kiwal 25.02.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Jako ze musze kupić meble do kuchni zacząłem odwiedzać różnego rodzaju sklepy, studia kuchenne itp. I to co zobaczyłem to:1. Tanie meble circa 10kzł do mnie (domowi stolarze, BlackRedWhite, Ikea, małe "studia kuchenne"), charakteryzujace się niską ceną i jakością. Wszystko to wyglada na patrz a nie rusz bo sie rozpadnie;-). 2. Dobre "designerskie" studia kuchenne, robiace fajne meble, dobrze wykonane, tylko że cena za szafki do mnie to circa 25-30k zł3. Kosmicznie drogie studia, gdzie nie wiem za co sie płaci. I tak pierwsze cenowo (w chwili obecnej nie mam za duzo pieniedzy) mi odpowiadaja, ale boje sie ze sie rozpadną po miesiącu. Te drugie w chwili obecnej są za drogie, bo ze sprzetami wyjdzie coś ok 40k zł. Trzecie odpadają. I pytanie - czy takie meble z BRW przetwają 2 lata? A może jest/są jacys producenci oferujący lepszą jakość (np brak śrub na zewnetrznych ścianach korpusów) za przyzwoite pieniądze? Jeśli tak to jacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekgra 25.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ja mam zamiar zrobić coś takiegozamówić meble (korpusy) u stolarza (sprawdzonego, zresztą salony tez robią u stolaży)zamontować tam zawiasy prowadnice bluma i jakiś fronty. powinno wszystko być ok, a cena niższa niż w salonach(tych z pierwszej grupy) o jakieś 2kzł,mam kilku znajomych co zrobili w taki sposób i wszystko jest ok.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.02.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ja mam zamiar zrobić coś takiego zamówić meble (korpusy) u stolarza (sprawdzonego, zresztą salony tez robią u stolaży)zamontować tam zawiasy prowadnice bluma i jakiś fronty. powinno wszystko być ok, a cena niższa niż w salonach(tych z pierwszej grupy) o jakieś 2kzł,mam kilku znajomych co zrobili w taki sposób i wszystko jest ok. pozdrawiam i ja tez tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudio76 26.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ja mam podobne spostrzeżenia na ten temat. Jeżeli ktoś ma w głowie już wizję calej kuchni, to połowa sukcesu. Pozostaje właściwie wykonanie korpusów szafek, co wbrew pozorom wcale nie jest takie banalne zadanie, ale do zrobienia przez wiekszość stolarzy z odpowiednim sprzętem. Okucia i osprzęt są dosyć łatwo dostępne, nawet w sklepach internetowych. Producentów frontów jak i blatów też nie brakuje, więc nie powinno być problemu. Pozostaje kwestia własnych umiejętności manualnych i czasu, żeby złożyć z tego całość. Ale jeżeli komuś tych cech nie brakuje to moim zdaniem warto pokusić się o samodzielne wykonanie tych czynności. A i jaka frajda później, że wykonało sie coś samodzielnie. Darekgra napisał, że oszczędzi w ten sposób jakieś 2 tys., ja coprawda jeszcze nie liczyłem kosztów mojej przyszłej kuchni, ale wydaje mi się, że można w ten sposób zaoszczędzić więcej, i myślę że gdzieś od 20-40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.02.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ja niejestem zadowolona z BRW, nie mam mebli kuchennych, jedynie 2 komody, ale chodzą tragicznie, w jednej już wymieniałam prowadnice. Natomiast moja ciocia, ma całą kuchnie i sypialnię z tych mebelków i sobie chwali. Nie ma zadnych problemów, w kuchni duzo gotują i sa bardzo zadowoleni, z frontami nic się nie dzieje, szuflady sprawują sie dobrze i ogólnie bardzo ładne mebelki. Z tymi mebelkami to jak ze wszystkim innym, u jednego będzie cacy a u drugiego zepsuje sie po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 24.03.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Moje rozwiązanie : Styl nowoczesny , w renomowanym studio koszt bajoński a zrobi miejscowy stolarz , materiały wybiore sama, kolory też . I zaoszczedze duzo....Jak beda gotowe wlkleje fotke i podam ostateczny koszt . http://foto.onet.pl/2t34e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Red door - nie widać NIC - kompletnie . Musisz spróbować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 red door sprawdziłaś --żadna stronka sie nie otwiera a tak chciałam obejrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 24.03.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 wejdzcie na moj katalog , tem w katalogu salon plus kuchnia sa zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.03.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 czy tą kuchnie chciałaś pokazaćhttp://img85.imageshack.us/img85/315/araacjearchitekta043qt2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Nie wiem czy oczekujesz komentarzy , ale ta długa, pionowa, wisząca szafka nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 24.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 http://img458.imageshack.us/img458/2478/araacjearchitekta048bf1.th.jpg'[/img][/img]http://img458.imageshack.us/img458/2478/araacjearchitekta048bf1.th.jpg' alt='araacjearchitekta048bf1.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 24.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Nie oczekuję komentarzy , chce pokazac że nowoczesne meble zrobi zwykly stolarz , a studia kuchenne juz nie wiedza ile brac ... Fakt że akcesoria kosztuja ale nie trezba miec od razu gazowych domykaczy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 24.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Nie wiem czy oczekujesz komentarzy , ale ta długa, pionowa, wisząca szafka nie pasuje. Nie twierdze że zachwycają mnie te meble , poczatkowo nie chciałam wogóle wiszących szafek . ale projekt robił architekt w cenie aranżacji kuchni więc niech zostanie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.03.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Meble i aranżacja są OK - oprócz tej dłuuugiej szafki - ja bym zrobiła wszystkie takie same. A jeśli chodzi o wiszące szafki, to całe szczęście, że je mam - co prawda tylko dwie , ale zawsze. Nie wyobrażem sobie "bez" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 24.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Meble i aranżacja są OK - oprócz tej dłuuugiej szafki - ja bym zrobiła wszystkie takie same. A jeśli chodzi o wiszące szafki, to całe szczęście, że je mam - co prawda tylko dwie , ale zawsze. Nie wyobrażem sobie "bez" . Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Bo jest jakoś wygodniej mieć kubeczki czy szklanki w wiszących szafkach.Honorka też pisała, że Jej takich brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 28.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mam olbrzymią prośbę, jakie drewno jest lepsze na meble kuchenne buk czy olcha?Jakie macie doświadczenia? Ja nie mam pojęcia które drewno jest lepsze.Czy macie może meble z czereśni?Pozdrawiam .Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 28.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ja mam drugą kuchnie z buku. Jest trwały. Ale wolę dąb. Ale tak wyszło, że jako drugą kupiłam buk. Olchy nie znam. Ale pamiętaj , że buk zawsze trąci pomarańczowym odcieniem. Obojętnie jak jest parzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 14.04.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Takie które bardziej się podoba. To twoje oko i drugiej połówki ma cieszyć oko ,a nie sąsiada Decyzja należy do inwestora Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts