korek_kk 26.07.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 witam Potrzebuje namiar na cieślę-potrzebuję wykonać konstrukcję dachu a najlepiej konstrukcję deskowanie papę i blachę z góry dziękuję pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 26.07.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ludziska: 1. Szukam kogos od szaf wnekowych tych tańszych 2. Nadla poszukuje glazurnika żeby mi 2 schodki przed domem wyłozył 3. narzaie to wystarczy - pomożcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBRH 26.07.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Moge sprzedac jedna palete dachowki Koramic, kolor kasztanowy. Np na niewielkie aranzacje ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 26.07.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam po długiej nieobecności na forum.Czy możecie polecić jakies dobre szkółki z okolic Sochaczewa - szczególnie chodzi mi o dosć szeroki wybór iglaków i sporych drzew liściastych?Za podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.07.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 WitamNieco wyżej zadałam takie samo pytanie. Niestety nikt mi nie podpowiedział, widocznie jeszcze nie czas na ogrody. Zakupy zrobiłam w Topołowej jadąc z Wawy po prawej stronie u pani sołtys, przy trasie poznańskiej i nieco dalej w szkółce tez po prawej stronie. Tam mają znośne ceny ale ja to wszystko małe kupuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 26.07.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Chopinetka, dzięki za odpowiedź. Postaram sie znaleźć. Jeśli znajdę w okolicy jakieś możliwe szkółki- to też dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudgam 27.07.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, mam do sprzedania stemple w długościach od 2,80 do 3,0 w ilości coś ok. 150-170 sztuk. Chętnych proszę o kontakt na pw. I mam jeszcze zapytanie od szanownych forumowiczów - ile płaciliście za 1m2 ocieplenia budynku i za tynki cementowo wapienne? Bo ja mam ofertę na: - ocieplenie za 40 zł/m2 - tynki - 27 zł/m2 z materiałemJak myślicie, dobre to ceny czy trochę drogawo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 27.07.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, mam do sprzedania stemple w długościach od 2,80 do 3,0 w ilości coś ok. 150-170 sztuk. Chętnych proszę o kontakt na pw. I mam jeszcze zapytanie od szanownych forumowiczów - ile płaciliście za 1m2 ocieplenia budynku i za tynki cementowo wapienne? Bo ja mam ofertę na: - ocieplenie za 40 zł/m2 - tynki - 27 zł/m2 z materiałem Jak myślicie, dobre to ceny czy trochę drogawo?? Ocieplenie plus kolor 35zł/m2 Tynki 26zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 27.07.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, mam do sprzedania stemple w długościach od 2,80 do 3,0 w ilości coś ok. 150-170 sztuk. Chętnych proszę o kontakt na pw. I mam jeszcze zapytanie od szanownych forumowiczów - ile płaciliście za 1m2 ocieplenia budynku i za tynki cementowo wapienne? Bo ja mam ofertę na: - ocieplenie za 40 zł/m2 - tynki - 27 zł/m2 z materiałem Jak myślicie, dobre to ceny czy trochę drogawo?? Jeżeli chodzi o tynki i elewacje to wykładnikiem nie jest cena, tylko jakość, użyte materiały itp. itd. Ceny które podałeś są atrakcyjne. Zalecam jednak obejrzenie prac wcześniej wykonanych przez te ekipy. Ja wykonuję tynki cementowo-wapienne w cenie 29pln/m2 (z całym materiałem, klient jedynie udostępnia prąd i wodę). Tynk wykonywany jest z gotowych mieszanek drobnoziarnistych (ziarno do 0,5), nie potrzeba kłaść gładzi, można go od razu malować - nasze prace można obejrzeć na terenie Sochaczewa i okolic Warszawy. Jeżeli chodzi o elewację, to kompleksowe jej wykonanie u mnie to 45pln/m2. Prace wykonywane są przez doświadczonych pracowników na profesjonalnym sprzęcie z najwyższą jakością - elewację także można obejrzeć w Sochaczewie i okolicach Warszawy. Co ważne przy wykonywaniu zlecenia z naszymi materiałami, rozliczamy się z klientem dopiero po wykonanej usłudze, co gwarantuje inwestorowi fachowe wykonanie pracy http://www.sain.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 27.07.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam Nieco wyżej zadałam takie samo pytanie. Niestety nikt mi nie podpowiedział, widocznie jeszcze nie czas na ogrody. Zakupy zrobiłam w Topołowej jadąc z Wawy po prawej stronie u pani sołtys, przy trasie poznańskiej i nieco dalej w szkółce tez po prawej stronie. Tam mają znośne ceny ale ja to wszystko małe kupuje. pozdrawiam Ja większość swoich roślin do ogrodu zakupiłem w szkółce "Szymanowski" w Duchnicach ---> jadąc trasą poznańską z Sochaczewa do Warszawy skręcamy w Ożarowie Mazowieckim w prawo przy stacji BP, przejeżdżamy przejazd kolejowy z pierwszeństwem w prawo i za 200-300m skręcamy w lewo przy szyldzie Szkółka Roślin "Szymanowski". Szkółka ma bardzo duży wybór roślin, przystępne ceny (przy większych zakupach można je negocjować). Bardzo dużo firm specjalizujących się w urządzaniu ogrodów dokonuje tam zakupów, więc roślinki muszą być tam ładne i zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 27.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam Czy macie jakąś sprawdzoną szkółkę roślin w pobliżu? pozdrawiam my korzystalismy ze szkolki pomiedzy masterfoodem a sochaczewem, po prawej stronie jadac od warszawy. niestety nie polecam tej szkolki - rosliny byly sadzone na jesieni a na wiosne okazalo sie, ze ok 30-40% cyprysikow zbrazowiala, wyschla i nadawala sie do wyrzucenia. podobny los spotkal kilkanascie brzozek z tej szkolki. wlasciciele szkolki nie uznali reklamacji, tlumaczac sie zlym zasadzeniem roslin i opinia eksperta (ktora byla wylacznie ustna), ze rosliny zmarzly. sadzeniam zajmowala sie profesjonalna firma z sochaczewa, ktora twierdzi ze to wina zlego materialu (wczesniej szkolka poleciła mi firme ogrodznicza a potem firma szkolke). zupelny brak profesjonalizmu, odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 28.07.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 kto jest tego producentem i na jakim profilu robi? Moje okna są na niemiecki Schucco (czy jak to się piszę) w kolorze obustronnym orzech. A, Coobah, Nasze będą zwykłe 5-komorowe, z Salamandra, na okuciach roto, od zewnątrz w orzechu, od środka w bieli z jasną uszczelką. i już nię będziemy szukać innych, bo po prostu czas Nas troszkę pogania:roll: ale dzięki za próbę pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b111122 28.07.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam wszystkichBędę zaczynał budowę w okolicach Sochaczewa, może ktoś polecić jakąś dobrą ekipę, firmę budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 28.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dajcie mi namiar na kominiarza niedrogiego i kogoś od wydawania świadectwa energetycznego czy jakos tak. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudgam 28.07.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jeżeli chodzi o tynki i elewacje to wykładnikiem nie jest cena, tylko jakość, użyte materiały itp. itd. Ceny które podałeś są atrakcyjne. Zalecam jednak obejrzenie prac wcześniej wykonanych przez te ekipy. Ja wykonuję tynki cementowo-wapienne w cenie 29pln/m2 (z całym materiałem, klient jedynie udostępnia prąd i wodę). Tynk wykonywany jest z gotowych mieszanek drobnoziarnistych (ziarno do 0,5), nie potrzeba kłaść gładzi, można go od razu malować - nasze prace można obejrzeć na terenie Sochaczewa i okolic Warszawy. Jeżeli chodzi o elewację, to kompleksowe jej wykonanie u mnie to 45pln/m2. Prace wykonywane są przez doświadczonych pracowników na profesjonalnym sprzęcie z najwyższą jakością - elewację także można obejrzeć w Sochaczewie i okolicach Warszawy. Co ważne przy wykonywaniu zlecenia z naszymi materiałami, rozliczamy się z klientem dopiero po wykonanej usłudze, co gwarantuje inwestorowi fachowe wykonanie pracy http://www.sain.pl Dzięki za informacje. Na pewno skorzystam z rady i obejrzę pracę tych ekip przed podjęciem jakichkolwiek decyzji ) Nie wykluczone, że i u Pana się pojawię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 28.07.