Coobah 04.06.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Coobah- bardzo fajniusi domek no i pozazdrościć etapu na którym jesteście:) a dziękuję, dziękuję... Nam też bardzo się podoba Nie masz co zazdrościć: wszystko przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 04.06.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Hihihihhhhh:) niooom Coobah, masz rację:wyrywanie włosów, śmiech, dreszcze"czy to się wszystko nie zawali;)??" hihihihhhh:D Udanego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.06.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Heeeeyah, Ma ktoś może przypadkiem do odsprzedania barakowóż albo kontenerek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.06.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 W Paprotni, przy trasie poznańskiej jest diler domków kempingowych Ma nawet takie fajne domki na kółkach Spróbuj podpytać o ceny, choć pewnie nie będą małe :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.06.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Może okazać się, że nie małe ale jak opłacalne Dzięki Ziomuś- na Cię tio zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.06.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 No wiesz... Staram się Co do domku, to jak działka duża, to można potem go wcisnąć gdzie w kącik jako letni domek gościnny Natomiast kiedyś przyczepkę taką małą miała Ninjacorps - tylko nie wiem, czy jeszcze ją ma i czy ew. była by chętna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.06.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Nioooo, wiesz, że i ja tak myślałam Ninjacorps,ale od dawna jej w grupie nie było i kieeeeedyś, kieeedyś pisała, że u rodziców "bryka" zostaje.... hmmm no i kontaktu do Ninja ni mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.06.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 No tak też właśnie słyszałem kiedyś, że chciała rodzince zostawić, ale mogła się rozmyślić Co do kontaktu, to udeż w stół, a Ninja się odezwie Ona czasami jeszcze czyta te forum, tylko pewnie teraz ma mało casu, kruca bomba, bo się wykańcza, jako i my.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.06.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Niiooooo to jakżeś radził, tak zrobiłam uderzyłam ... w stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBRH 08.06.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, W zwiazku z tym ze wielu z Was ma duze doswiadczenie z budowami, mam pytanie jak mozna zapobiegac kradziezy na budowie? W ubieglym tygodniu ukradziono nam drabine z budowy .Niby niewiele, ale jak zlodziej raz wszedl to pewnie przyjdzie i drugi raz. Na razie mamy stan surowy otwarty, ale az boje sie pomyslec co bedzie jak zaczniemy zakladac hydraulike i elektryke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.06.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 EBRH: ogrodzenie pod napięciem i wściekły pies jeno. Tyle, że możesz sam na tę działkę nie wejść, gdy pies będzie miał zły dzień A na poważnie - przed złodziejem nic nie uchroni. Można monitorować teren, dogadać się z sąsiadami, zawrzeć umowę z najbliższą firmą ochroniarską (czasami, jak jest firma mało uczciwa, to sama inscenizuje pozorowane kradzieże i włamania, aby niejako wskazać, że właśnie potrzebna Ci jest ochrona, a po zawarciu umowy jak ręką i nogą odjął; obecnie to już się praktycznie nie zdarza, ale profilaktycznie możesz przeszukać najbliższe zarośla, czy gdzieś ta Twoja drabina nie leży). Można nawet próbować dogadać się z dzielnicowym, żeby np. częściej robili patrole w okolicy. Generalnie - jak nie masz dobrych sąsiadów, to kradzieży nie unikniesz, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 08.06.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 A mówiłam Wam,że Nam z w zeszłym roku(jak jeszcze nic się nie działo specjalnie na działce) zdjęli w wynieśli na złom furtkę sąsiad wiedział kto i pyta:co do cholery robicie- a tamci- ale to przecież niczyje jest.... ...no i ten tak się troszku obawiamy co to będzie jak nam stal przywiozą.... może "zobaczą", że coś już się dzieje i działka jednak czyjaś jest i dadzą spokój- hę? takżę, tego EBRH- na to szajstwo nie ma idealnej rady... a szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBRH 08.06.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 No właśnie szkoda że sposobu na takich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 09.06.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 no nic nie poradzisz.... nawet jakbys "przypadkiem" z wiatrówki trafił- bo przecież celowałeś w bażanta- tylko Ci zeszło i dostał zbir w doopsko- to na Twoim terenie On jest poszkodowany ,a Ty możesz trafić do pierdla:eek:- Nasze wspaniałe Prawo... niech żyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.06.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Hmm.... No tu się nie zgodzę trochę Na dzień dzisiejszy prawo dopuszcza tzw. obronę konieczną, ale musi być uzasadniona i wykonana narzędziem, które było akurat pod ręką i było adekwatne do stosowanej napaści Czy jakoś tak. W każdym razie zaczyna do nas powoli trafiać normalność i może już wkrótce będzie można powiedzieć z dumą i absolutną pewnością "My home is my castle" Co daj nam bidnym Panie Boże prędziuchno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 09.06.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 w moim przypadku garaż-blaszak okazał się wystarczającą ochroną przed amatorami cudzej własności tak czy siak przyda się na etapie budowy, a możliwe że i później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 09.06.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 He, heh ja też poproszę żeby rychło "normalność" Nam W Krajowym Prawie zawitała:) Kamionkal- W Naszych okolicach, to akurat garaż-blaszak może okazać się jak najbardziej interesującym materiałem do hmmm rąbnięcia:) ale nie znaczy to, że wszędzie tak jest, 5km dalej znajomi stawiali chatę i wszystko (w sensie materiały) stało na nieogrodzonym placu przez 2 m-ce co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 12.06.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Niestety niektorzy nawet po zlosci.. Nie ukradna,a schowaja w najblizszych krzakach. Po co?? Niewiadomo. Moze maja potrzebe podwyzszenia sobie adrenaliny,a moze to zwykle chamstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 14.06.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 yaco: a nie miałeś w krótkim czasie od takiego zdarzenia oferty ochrony? Nieuczciwe firmy tak robią: pozorują kradzież, a skradzione rzeczy wyrzucają do pobliskich haszczy, a na drugi dzień, lub krótko później, wpływa "oferta" nie do odrzucenia na ochronę. Po podpisaniu umowy oczywiście wszelkie symptomy ustają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 14.06.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam, gdzie mozna kupic w miare przystepnych cenach blaszak z przeznaczeniem docelowym jako garaz na stałe z odsuwanymi do gory drzwiami (nie na zawaisach tylko wsuwane pod sufit ) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts