Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja myslalem ze ty juz masz dach na gotowo bo twoj sasiad na przeciwko od dachow powiedzial ze brales od niego towar rok temu hmmm pohandlowales hahahah , faktycznie letnim okresem jest lepje klasc bo wiem jak u mnie sie przykleily ze juz nie ma sily ich odebrac tylko mowie na dachu upal wiec murzynek opalony zejdziesz i niepotrzeba bedzie wakacji na Karaibach :p

hmmm... od dachów gość to nie taki mój sąsiad, a mówił pewnie o moim wujaszku.. nazwisko pasuje no i dach robił w zeszłym roku ;)

a wakacje będą tak czy inaczej ;)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki za info, napewno skorzystam, a jeszcze jedno pytanko - w kuchni macie lub bedziecie miali kuchnię na gaz czy płytę elektryczną i jak to sie ma co do kosztów pradu i gazu ?? Czy sa duze roznice ?

ja mam indukcję i bardzo jestem zadowolona i nie zamieniła bym na nic innego

koszt garków nie taki duży, a i prąd nie wychodzi wielki

Dzieki za info, napewno skorzystam, a jeszcze jedno pytanko - w kuchni macie lub bedziecie miali kuchnię na gaz czy płytę elektryczną i jak to sie ma co do kosztów pradu i gazu ?? Czy sa duze roznice ?

Ma ktoś z Was namiary na jakiegoś szpeca od ustawienia pieca, aby węgiel się dobrze spalał, kocioł HEFa 38 kW.

ja miałam problemy z hefem gdyż dobijała mi temperatura do 80 stopni

problem był w ustawieniach technicznych ustawianych przez producenta

przyjechał koleś z hefa z sochaczewa i to poprawiał

a co do węgla , ja po nałożeniu pełnego zasobnika mam około 1 wiadro popiołu,czyli podobnież bardzo mało

groszek kupuję ze śląska, przyjeżdzają ja im daje worki a oni pakują i do kotłowni mi wnoszą ....w cenie

Poszukuję jakiegoś dobrego parkieciarza, który układa podłogi w Sochaczewie.

Witam mam pytanie do Panstwa czy ma ktos do odsprzedania deski szalunkowe i czy w Sochaczewie mozna gdzies wypozyczyc stemple budowlane?

ja mam szalunkowe, ale są trochę w betonie

chcemy się ich pozbyć po okazyjnej cenie

szkoda piły aby je ciąć

Ma ktoś z Was namiary na jakiegoś szpeca od ustawienia pieca, aby węgiel się dobrze spalał, kocioł HEFa 38 kW.

ja miałam problemy z hefem gdyż dobijała mi temperatura do 80 stopni

problem był w ustawieniach technicznych ustawianych przez producenta

przyjechał koleś z hefa z sochaczewa i to poprawiał

a co do węgla , ja po nałożeniu pełnego zasobnika mam około 1 wiadro popiołu,czyli podobnież bardzo mało

groszek kupuję ze śląska, przyjeżdzają ja im daje worki a oni pakują i do kotłowni mi wnoszą ....w cenie

Ainer: Hmm... A możesz zdradzić więcej szczegółów odnośnie tego węgla? Najbardziej interesuje oczywiście cena. ale jeśli to nie jakaś tajemnica to może i kontakt? ;)

Hubert: a propos HEFa, to skontaktuj się z firmą Tradeco - u mnie ustawiał wstępnie kocioł ich zaprzyjaźniony monter (firma Vis-Sol, czy jakoś tak). Zero problemów do dziś (choć kociołek mniejszy, bo tylko 18kW).

Witam ponownie po snie zimowym :)

od wczoraj ruszylismy z instalacja elektryczna; niestety gdybysmy wiedzieli wczesniej, ze prad ktory mial byc na jesieni zeszlego roku bedzie (?) w czercwu, podciagnelibysmy instalacje w zeszlym roku. No ale to Polska wlasnie..

poszukuje teraz sprawdzonego

- hydraulika

- kogos do kominka

- kogos do ocieplenia poddasza (welna, stelaze, plyty itd)

bede wdzieczna!! pozdrawiam

od wczoraj ruszylismy z instalacja elektryczna; niestety gdybysmy wiedzieli wczesniej, ze prad ktory mial byc na jesieni zeszlego roku bedzie (?) w czercwu, podciagnelibysmy instalacje w zeszlym roku. No ale to Polska wlasnie..

- hydraulika

- kogos do kominka

Proszę:

- hydraulika - Darek 606-444-038

- kogos do kominka - Fux Kom 602-321-563

- kogos do ocieplenia poddasza (welna, stelaze, plyty itd) - Adam 695-397-620

- hydraulika

- kogos do kominka

Polecamy :)

- kominki - Pan Mieczysław 602-674-612

- ocieplenie poddasza - Pan Robert 661-429-756

pzdr

mam jeszcze jedno pytanie, bo podoba mi sie konkretny model mebli kuchennych z firmy Black Red White. Pytalam sie na zeromskiego w BIS -ie ;) no i niestety oni kiedys wspolpracowali z firma BRW i Forte ale sie wycofali. Co nam Pan zaproponowal, to zeby przyniesc zdjecie tych mebli i oni moga nam je zrobic. Duzo osob na forum pozytywnie sie wypowiadalo o tej firmie, ale ten model podoba mi sie w kazdym szczegole i boje sie, ze meble robione w bisie beda odbiegac od tych z brw..

A moze ma ktos meble z BRW to gdzie kupowaliscie?

Witam Wszystkich Forumowiczów,

przymierzam siię do budowy domu w Sochaczewie.

Na obecnym etapie szukam dobrego, sprawdzonego architekta.

Wydaję mi się, że powinien być również z Sochaczewa, gdyż logistycznie będzie to niewątpliwie pewne ułatwienie.

W necie znalazłem taką oto listę:

http://www.budownictwo.pl/Architektoniczne%20biura--Sochaczew-w10n1s2p4.html

Byłbym wdzięczny za Wasze sugestie i podzielenie się doświadczeniem w tej kwestii.

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu,

Robert

Witam Wszystkich Forumowiczów,

przymierzam siię do budowy domu w Sochaczewie.

Na obecnym etapie szukam dobrego, sprawdzonego architekta.

Wydaję mi się, że powinien być również z Sochaczewa, gdyż logistycznie będzie to niewątpliwie pewne ułatwienie.

W necie znalazłem taką oto listę:

http://www.budownictwo.pl/Architektoniczne%20biura--Sochaczew-w10n1s2p4.html

Byłbym wdzięczny za Wasze sugestie i podzielenie się doświadczeniem w tej kwestii.

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu,

Robert

Mi dom projektował Pan Edwin ---> http://www.budownictwo.pl/Zesp%C3%B3%C5%82-Us%C5%82ug-Projektowych-Edwin-Musia%C5%82czyk-c7190i4897585p5.html

Polecam.