Sonika 23.02.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Inezko,co słychać w temacie kuchni?Masz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 24.02.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Soniko, niestety nie mam, mimo, ze sporo czasu juz uplynelo Jakos nie moge sie do tego zabrac, bo mysle zupelnie o czyms innym, w miedzyczasie "dorobilam sie" dzidziusia i przez to nie moge sie skupic na kuchni chociaz juz mialam byc w nowym domu Sama juz nie wiem co robic, zaczynaja mnie draznic Ci wszyscy fachowcy, poza tym tak jak w Twoim przypadku za kazdym razem podoba mi sie cos innego Jak napatrze sie na coraz to nowe Twoje rozwiazania to moja kuchnia wydaje sie taka zwyczajna ;( Juz nawet przez mysl mi przeszlo (o zgrozo!!!!!!), ze zamowie kuchnie w BRW i bede miala swiety spokoj Ale postanowilam jedno - max za 1,5 miesiaca mam zamiar sie przeprowadzic wiec kuchnia tez musi byc gotowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.02.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Inezko, przede wszystkim serdecznie Ci gratuluję !!!!! A masz córeczkę czy synka? Jak ma na imię? Nie dziwię Ci się wcale, że kuchnia poszła w kąt . Teraz masz dużo ważniejsze rzeczy na głowie , że o przyjemnościach nie wspomnę. Ja też mam już dość i fachowców i budowy i w ogóle wszystkiego co się z tym tematem wiąże, ale nic się nie martw, jakoś dobrniemy do końca, bo przecież nie mamy innego wyjścia , prawda? Pozdrawiam Cię serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 13.03.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam po dluuuugim czasie.... i kuchni nadal nie ma, wszystko przez to, ze zmienilam wykonawce po wielokrotnym umawianiu sie ze mna bez skutku... Nastopilo w miedzyczasie kilka istotnych zmian, zarowno w wygladzie frontow (bo nie chca mi zrobic takich frezowanych ) oraz w ustawieniu (przez problemy z szerszym blatem zmywarka itp. ..........). Z zalem zrezygnowalam z blatu pod oknem na rzecz zmywarki 60 cm oraz swobodnego dostepu do zlewu i zgodnie z sugestia Wojtka postanowilam miec wyspe (bez zadnego sprzetu na niej). Pocieszam sie tym, ze teraz panuje wieksza harmonia w ustawieniu szafek. Zdaje sobie sprawe, ze teraz ta lodowka wyglada w rogu jak snopek, ale trudno, juz przyzwyczailam sie do tej koncepcji. Problem tkwi w ksztalcie tejze wyspy, nie mam zadnej koncepcji i znowu ladnie prosze o pomoc, bo ja przez wszystkie dotychczasowe kombinacje, wzory i inne cholerstwa zatracilam wene tworcza Wrzucam uproszczony uklad po zmianach: http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_wyspa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.03.2006 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witaj Inezko, cieszę się że znowu jesteś . Widzę, że dylematy kuchenne nadal nie dają Ci spokoju, to zupełnie tak jak mnie. Jeśli już decydujesz się na układ równoległy, to dałabym piekarnik w słupku koło lodówki, zrezygnowałabym ze słupka zaraz przy drzwiach i rozsunęłabym płytę i zlew. Miałabyś więcej blatu, bo tak będzie Ci niewygodnie. Wiem, że możesz przygotowywać potrawy na wyspie, ale 40 cm wolnego blatu pomiędzy piekarnikiem, a płytą to stanowczo za mało. Coś mi się nie chce wierzyć, że w tak dużej kuchni jak Twoja nie da się niczego sensownego wymyśleć. Mnie się ostatnio baaardzo podobają kuchnie o symetrycznym układzie szafek i gdybym tylko mogła, to bym sobie taką zrobiła, ale u mnie niestety musi byc w L. Co myślisz o takim układzie? http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1904_348.ts1142144657421.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1884_348.ts1142144233421.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1903_348.ts1142144614828.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1880_348.ts1142143848218.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1879_348.ts1142143700796.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1888_348.ts1142143445437.jpg Mogłabyś sobie zrobić taką jak ta czwarta - jak Ci się podoba? P. S. Mam nadzieję, że się nie gniewasz, że powklejałam zdjęcia. Jeśli Ci to przeszkadza powiedz, a zaraz je wykasuję. Pozdrawiam serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 14.03.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Projekt ciekawy, ale naprawdę mocno się zastanówcie, czy lodówka ma być tak daleko od miejsca do pracy. To chyba jedyny poważny problem jaki tu widzę. A z estetycznego punktu widzenia wyspa ustawiona niesymetrycznie do stołu też jest pewnym dysonansem. Może zamiast niej zrobić blat pod oknem, aż do lodówki, ale bez szafek pod spodem, żeby nie zasłaniać grzejnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 14.03.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Falki, opcja blatu wlasnie odpadla Witam Sonika myslalam, ze do tego czasu juz nie bede miala kuchennych dylematow, a tutaj znou Kuchnia, mimo, ze ma prawie 20 m kw. jest nieustawna przez zrobione juz przylacza i usytuowanie okien. Tak jak kiedys pisalam, to byl pokoj i podcza przenoszenia przylaczy kompletnie nie myslalam nad meblami kuchennymi Ta wyspa jest zaznaczona na rysunku pogladowo i niekoniecznie musi miec taki ksztalt i stac w tym miejscu. Moze rownie dobrze byc prawie przy oknie. Szukam czegos prostego, niewielkiego i niebanalnego zarazem, jak np. to: http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/0035106.jpg Gdybym miala przenosic wysokie szafki na druga sciane kolo lodowki zmiescilaby sie tylko jedna - ta z piekarnikiem. Mam wrazenie, ze jeden slupek w zestawieniu z wyzsza lodowka moglby wygladac tak jakos asymetrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 15.03.