DorciaIQ 28.09.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ja mam teraz drewniane i są super pod względem brudzenia: jak się na nie nachlapie to dopiero widać brud Ale mi się drewno znudziło i teraz chcę co innego... jak się na nie nachlapie widać brud... czyli co masz na myśli? woda jakoś potęguje czy jak? ja właśnie tak się kieruję w stronę drewnianych frontów... Jakoś niewyraźnie napisałam Chodziło mi o to, że o ile się na nie nie nachlapie np. zupą albo czymś innym ewidentnie brudzącym, to wyglądają na czyste: ani paluchów, ani śladów tłuszczu od kuchenki gazowej, ani kociego wylizywania ani kropelek wody, no kurz widać bo mają "ramkę" ale jakby były gładkie to bym je czyściła tylko i wyłącznie z poczucia obowiązku a nie z konieczności Ale już mi się znuuuudziły i teraz będzie musiało być coś brudzącego W zasadzie to pociesza mnie stwierdzenie, że na mdf paluchy widać czy jest na wysoki połysk, czy w zwykłej folii - czyli że jak sobie zrobię błyszczący to i dużo więcej się nie napracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 28.09.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ja za swoją kuchnię zapłaciłam śmieszne pieniądze i nikt nawet nie podejrzewa jak śmieszne, bo kuchnia wygląda dobrze.. co to znaczy śmieszne ? Powiem szczerze, że ostatnio i ja , i kilka osób z mojego otoczenia robiło nowe kuchnie. Co prawda baliśmy się stolarzy garażowych i wybraliśmy osoby z doświadczeniem . niestety nikt z nas nie zapłacił śmiesznych pieniędzy. Kuchnie są z płyty meblowej lub mdfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 28.09.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Dla mnie śmieszne oznacza 3000 zł, w skali tego co inni płacą chyba niewiele, oczywiście mówimy tylko o meblach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 28.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Moje meble kuchenne są z forniru. Duża zaleta to brak odbić paluszków ( naprawdę nie widać), łatwo utrzymać je w czystości , przy odpowiedniej konserwacji ( np mleczkiem pszczelim) wszelkie rozlane po meblach paprochy łatwo usunąć o ile wogóle zostają. Wada: wyglądają dość ciężko choć u mnie są szafki otwierane do góry , jeden rząd szkło mleczne + aluminium, duzo elementów " metalowych" to i tak styl mebli nowoczesnych jakoś się gubi. Zapewne następnym razem nie będzie to fornir ani tym bardziej drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 28.09.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 W celach poglądowych kuchnia z mdf'u za niewielkie pieniądze..acha i zapomniałam dodać że to i tak najdroższe kanapki w moim życiu, bo ja po prostu nie gotuję (bo nie potrafię, nie mam czasu, nie chce mi się..) no ale kuchnia i tak musi być w domu.http://img225.imageshack.us/img225/7899/28092008251aco4.th.jpghttp://img225.imageshack.us/images/thpix.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 28.09.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam!A czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat frontów akrylowych- ciężko znaleźć jakieś informacje w internecie, ponieważ nie mogę znaleźć w Polsce producenta takich frontów. Właśnie dostaliśmy wstępny projekt takiej kuchni: http://images36.fotosik.pl/15/6fe5b96c62c3a451.jpeg Problem w tym że cena wydaje się dość wysoka, a niestety wśród lakierowanych nie udało nam się znaleźć tego samego kolorupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 30.09.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Dla mnie śmieszne oznacza 3000 zł, w skali tego co inni płacą chyba niewiele, oczywiście mówimy tylko o meblach.. Śliczna kuchnia, a cena rewelacja. Czy mogę prosić o namiary na wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.09.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Dla mnie śmieszne oznacza 3000 zł, w skali tego co inni płacą chyba niewiele, oczywiście mówimy tylko o meblach.. Śliczna kuchnia, a cena rewelacja. Czy mogę prosić o namiary na wykonawcę? O, ja też chcę ten namiar ! Jestem ze Śląska (Silesia?). Kuchnia śliczna - kanapki na pewno będą pyszne, a z czasem w takiej kuchni, to i inne dania też wyjdą wspaniale ! Trzymam kciuki! Tylko się nie bać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-iwa 01.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Bardzo piekne kuchnie sa w salonie Laura. Bylam, widzialam na żywo i wybralam Polecam! Pozdrawiam iwa ================= Witam! A czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat frontów akrylowych- ciężko znaleźć jakieś informacje w internecie, ponieważ nie mogę znaleźć w Polsce producenta takich frontów. Właśnie dostaliśmy wstępny projekt takiej kuchni: http://images36.fotosik.pl/15/6fe5b96c62c3a451.jpeg Problem w tym że cena wydaje się dość wysoka, a niestety wśród lakierowanych nie udało nam się znaleźć tego samego koloru pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter007i 14.12.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 witam wszystkichtak jak w pytaniu: MDF czy PAŹDZIERZ ?jestem akurat na etapie zakupu mebli kuchennych (fronty proste, bez przetłoczeń), nurtuje mnie kwestia frontów (drzwiczek mebli) czy wykonać je z MDF'u czy może z płyty wiórowej oklejanej okleiną "naturalną"proszę o opinie- w naszej kuchni będzie gotować się często i dość dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter007i 15.12.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.12.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 ja mam mdf od 4 lat w kuchni wyglądaja jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciupag 15.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 tylko mdf, lżejsze i ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.12.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 U nas jest płyta i jest jak najbardziej ok. A wygląda to tak:http://images47.fotosik.pl/27/3c1e6f034354bb5em.jpg http://images33.fotosik.pl/395/5ea29493e41e86ffm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio3333 15.12.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 W żadnym wypadku płyta wiurowa na frontach oklejanych okleiną natralną. tym bardziej ze czesto w kuchni bedzie gotowane. Wybierz fronty z MDF mówie ci to z długo letniego doświadczenia pracy przy meblach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter007i 15.12.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 póki co dziękuję wszystkim za wypowiedzi, jeśli ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami to proszę pisaćja ze swojej strony mogę powiedzieć że słyszałem o odchodzeniu folii z MDF'u... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 15.12.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 W żadnym wypadku płyta wiurowa na frontach oklejanych okleiną natralną. tym bardziej ze czesto w kuchni bedzie gotowane. Wybierz fronty z MDF mówie ci to z długo letniego doświadczenia pracy przy meblach. Czy pisząc "okleina naturalna" to macie na myśli fornir? Ja właśnie zamówiłam kuchnię z forniru, czy coś z tym może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morpheus56 16.12.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam wszystkich z MDF-u odchodzi folia?? a ja właśnie skończyłem montować meble w kuchni fronty tych mebli mam właśnie z MDF-u z płyty wiórowej mam zrobiony blat i mam nadzieje że okleina nie odejdzie podczas użytkowania bo żonka może być nie zadowolona fronty z MDF-u ładniej wyglądają przynajmniej mi sie bardziej podobają z MDF-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 16.12.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 mam kuchnię z frontami z MDF-u od 5 lat i wygląda jak nowa. Nic nie odchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.12.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 U nas też nic nie odchodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts