z ciekawości aż zajrzę do Meskona ... [kuk] ... YKY 5x10 0.6/1kV KABEL ELEKTROENERGETYCZNY [YKY_5X10] 12,00zł [ YKY 5x10 0.6/1kV KABEL ELEKTROENERGETYCZNY ] Kliknij aby powiększyć YKY 5x10 /1kV Kabel energetyczny Typ: YKY Napięcie Uo/U: 0,6/1 kV Ilość biegunów (żył): 5 Przekrój żyły: 10 mm2 Budowa: RE żyły okrągłe klasy1 Izolacja: Y-polwinit Temperatura pracy: -30...+70 °C Kolor: czarny Materiał: Cu Miedź link do kabelka w Meskon.pl Fakt, podrożało, ale nie na 16... Chyba, że potrzebujesz grubszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 24.08.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Dzięki Martinezio! No ale dziś udało mi się kupić u dostawcy, u którego firma , dla której pracuję, się zaopataruje - 11,07 zł. No i sama odbiorę bo to niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 24.08.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ciągnąc wątek wykonawców. Słyszał ktoś o firmie DAN-Ros z Teresina. Właściciel to Daniel Rosa. Co do budowy z moich materiałów, to trochę się boję ale w summie jest to do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 24.08.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ciągnąc wątek wykonawców. Słyszał ktoś o firmie DAN-Ros z Teresina. Właściciel to Daniel Rosa. Co do budowy z moich materiałów, to trochę się boję ale w summie jest to do przemyślenia. Slyszalem , sporo osob korzysta w Teresinie z jego uslug. Opini niestety nie znam. Wiem ze moja sasadka bedzie budowac ISKIERKE, zaczyna w pazdzierniku (tylko fundamenty) reszte w kwietniu 2010. Bardzo popularny projekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 25.08.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Slyszalem , sporo osob korzysta w Teresinie z jego uslug. Opini niestety nie znam. Wiem ze moja sasadka bedzie budowac ISKIERKE, zaczyna w pazdzierniku (tylko fundamenty) reszte w kwietniu 2010. Bardzo popularny projekt. Pozdrawiam A nie wież kto jej będzie budował i w jakich pieniądzach? Co do popularności to ja niestety nie znalazłem więcej tych domków w naszej okolicy - przynajmniej przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka0304 25.08.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Ciągnąc wątek wykonawców. Słyszał ktoś o firmie DAN-Ros z Teresina. Właściciel to Daniel Rosa. Co do budowy z moich materiałów, to trochę się boję ale w summie jest to do przemyślenia. Ja z nim budowałam, myślę, że mogę na ten temat napisać całą książkę, jeśli chcesz znać szczegóły napisz na prv Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkopek 26.08.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 byku666 - ja też polecam zdecydowanie wylewki po tynkach. A tynkarze - jak pisałąm wcześniej , firma Tynkmax z Sochaczewa - najlepsza ekipa u mnie na budowie. http://tynkmax.pl/n/component/option,com_contact/task,view/contact_id,1/Itemid,3/ Witajcie, zaglądam tu rzadko bo i czasu jakoś brakuje... ale dzisiaj po przeczytaniu powyższego wpisu zmobilizowałem się żeby napisać. Byłaś zadowolona z firmy TynkMax... miałaś fart i trafiłaś na jakąś dobrą ekipę - mają ich kilka. Dla mnie doświadczenia z tą firmą to jedna wielka porażka. Tynki są krzywe (fale na ścianach), nie trzymają pionów, glify w oknach krzywe, narożniki w oknach nie trzymają poziomu. Kątów nie ma nawet w łazience - a to już jest masakra. Bez zrobienia gładzi nie wyobrażam sobie zamieszkania w tak otynkowanych pomieszczeniach. Szkoda słów... najgorsi "fachowcy" jakich miałem na budowie. Nie mówiąc już o ilości butelek, puszek i stosach pochowanych pod gruzem śmieci które po nich znalazłem. Nie mogę niestety też polecić speców od kominków - ekipa P. Majorka. Chociaż znam kilku zadowolonych klientów. Mój kominek chyba też jest zrobiony dobrze pod względem technicznym (taką mam nadzieję) ale o płytach gipsowych i ich montażu to chłopaki chyba tylko słyszeli. Do tego są diabelnie nie słowni. Ale żeby nie było wszystko na nie: Kogo mogę polecić: Hydraulika - P. Majorek; Ekipa od wylewek - Elmar-Bis; Speców od ocieplenia - P. Durzyński; Elektryków. Teraz testuje glazurnika Namiary mogę przesłać na priv - jeśli ktoś sobie życzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 26.08.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 byku666 - ja też polecam zdecydowanie wylewki po tynkach. A tynkarze - jak pisałąm wcześniej , firma Tynkmax z Sochaczewa - najlepsza ekipa u mnie na budowie. http://tynkmax.pl/n/component/option,com_contact/task,view/contact_id,1/Itemid,3/ Witajcie, zaglądam tu rzadko bo i czasu jakoś brakuje... ale dzisiaj po przeczytaniu powyższego wpisu zmobilizowałem się żeby napisać. Byłaś zadowolona z firmy TynkMax... miałaś fart i trafiłaś na jakąś dobrą ekipę - mają ich kilka. Dla mnie doświadczenia z tą firmą to jedna wielka porażka. Tynki są krzywe (fale na ścianach), nie trzymają pionów, glify w oknach krzywe, narożniki w oknach nie trzymają poziomu. Kątów nie ma nawet w łazience - a to już jest masakra. Bez zrobienia gładzi nie wyobrażam sobie zamieszkania w tak otynkowanych pomieszczeniach. Szkoda słów... najgorsi "fachowcy" jakich miałem na budowie. Nie mówiąc już o ilości butelek, puszek i stosach pochowanych pod gruzem śmieci które po nich znalazłem. W takim razie p. Sławek powinien się zastanowić, czy warto utrzymywać takich ludzi, którzy psują całą markę firmy. Wychodzi na to, że jak jedna ekipa (czy też wuięcej????) mu zawala uczciwą i dobrą robotę pozostałych... U mnie kolesie od niego zrobili naprawdę ładnie, szybko, czysto a teraz robili u moich rodziców tynki i tez jest wszystko w porządku. Także faktycznie powinien się zastanowić czy iść w jakość czy ilość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 27.08.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 U mnie też TynkMax zrobił tynki c-w poprawnie - nie ma gór i dolin, wszystko ładnie pozacierane... Po robocie posprzątali (na ile umieli - nie ma co oczekiwać, że po szprycowaniu będziesz mieć szpital w domu ). Jest trochę rys skurczowych, niestety, ale to dlatego, że było zimno, gdy robili tynki (początek marca), do tego kłopoty z prądem we wiaderkach, bo dziurawe były i nigdy nie dało się donieść całości :/ Reasumując - firma jako taka i owszem, ale trzeba zwrócić uwagę na ekipę, bo TynkMax ma ich kilka (naście?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 27.08.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 czy ktoś może polecić sklep/ekipę do dostarczenia i zainstalowania napędu do bramy przesuwnej?dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 27.08.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 nam brame montowala (wraz z napedem) fajna ekipa z firmy z Komorowa (droga z Kampinosu do Zelazowej, firma z bramami po prawej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 27.08.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A u nas domek ocieplany w końcu! Na razie ekipy nie będę chwalić (czytają !), co by mi chłopaki nie "porośli" za wcześnie a możesz dać namiary na tą ekipę? jesteśmy bardzo zainteresowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 27.08.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Asik: namiary są na forum opublikowane Ale od razu uprzedzę, że w tym roku szanse są b. małe, bo Jacek za chwilę zaczyna nową budowę (właśnie kończy jedną), robi tylko fundamenty i przenosi się na inny obiekt - przebudowa domu istniejącego (po sąsiedzku z nami ). Więc ma zajęcie do końca roku, a na początku przyszłego sezonu na pewno będzie kontynuował budowę tam, gdzie będzie robił teraz fundamenty. Raczej nie będziecie chcieli czekać na niego do przyszłego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1308 28.08.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam!Czy ktoś ma może na zbyciu latrynę drewnianą?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.08.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja mam, ale do remontu kapitalnego, bo chyli się ku upadkowi, niestety. Drewno jeszcze zdrowe, ale trzeba gwoździe powymieniać. Odbiór transportem własnym w ok. Teresina, tylko uprzedzam - ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka0304 28.08.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 czy ktoś może polecić sklep/ekipę do dostarczenia i zainstalowania napędu do bramy przesuwnej? dzięki. Ja polecam firmę BRAMSTAL z Kuznocina , namiary moge przesłać na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 28.08.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja mam, ale do remontu kapitalnego, bo chyli się ku upadkowi, niestety. Drewno jeszcze zdrowe, ale trzeba gwoździe powymieniać. Odbiór transportem własnym w ok. Teresina, tylko uprzedzam - ciężkie echhh.. to już chyba na 4 czy 5 budowach ten kibelek funkcjonował Ciężki on jest, ale nie myślcie, że od zawartości nieczystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna1719505394 28.08.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Poszukuję wykonawcy tynków cementowo-wapiennych metodą klasyczną zacierane piaskiem kwarcowym. Proszę o jakieś sprawdzone ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts