Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam takie szuflady, niestety nie cały dół tylko kilka, ale bardzo chwalę. Tylko muszą być odpowiednie - moje mają wytrzymałość na obciążenia do 30kg więc talerze można spokojnie upychać.
  • 3 weeks później...
Witam, czy ktoś korzystał z usług firmy kim meble http://www.kimeble.pl? Chodzi o meble kuchenne z forniru. Jak wygląda jakość takich mebli ? Firma twierdzi, że fronty fornirowane wykonuje sama, czy to nie jest tak, że do wykonania takiego frontu potrzebne są specjalne urządzenia /prasa, .../ i nie każdy stolarz jest w stanie to zrobić ?
Każdy stolarz wie jak to zrobić, a fornirować można samemu w domu bez specjalnych urządzeń. Ważna jest tylko staranność wykonania :wink:
Mam meble w kolorze wenge fornir. Gdybym miała wybierać raz jeszcze wybrałabym 'oklejane". nie dostałam tego co chciałam. Drewno różnie się barwi i nie dokońca jednakowo przyjmuje kolor. Jeśli mamy okleinę możliwości są większe- może to jednak moje subiektywne zdanie.
Każdy stolarz wie jak to zrobić, a fornirować można samemu w domu bez specjalnych urządzeń. Ważna jest tylko staranność wykonania :wink:

:o :o

Bede bardzo wdzieczny za opis takiej metody.

Bede bardzo wdzieczny za opis takiej metody.

Jakoś nie wierzę, że potrzebujesz instrukcji fornirowania :o

Ale skoro potrzebujesz, to coś zorganizuję :wink:

Może fornirowanie całej kuchni w domu byłoby nieco up...iwe, ale jestem przekonana, że jest to do zrobienia. Na pewno nie na moją cierpliwość :roll:

Może fornirowanie całej kuchni w domu byłoby nieco up...iwe, ale jestem przekonana, że jest to do zrobienia. Na pewno nie na moją cierpliwość :roll:

:p :p

pozdrawiam

:p :p

pozdrawiam

Dzięki :lol: Ja akurat wolę robótki dziergane :lol:

Ale proszę: Fornirowanie

O ile dobrze pamiętam, mój tata używał żelazka i domowej biblioteczki jako zamienników bardziej skomplikowanych narzędzi :wink:

Kurcze pierwszy raz slysze ze meble forniruje sie zelazkim owszem ale o nacisku kilku ton na metr kw. mam w rodzinie stolrzy co to robia i mysle ze opinia na temat samodzielnego fornirowania jest mocno przesadzona..
Kurcze pierwszy raz slysze ze meble forniruje sie zelazkim owszem ale o nacisku kilku ton na metr kw. mam w rodzinie stolrzy co to robia i mysle ze opinia na temat samodzielnego fornirowania jest mocno przesadzona..

He, he

:p Też tak myśle.

Pracowałem w paru firmach meblarskich i nikt choćby obrzeży nie probował tam fornirować żelazkiem.Ba ! Ani konserwatorzy tego nie robią :D

Żelazkiem mozna przykleić kawałek odpadającego laminatu, ale nawet do zrobienia skrzyneczki na waciki potrzebna jest bylejaka ale jednak prasa :D

ale nawet do zrobienia skrzyneczki na waciki potrzebna jest bylejaka ale jednak prasa :D

Oj oj Wojtku wiem o tym ze Ty wiesz że sie da :) Oczywiscie nie mówimy tu o duzych powierzchniach ale na mniejszych to i owszem potrzebny bedzie dobry klej najlepiej stykowy kawałek formatki lub deseczki młotek gumowy i sprawna reka :)

Zdaje sie ze dziewczyna pytala o jakosc wykonanych MEBLI fornirowanych do kuchni ??? Z tego co wiem wielkosc zakladu sie nie liczy a jego dowiadczenie w pracy na fornirze oraz wyposazenie w niezbedne specjalistyczne urzadzenia do fornirowania jak prasa, pila do ciecia forniru czy chociazby do sklejania pekniec.W kuchni narazonej na wilgoc wykonanie powino byc super inaczej sie odklei zwlaszcza na brzegach.Pomagalem w fornirowaniu swojej kuchni to wiem ze to nie takie halo jak tu jest opisywane zwlaszcza ze wykonawcy takich mebli zycza sobie za to sporo kasy.Pozdr
  • 1 month później...
Czy ktoś może się podzielić uwagami z doświadczenia na temat urządzenia kuchni w meble, tz jakie są praktyczniejsze fronty mebli : z połyskiem czy matowe , chodzi o meble w kol. wanilia i buk.