Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich,

czy mozecie polecic jakiegos dobrego hydraulika do podlogowki, i jeszzcze jakas ekipe do tynkow wewnatrz domu?

EBRH, oczywiście polecamy się do wykonania tynków wewnętrznych oraz dociepleń i elewacji. Zapraszamy na nasze budowy w celu obejrzenia naszych prac. Kontakt do mnie tak jak podał Coobah - 509 499 922

Co do hydraulika to polecam p. Wojtka tel. 602-650-239 (właśnie wykonujemy u niego tynki wewnętrzne cementowo-wapienne oraz elewacje) lub p. Darka 606-444-038

oczywista oczywistość, że polecimy p. Huberta

tel: 509 499 922

a czy ktoś z Was orientuje się gdzie w naszych okolicach i po ile można załatwić jakiś tłuczeń??

dzięki Coobah za polecenie ;)

co do tłucznia to możesz zadzwonić pod ten nr 501-286-294

czesc, a teraz na inny temat .............. pamietacie ile wzili fachowcy od was za ulozenie podbitki z metra bierzacego oraz gdzie kupic i jaki to koszt lustra na wymiar do lazienki, wklejanego w sciane.... pozdziekował

Za podbitkę 50pln, zaś jeżeli chodzi o lustro to polecam szklarza z ulicy Żeromskiego z Sochaczewa, robił mi lustro do łazienki, nie pamiętam ile zapłaciłem, ale ni były to duże pieniądze.

czesc, a teraz na inny temat .............. pamietacie ile wzili fachowcy od was za ulozenie podbitki z metra bierzacego oraz gdzie kupic

ode mnie wzięli 25 pln za metr bieżący... podbitka kupowana w DachMaxie w Paprotni na Sochaczewskiej.

Jak chcesz zobaczyć jak to wygląda i jak zrobili to zapraszam.

czesc, a teraz na inny temat .............. pamietacie ile wzili fachowcy od was za ulozenie podbitki z metra bierzacego oraz gdzie kupic i jaki to koszt lustra na wymiar do lazienki, wklejanego w sciane.... pozdziekował

ja zamawiałem u szadkowskich. a gdzie oni to już nie wiem ;-) dokladnej ceny nie pamiętam, ale pamiętam że przy skali wydatków na wykończenie nie zrobiło to na mnie wrażenia (parę stów za dwa lustra)

Szatkowski & Son siedzą teraz tuż przy stacji Teresin-Niepokalanów ;) po stronie Paprotni. Nie sposób ominąć - woły niebieskie głoszą wieść na parę kilometrów wokół ;)

Ja swoją podbitkę kupowałem też w DachMax-ie, a zakładał mi mój majster, co mi dom stawiał przy okazji elewacji. Nie wiem, ile konkretnie za podbitkę, bo umawialiśmy się na całość. Za podbitkę też nie pamiętam ceny, niestety :/

Tymczasowego ogrodzenia placu budowy chyba nie trzeba nigdzie zgłaszać. A już na pewno nie części od strony sąsiadów - jeśli już, to tylko fragment przylegający do terenów publicznych, typu droga gminna. Zadzwoń do starostwa i Ci na pewno powiedzą :) Aczkolwiek czuję już, że "tymczasowe ogrodzenie placu budowy nie podlega zgłoszeniu" ;)

Heja!

Jakiś spokój w grupie sochaczewskiej....

U nas w czwartek ekipa skończyła kryć dach blachą, montować rynny i podbitkę. Jest ładnie! Chwilę po rozliczeniu z ekipą została przetestowana szczelność pokrycia (deszcz przyp...lił taki, że szok!). Jak narazie nic nie cieknie :) Śmiem twierdzić, że dach został wykonany OK, a na dodatek całkiem estetycznie :).

Teraz czekamy, aż Sain znajdzie chwilę czasu i wpadnie do nas pomierzyć powierzchnię elewacji i będziemy się umawiać na narzucenie koloru na naszą szarzyznę :)

Praca u Coobah skończona. Foty z realizacji i efektu końcowego poniżej :-D

http://img69.imageshack.us/img69/1763/cobah.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/8690/92504698.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/2192/45840356.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/1357/35370628.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/7237/48588121.jpg

Edytowane przez hubertsain

No i cóż..

To co napiszę to będzie nudne... No bo ile można chwalić Huberta i jego ekipy :)

Robota wykonana świetnie, dokładnie, błyskawicznie (a tego się na prawdę nie spodziewałem!).

Co ciekawe: Hubert sam dba o terminowe rozpoczęcie pracy! Nie trzeba za nim wydzwaniać, prosić się... Tym mnie mile zaskoczył, bo raczej nie jest to cecha pozostałych wykonawców z którymi miałem do czynienia :)

Reasumując: polecam z czystym sumieniem!

Szczerze, to chyba nigdy nie będzie finito :D No, ale żeby takie chociaż "finito" przez małe ef można było powiedzieć... Ehh... Końca nie widać... My teraz walczymy trochę z ogrodem, ale pogoda niesprzyja :( No i powoluśku dłubiemy górną łazieneczkę... Może dzisiaj zabiorę się za obmurówkę wanny... Się zobaczy ;)

nioom Martinezio- tiak trza zrobić jak mówisz.... zadzwonić...uzbroić się w cierpliwość, bo będzie: "a to nie do mnie to ta pani z pokoju 28...nie, ja też nie, to ten pan z 4 .... i zapindalandos w te i w tamte...zajefajniście, ale co zrobić- Tio Polska właśnie;)

Coobah- bardzo fajniusi domek no i pozazdrościć etapu na którym jesteście:)