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam ponownie. Mam bardzo pilne pytanie, więc jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź. Chcę zlecić wybudowanie przyłącza wodociągowego i po wstępnej rozmowie z jedną z osób polecanych doszliśmy do wstępnego porozumienia. Przed pracami ma zostać sporządzona mapka - projekt przyłącza. Ta mapka ma kosztować 500zł. Ktoś to robił? Ile jego kosztowała? Dodatkowo chcę zlecić geodecie wykonanie mapki do celów projektowych (w celu ubiegania się o pozwolenie na budowę) i czy w związku z tym nie da się połączyć jednego i drugiego w jednej mapce? Tak żeby ma mapce do celów projektowych nanieść od razu wodociąg. Nie znam się na tym więc proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 28.07.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dzięki za informacje. Na pewno skorzystam z rady i obejrzę pracę tych ekip przed podjęciem jakichkolwiek decyzji ) Nie wykluczone, że i u Pana się pojawię ) Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 29.07.2010 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A, Coobah, Nasze będą zwykłe 5-komorowe, z Salamandra, na okuciach roto, od zewnątrz w orzechu, od środka w bieli z jasną uszczelką. i już nię będziemy szukać innych, bo po prostu czas Nas troszkę pogania:roll: ale dzięki za próbę pomocy hmmm.. no to troszkę lipa, bo z oknami nie ma żartów To nie farba na ścianach, czy żyrandol, że w razie czego można łatwo zmienić No, ale może będą OK Dajcie mi namiar na kominiarza niedrogiego i kogoś od wydawania świadectwa energetycznego czy jakos tak. Dzieki a to przejrzeć tego tematu wstecz się nie chce?? Podawałem namiary do osoby od świadectw energetycznych.. I nie tylko ja z tego co kojarze Kominiarz: 602 334 282 lub 046 8627155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.07.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam ponownie. Mam bardzo pilne pytanie, więc jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź. Chcę zlecić wybudowanie przyłącza wodociągowego i po wstępnej rozmowie z jedną z osób polecanych doszliśmy do wstępnego porozumienia. Przed pracami ma zostać sporządzona mapka - projekt przyłącza. Ta mapka ma kosztować 500zł. Ktoś to robił? Ile jego kosztowała? Dodatkowo chcę zlecić geodecie wykonanie mapki do celów projektowych (w celu ubiegania się o pozwolenie na budowę) i czy w związku z tym nie da się połączyć jednego i drugiego w jednej mapce? Tak żeby ma mapce do celów projektowych nanieść od razu wodociąg. Nie znam się na tym więc proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Niestety, nie da się tego połączyć w jedno. Musisz mieć osobne egzemplarze mapy do pozwolenia na budowę oraz do każdego projektu: woda, prąd, gaz, kanaliza, ew. telefon, itd. Koszt wody to faktycznie 500 zł - mniej więcej podobne koszta są do innych przyłączy. Jakby co, to służę namiarami na projektanta i kanalizy z Sochaczewa. Aha, oczywiście możesz geodecie zlecić kompleksowo wykonanie map do wszystkich projektów - przy hurtowym zamówieniu będzie taniej Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 29.07.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 hmmm.. no to troszkę lipa, bo z oknami nie ma żartów To nie farba na ścianach, czy żyrandol, że w razie czego można łatwo zmienić No, ale może będą OK a to przejrzeć tego tematu wstecz się nie chce?? Podawałem namiary do osoby od świadectw energetycznych.. I nie tylko ja z tego co kojarze Kominiarz: 602 334 282 lub 046 8627155 Dzięki "wujku dobra rada" ale świadectwo mógłbyś dopisac, szkoda czasu na szukanie jak masz pod ręką telefon, a czas to pieniądz i uciekający termin wprowadzenia się do upragnionego domciu - pozdro ostry Kubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts