Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gość martyna

Recommended Posts

Monka, no może trochę przesadziłam z tym lataniem na szmacie...nie jest chyba aż tak bardzo źle, tylko to ja jakaś zbocz...na jestem na punkcie sprzątania (tak mówią wszyscy moi znajomin + mąż i syn) :roll: :wink: chyba trudniej jest sprzątać z powodu tych uchwytów na drzwiczkach niż z powodu kształtu samych szafek. Co do płytek na ścianie, to sprawdzę wieczorem, bo nie pamiętam dokładnie nazwy. Po dokładniejszym przypatrzeniu się płytkom Inezki, to moje są ciut ciut węższe i dodatkowo pod okapem mam mozaikę z małych prostokącików. Wieczorkiem może pokażę 8)

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziekuje DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!! Dzieki Wam bardziej mi sie kuchnia zaczyna podobac :) i mam wieksza astysfakcje, ze sama musialam zaplanowac kazdy szczegol.

Marlena, Monka - plytki sa hiszpanskie: APARICI - Liberty Crema, jak je zobaczylam to wyeliminowalam wszystkie pozostale pomysly :) Tym bardziej, ze korpusy i blat mam w delikatne paseczki (EGGER - Fino Zimt), a te plytki sa kremowe, niemal biale, w bardzo delikatne szare i bezowe paseczki. Poziome dekorki sa metalowe.

Joola, tez biegam ciagle ze scierka. :D

Zelijka, stol jak wspomnialam byl pierwszym meblem i do niego w sumie byla dobierana kuchnia :) Znalazla go tesciowa u czlowieka zajmujacego sie renowacja mebli tylko w znacznie gorszym stanie. :-? Byl problem w dobraniu do niego krzesel, tym bardziej, ze kuchnia jest w nowoczesnym stylu. W koncu wybor padl na krzesla z Ikea, chociaz chcielismy zupelnie inne.

Monika B, halogeniki podszafkowe kupowalam w REJSIE w Lublinie. Uparlam sie, ze nie chce tych trojkatnych. 8) Maja wlacznik dotykowy.

plytki sa hiszpanskie: APARICI - Liberty Crema, jak je zobaczylam to wyeliminowalam wszystkie pozostale pomysly

wiedzialam ze jakies takie bardzo znajome te plytki, chociaz struktury za bardzo nie widac na zdjeciach 8) :lol: tylko sie odzywac nie chcialam, bo ja ostatnio tyle plytem widzialam ze juz miesza mi sie co jest co :wink:

ja bede miala duza lazienke w APARICI - Liberty Beauty ... to sa takie same tylko u mnie beda ciemno szare z tymi paseczkami 20x40 na scianach i jasniutko szare tz prawie biale w paseczki 30x30 Beauty Antracita na podlodze.... do tego bede miala zrobiony dekor z tej samej serii plytek 20x40 tylko one sa w kropki Liberty 8) Normalnie jak zobaczylam te kropki to wiedzialam ze beda moje :wink:

Inezko - serdecznie gratuluję ślicznej kuchni!!! :D :D :D

Bardzo mi się podoba - i szafki, i stół, i krzesła - po prostu WSZYSTKO :D

Kolor ścian też :D , że o płytkach nie wspomnę :D .

Długo trwały wybory, ale warto było pomieszać :wink: trochę w temacie :wink: , bo kuchnię masz cudną :D .

Długo trwały wybory, ale warto było pomieszać :wink: trochę w temacie :wink: , bo kuchnię masz cudną :D .

Dziekuje Soniko!!!!!!!!!!!!!! :o :oops: :o :oops: :o :oops:

Witaj Inezko

Nie było mnie trochę na forum bo w pracy przybyło obowiązków. Oszaleć można. Niby obiecuję sobie że zwolnię tempo ale nie za bardzo jest to możliwe. Mam już Internet w domu. Co z tego jak o 24.00 nie mam już siły do niego usiąść. Ale jeszcze 2 miesiące i jest szansa, że wszystko wróci do normy. Cieszę się, że skorzystałaś z moich pomysłów.

Kuchnia w nowoczesnym stylu. Super, że wybrałaś płaskie fronty. Uchwyty w zupełności dodają im klasy. Ja mam z takimi ramkami i faktycznie brud zbiera się na nich dość często. Zupełnie tego nie wzięłam pod uwagę. Stół rewelacja. Sprawa wypicia wspólnej kawki oczywiście jestem na tak. Pozdrawiam

Elus!!!!!!!!!!! Cale wieki Ciebie nie bylo!!!!!!!!!! :roll: Chyba ze 2 miesiace, bo ja mniej wiecej tyle jestem po przeprowadzce. :) Ciesze sie, ze Ci sie mebelki podobaja, chociaz Ty chyba gustujesz troche w innym stylu. :)

Kawa aktualna :) tylko musze sie troche pozbierac, bo w poniedzialek wracam do pracy po dluuuuuuuuuuuuuuuugiej przerwie. :-?

A powracajac do tematu kuchni.... Macie jakies ciekawe pomysly na pozostale elementy wystroju, drobiazgi, moze jakies firaneczki??????? Niedlugo beda gladkie bezowe roletki... a moze pasuja inne niz bezowe????

Dziekuje Soniko!!!!!!!!!!!!!! :o :oops: :o :oops: :o :oops:

Nie - " :o :o :o ",

tylko tak, tak, tak... :wink: :D .

Ja postawiłam na drewno i styl „sielsko anielsko” może dlatego, że przypomina mi to dzieciństwo. Mam działkę na wsi więc chyba to też narzuciło mi pewien charakter.

Najważniejsza jest jednak funkcjonalność. Jak kuchnia jest funkcjonalna to jak by ona nie wyglądała /styl nowoczesny czy rustykalny/ to po prostu w niej będziemy czuć się dobrze.

Inezko a już myślałam, że jej nie pokażesz. jest super. podoba mi się kolor frontów, płytki bomba a stół jest rewelacyjny. bardzo zgrabna :wink:

też mam zamiar zrezygnować z płytek na podłodze i zastanawiam się jak sprawdza ci się parkiet

Zalezalo mi bardzo na tym, zeby meble byly zgrabne i sprawialy wrazenie lekkosci. Skoro mowi tak Editta - moja jedna z wiekszych inspiratorek na forum! :) :) to zaczynam byc z siebie dumna. 8) 8) 8)

Do parkietu w kuchni nie mam zadnych zastrzezen; wbrew powszechnym opiniom nie stoi tam wiecznie woda (zastrzezenia mialabym tylko do parkietu sosnowego). A jesli za jakies kilkanascie lat sie odrobine zetrze w miejscach najczestrzego dreptania to calosc wycyklinuje i poloze plytki tylko w okolicy szafek.