invx 15.05.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 przedewszystkim na jakosc wykonania. Czy wszytsko równe, proste, czy kąty zachowane, przy jakimś nietypowym osprzęci jak np. szafka cargo, trzeba sie dokładneij przyjzec. Pozatym okleina, czy nie odstaje, czy cos nie obite, czy zawiasy wyregulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.05.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Dokładność obmiaru.Nie mieści się wgłowie (również w kuchni), kiedy zabudowa jest o 10 cm dłuższa od ściany. Z życia wzięte suma wysokości szafy po lewej krawędzi różniła się o 8 cm od liczonej po prawej. Takie cudo wwieźli mi do domu...Kłania się Dziadzia Stalin - wierzyć tak , kontrolować jeszcze lepiej.Podejdź do tego b. dosłownie. Nie można przewidzieć bezmyślności wykonawcy. Da się skontrolować. Rodzaj lakierów - ważne, by to były 2 komponentowe lakiery chemoutwardzalne. Mechanizmy b. ważne. Polecam nieco droższą, ale znakomicie działąjącą mechanikę szczególnie szuflad - firmy Blum. Puszcza się szufladę, a ona przed zamknięciem zwalnia i powolutku sama dochodzi. Bajer. Takich wynalazków mają więcej. np. szuflady ze zmienną geometrią podziału.Radzę obejrzeć katalogi w sklepach z akcesoriami / okuciami meblowymi. Nowoczesne szafki mają statywy na regulowanych nożkach maskowanych listwą cokołową, odejmowaną. Można posprzątać, nie odsuwając zabudowanego mebla. Mebel droższy o nóżki. Ważne zawiesia z regulacją wysokości i odległości od ściany (dopasowanie do długości haka). To w tanich meblach są koszty ekstra. W dobrych standard. Listwa cokłowa powinna być od dołu zamknięta profilem uszczelniającym w kształcie litery U, wysokość 4 mm, szerokośc listwy. Można zmywać podłogę, listwa nie pęcznieje od wody. Są systemy do chowania krajalnicy do chleba w szufladzie - wyciągane.Można pewne gniazdka elektryczne zabudować w blacie (co kto lubi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Dokładność obmiaru. Nie mieści się wgłowie (również w kuchni), kiedy zabudowa jest o 10 cm dłuższa od ściany. Z życia wzięte suma wysokości szafy po lewej krawędzi różniła się o 8 cm od liczonej po prawej. to ja sa ekstrema P.S. a co jak co ale regulowane zawieszki to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 31.07.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Teraz juz moge pokazac, chociaz jakies kolory przeklamane na zdjeciach. Jest jeszcze wieeeeeeeele do zrobienia... Nadal prosze o sugestie co mozna w tej kuchni dolozyc lub czego sie pozbyc http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0980.JPG http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0986.JPG http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0987.JPG http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0982.JPG http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0985.JPG http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0990.JPG http://www.hoffmanowska.pl/Wnetrza/kuchnia_DSCN0991.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.07.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inezka kuchnia wyszla rewelacyjnie !!!! powiedz mi czy robisz cos na wyspie, czy tylko sluzy jako ozdoba ? u mnie nie bedzie, ale zawsze mnie ciekawilo czy wyspa bez konkretnego celu tz urzadzen sie na cos przydaje, oprocz wygladu ps. a stol masz cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 31.07.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dzieki Mohag Na codzien na wyspie robie prawie wszystko - walkuje ciasto, robie kotlety, salatki itp. itd. Tutaj mam najwiecej blatu robovzego. Z kolei gdy mam gosci wyspa pelni role barku, jest tam cale jedzonko, zeby nie zagracac stolu. Jej dodatkowy plus jest taki, ze szafki otwierane sa na dwie strony wiec od strony roboczej wkladam wszystko do srodka, a wyjmuje z drugiej strony, gdy nakrywam stol - zdecydowanie mniej biegania w kolko. A stol jest po renowacji. Na poczatku, gdy nie mialam jeszcze kuchni, nie lubilam go. Byl pierwszym meblem. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 31.07.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 no naprawdę fajnie wyszło bardzo jasna chyba ta kuchnia jest - znaczy widna , nasłoneczniona - stół super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 31.07.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Zdecydowanie za bardzo nasloneczniona, podczas upalow porrazka I widac wszystkie paluchy na blacie Wlasnie czekam na roletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 31.07.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Zdecydowanie za bardzo nasloneczniona, podczas upalow porrazka I widac wszystkie paluchy na blacie Wlasnie czekam na roletki. nie łam się ... jak widziałaś nasza kuchnie to powiem ci że mimo nienajwiększego nasłonecznienia to tam też wszystko widać że o piekarnikach niewspomnę - najbardziej widać paluchy na najbardziej używanym froncie ... tj. na LODÓWCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 31.07.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 damianr , macie sliczny domek!!!!!!!!!! Co to za cegielka przy schodach????????? Dobrze, ze nie tylko u mnie widzac paluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 31.07.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inazka, dziękuje bardzo , cegła to stara rzecz - jeszcze nieskończone ma byc taka naturalna tyle że niemożemy sobie poradzić z jej doczyszczeniem , ale generalnie to ty juz oglądałaś/ komentowałąś nasz domek (tyle że może na galeri http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53078&postdays=0&postorder=asc&start=120 , tyle że wtedy to niewiele był owidać ) - niemniej dziękuję kolejny raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 31.07.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 wrrrrrrrrrrrrrrrrr znowu pusty post mi sie zrobil i nie moge go usunac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 31.07.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 wrrrrrrrrrrrrrrrrr znowu pusty post mi sie zrobil i nie moge go usunac a chcialam tylko dodac, ze kicie macie cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.07.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 tak sie gapie i gapie... super jest u mnie jest mala kuchnia i po mimo stolu w jadalni chciala bym wcisnac do niej chociaz malutki stolik.... a jeszcze uklad jest taki sobie, bo na krotszej scianie zmiesci sie tylko kuchenka i dwie szafki po obu stronach, no to zlewozmywak i blat roboczy bedzie na dluzszej scianie, ale ona znowu nie jest taka dluga hmmm i sobie pomyslalam o zakupieniu takiej szafko-deski na kolkach ktora bede mogla dosuwac w rog miedzy kuchenke a zlewozmywac zeby cos pokroic czy cus a jak nie bedzie potrzebna to mozna bedzie ja odstawic gdzies w kat... ktorego zreszta nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 31.07.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 wrrrrrrrrrrrrrrrrr znowu pusty post mi sie zrobil i nie moge go usunac a chcialam tylko dodac, ze kicie macie cudna hehe dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 31.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inezka swietnie wyszlo gratulacje, cala kuchnia jest sliczna, swietny stol, fajna wyspa i slupek z piekarnikiem, 2 okna w kuchni rewelacja!! Podloga super i kafelki na scianie ogolnie podoba mi sie bardzo ))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena 31.07.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inezka kuchnia świetna, w moim stylu i pomogłaś mi podjąc decyzję odnośnie płytek między szafkami, chce też takie duże. Możesz mi powiedzieć co to za płytki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 31.07.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inezka, kuchnia wyszła świetna Nie żałuj, że nie zrobiłaś tej pierwszej wersji szafek. Ja mam podobne tylko ciemne i cholera mnie bierze, bo ciągle latam na szmacie i wycieram kurze z zakamarków Następną kuchnię zrobiłabym z gładkimi szafkami. A paluchy u każdeeego widać ps.płytki mamy podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.07.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inezka piekna masz kuchnie, a ten stol (gdzies Ty go znalazla?) i krzesla mnie oczarowali po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Inezka, kuchnia wyszła świetna Nie żałuj, że nie zrobiłaś tej pierwszej wersji szafek. Ja mam podobne tylko ciemne i cholera mnie bierze, bo ciągle latam na szmacie i wycieram kurze z zakamarków Następną kuchnię zrobiłabym z gładkimi szafkami. A paluchy u każdeeego widać ps.płytki mamy podobne No popatrz Joola ubiegłaś moje pytanie które chciałam ci zadać na privie podobają mi sie takie fronty jak masz ale własnie zastanawiało mnie utrzymanie ich w czystości a własnie jakie masz płytki? szukam czegoś podobnego jak u Ciebie i Inezki. Inezko kuchnia bardzo mi sie podoba, fajnie wyszła Stół i krzesła po prostu pierwsza klasa, no i te płytki koniecznie napisz jakie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts