Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gość martyna

Recommended Posts

Ja mam teraz drewniane i są super pod względem brudzenia: jak się na nie nachlapie to dopiero widać brud 8) Ale mi się drewno znudziło i teraz chcę co innego... :roll: :wink:

jak się na nie nachlapie widać brud... czyli co masz na myśli? woda jakoś potęguje czy jak? ja właśnie tak się kieruję w stronę drewnianych frontów...

Jakoś niewyraźnie napisałam :wink: Chodziło mi o to, że o ile się na nie nie nachlapie np. zupą albo czymś innym ewidentnie brudzącym, to wyglądają na czyste: ani paluchów, ani śladów tłuszczu od kuchenki gazowej, ani kociego wylizywania :wink: ani kropelek wody, no kurz widać bo mają "ramkę" ale jakby były gładkie to bym je czyściła tylko i wyłącznie z poczucia obowiązku a nie z konieczności 8)

Ale już mi się znuuuudziły :cry: i teraz będzie musiało być coś brudzącego :cry:

W zasadzie to pociesza mnie stwierdzenie, że na mdf paluchy widać czy jest na wysoki połysk, czy w zwykłej folii - czyli że jak sobie zrobię błyszczący to i dużo więcej się nie napracuję :D

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja za swoją kuchnię zapłaciłam śmieszne pieniądze i nikt nawet nie podejrzewa jak śmieszne, bo kuchnia wygląda dobrze..

co to znaczy śmieszne ? 8)

Powiem szczerze, że ostatnio i ja , i kilka osób z mojego otoczenia robiło nowe kuchnie. Co prawda baliśmy się stolarzy garażowych i wybraliśmy osoby z doświadczeniem . niestety nikt z nas nie zapłacił śmiesznych pieniędzy. Kuchnie są z płyty meblowej lub mdfu.

Moje meble kuchenne są z forniru. Duża zaleta to brak odbić paluszków ( naprawdę nie widać), łatwo utrzymać je w czystości , przy odpowiedniej konserwacji ( np mleczkiem pszczelim) wszelkie rozlane po meblach paprochy łatwo usunąć o ile wogóle zostają.

Wada: wyglądają dość ciężko choć u mnie są szafki otwierane do góry , jeden rząd szkło mleczne + aluminium, duzo elementów " metalowych" to i tak styl mebli nowoczesnych jakoś się gubi. Zapewne następnym razem nie będzie to fornir ani tym bardziej drewno.

W celach poglądowych kuchnia z mdf'u za niewielkie pieniądze..acha i zapomniałam dodać że to i tak najdroższe kanapki w moim życiu, bo ja po prostu nie gotuję (bo nie potrafię, nie mam czasu, nie chce mi się..) no ale kuchnia i tak musi być w domu.

http://img225.imageshack.us/img225/7899/28092008251aco4.th.jpghttp://img225.imageshack.us/images/thpix.gif

Witam!

A czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat frontów akrylowych- ciężko znaleźć jakieś informacje w internecie, ponieważ nie mogę znaleźć w Polsce producenta takich frontów. Właśnie dostaliśmy wstępny projekt takiej kuchni:

http://images36.fotosik.pl/15/6fe5b96c62c3a451.jpeg

Problem w tym że cena wydaje się dość wysoka, a niestety wśród lakierowanych nie udało nam się znaleźć tego samego koloru

pozdrawiam

Dla mnie śmieszne oznacza 3000 zł, w skali tego co inni płacą chyba niewiele, oczywiście mówimy tylko o meblach..

Śliczna kuchnia, a cena rewelacja. Czy mogę prosić o namiary na wykonawcę?

O, ja też chcę ten namiar ! Jestem ze Śląska (Silesia?).

Kuchnia śliczna - kanapki na pewno będą pyszne, a z czasem w takiej kuchni, to i inne dania też wyjdą wspaniale ! :D Trzymam kciuki!

Tylko się nie bać ! :wink:

Bardzo piekne kuchnie sa w salonie Laura. Bylam, widzialam na żywo i wybralam :D Polecam!

Pozdrawiam

iwa

=================

Witam!

A czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat frontów akrylowych- ciężko znaleźć jakieś informacje w internecie, ponieważ nie mogę znaleźć w Polsce producenta takich frontów. Właśnie dostaliśmy wstępny projekt takiej kuchni:

http://images36.fotosik.pl/15/6fe5b96c62c3a451.jpeg

Problem w tym że cena wydaje się dość wysoka, a niestety wśród lakierowanych nie udało nam się znaleźć tego samego koloru

pozdrawiam

• 2 months później...

witam wszystkich

tak jak w pytaniu: MDF czy PAŹDZIERZ ?

jestem akurat na etapie zakupu mebli kuchennych (fronty proste, bez przetłoczeń), nurtuje mnie kwestia frontów (drzwiczek mebli) czy wykonać je z MDF'u czy może z płyty wiórowej oklejanej okleiną "naturalną"

proszę o opinie- w naszej kuchni będzie gotować się często i dość dużo

W żadnym wypadku płyta wiurowa na frontach oklejanych okleiną natralną. tym bardziej ze czesto w kuchni bedzie gotowane. Wybierz fronty z MDF mówie ci to z długo letniego doświadczenia pracy przy meblach.

Czy pisząc "okleina naturalna" to macie na myśli fornir?

Ja właśnie zamówiłam kuchnię z forniru, czy coś z tym może być nie tak?

Witam wszystkich :) z MDF-u odchodzi folia?? a ja właśnie skończyłem montować meble w kuchni fronty tych mebli mam właśnie z MDF-u z płyty wiórowej mam zrobiony blat i mam nadzieje że okleina nie odejdzie podczas użytkowania bo żonka może być nie zadowolona :wink: :roll: fronty z MDF-u ładniej wyglądają przynajmniej mi sie bardziej podobają z MDF-u