Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gość martyna

Recommended Posts

Jako ze musze kupić meble do kuchni zacząłem odwiedzać różnego rodzaju sklepy, studia kuchenne itp. I to co zobaczyłem to:

1. Tanie meble circa 10kzł do mnie (domowi stolarze, BlackRedWhite, Ikea, małe "studia kuchenne"), charakteryzujace się niską ceną i jakością. Wszystko to wyglada na patrz a nie rusz bo sie rozpadnie;-).

2. Dobre "designerskie" studia kuchenne, robiace fajne meble, dobrze wykonane, tylko że cena za szafki do mnie to circa 25-30k zł

3. Kosmicznie drogie studia, gdzie nie wiem za co sie płaci.

I tak pierwsze cenowo (w chwili obecnej nie mam za duzo pieniedzy) mi odpowiadaja, ale boje sie ze sie rozpadną po miesiącu. Te drugie w chwili obecnej są za drogie, bo ze sprzetami wyjdzie coś ok 40k zł. Trzecie odpadają.

I pytanie - czy takie meble z BRW przetwają 2 lata? A może jest/są jacys producenci oferujący lepszą jakość (np brak śrub na zewnetrznych ścianach korpusów) za przyzwoite pieniądze? Jeśli tak to jacy?

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam zamiar zrobić coś takiego

zamówić meble (korpusy) u stolarza (sprawdzonego, zresztą salony tez robią u stolaży)zamontować tam zawiasy prowadnice bluma i jakiś fronty. powinno wszystko być ok, a cena niższa niż w salonach(tych z pierwszej grupy) o jakieś 2kzł,mam kilku znajomych co zrobili w taki sposób i wszystko jest ok.

pozdrawiam

Ja mam zamiar zrobić coś takiego

zamówić meble (korpusy) u stolarza (sprawdzonego, zresztą salony tez robią u stolaży)zamontować tam zawiasy prowadnice bluma i jakiś fronty. powinno wszystko być ok, a cena niższa niż w salonach(tych z pierwszej grupy) o jakieś 2kzł,mam kilku znajomych co zrobili w taki sposób i wszystko jest ok.

pozdrawiam

i ja tez tak zrobie :D

Ja mam podobne spostrzeżenia na ten temat. Jeżeli ktoś ma w głowie już wizję calej kuchni, to połowa sukcesu. Pozostaje właściwie wykonanie korpusów szafek, co wbrew pozorom wcale nie jest takie banalne zadanie, ale do zrobienia przez wiekszość stolarzy z odpowiednim sprzętem. Okucia i osprzęt są dosyć łatwo dostępne, nawet w sklepach internetowych. Producentów frontów jak i blatów też nie brakuje, więc nie powinno być problemu.

Pozostaje kwestia własnych umiejętności manualnych i czasu, żeby złożyć z tego całość. Ale jeżeli komuś tych cech nie brakuje to moim zdaniem warto pokusić się o samodzielne wykonanie tych czynności. A i jaka frajda później, że wykonało sie coś samodzielnie.

Darekgra napisał, że oszczędzi w ten sposób jakieś 2 tys., ja coprawda jeszcze nie liczyłem kosztów mojej przyszłej kuchni, ale wydaje mi się, że można w ten sposób zaoszczędzić więcej, i myślę że gdzieś od 20-40%.

Ja niejestem zadowolona z BRW, nie mam mebli kuchennych, jedynie 2 komody, ale chodzą tragicznie, w jednej już wymieniałam prowadnice. Natomiast moja ciocia, ma całą kuchnie i sypialnię z tych mebelków i sobie chwali. Nie ma zadnych problemów, w kuchni duzo gotują i sa bardzo zadowoleni, z frontami nic się nie dzieje, szuflady sprawują sie dobrze i ogólnie bardzo ładne mebelki. Z tymi mebelkami to jak ze wszystkim innym, u jednego będzie cacy a u drugiego zepsuje sie po miesiącu. :lol: :lol:

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...