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Nie da sie magic corner'a wstawic pod zlew Bege musiala nurkowac od czasu do czasu W mojej kuchni jest rozwiązanie zlewu w rogu bez konieczności nurkowania... Ale to by Ci zmieniło cały projekt... Fotki w albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 22.03.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Inezka, ja dopiero to znalazłam! bardzo bardzo mi się podoba!!! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 27.03.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Malgosimi, kuchnia powyzej Ci sie podoba?????? Ja jestem nia nadal zafascynowana, taka prosta i sliczna zarazem. Ale cena mnie powalila - ok. 30 tys. Dzisiaj zamowilam swoja i nie zamierzam ogladac wiecej zdjec, bo znowu przestanie mi sie podobac Jak juz bedzie zmontowana wkleje zdjecie (pod koniec kwietnia), chociaz nie spodziewajcie sie czegos wystrzalowego, jest bardzo prosta. Soniko, kolej na Ciebie Masz to juz za soba??? Elus, dawno Cie nie bylo Przekonalas mnie kilkoma radami - zmywarka bedzie 60 cm, 2 carga 40 cm przy plycie, wiecej blatu roboczego, piekarnik nad blatem. Musialam wprawdzie zgezygnowac z kilku rozwiazan, na ktore na poczatku sie uparlam Dzieki wielkie!!!! Musimy kiedys wypic kawe skoro tak blisko siebie mieszkamy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.03.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Inezko, nadal nie zamówiłam, ale zmieniła mi się koncepcja . Kuchnia będzie najprawdopodobnie w kolorze waniliowym, na wysoki połysk. Dostałam właśnie projekt i chociaż jest tam parę niedoróbek, to chyba mi się podoba . Zastanawiam się w jakim kolorze dać cokół i blat, bo na ścianę chciałabym szybę, a jak ścianę pomaluję na jakiś mocniejszy kolor, to będzie ładny kontrast - tylko nie wiem na jaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 07.04.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Soniko, chyba sie juz pogubilam w Twoich projektach, tyle ich bylo. Jaka jest ostatnia wersja? U mnie pojawil sie maly problem.... tak jak wspomnialam, zamowilam juz kuchnie, podpisalam umowe, wplacilam zaliczke i dzisiaj na umowie drobnym druczkiem przeczytalam, ze jesli sprzet AGD jest zamawiajacego to jego montaz jest dodatkowym kosztem Nie dosc, ze nic nie doradza to jeszcze nawet nie wspomna o tym wczesniej!!!!!!!!!!!!!!1 Czy takie rozwiazanie jest praktykowane????????????? Jestem wsciekla to chyba malo powiedziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Stochaj 18.04.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Przesłałam Mam taka nieśmiałą prośbę o podanie namiarów na wykonawcę mebli kuchennych.Jestem z Poznania,dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Stochaj 18.04.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Przesłałam Mam taka nieśmiałą prośbę o podanie namiarów na wykonawcę mebli kuchennych.Jestem z Poznania,dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 gdzie w warszawie (okolicach) mozna kupic porzadne meble kuchenne. mam wrazenie ze w tych salonach meblowych powariowali z cenami. mam do zrobienia w sumie 6 szafek stojacych i 1 wiszaca + zabudowa lodowki, zadne tam full ekskluzif, w dwóch miejscach zrobili kosztorys i wyszlo ok 15 tys zlotych bez sprzetow! mam do wydania na meble circa polowe tej sumy Zobacz meble kuchenne "HEDAR" z BRW. Sa w dwu kolorach - wenge i dąb milano. Zestawienie mojej kuchni to na kwotę 3000 zl Kuchnia nowoczesna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka 25.04.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 I ja nieśmiało proszę o namiary na Pana Szafkowego z Poznania, jeśli mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 26.04.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 witam czy ktoś pomoże mi i poda namiary na człowieka od kuchni (mieszkam pod Warszawa) pzdrAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 26.04.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A może ktoś z sensem z Krakowa?Prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 26.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Moj znajomy w poludniowej wielkopolsce robi śliczne meble kuchenne. moge również prosićo namiar. Tak się własnie zastanawiam nad własnoręcznym zrobieniem mebli. Wiekszośc rzeczy robilismy sami to i meble pewnie potrafimy Trza przekonać połowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 15.05.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witamna co waszym zdanie (poza cena i ogolnym wygladem) warto zwracac uwage? Ktore rozwiazania sa warte swojej ceny a co nie warte (mechnizmy szafek, szuflad itp)Co w samej konstrukcji mebli jest przydatnego? (np mozliwosc dotarcia sciara pod szafki czy cos w tym stylu)Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts