joliska 12.10.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Nie bardzo rozumiem najczęściej powtarzający się fragment "z połyskiem" Chodzi Ci o lakier? Jeśli tak, to na forum jest mnóstwo zdjęć takich kuchni - vide wątek "Pochwalcie się kuchniami". Ja mam biały lakierowany MDF i jestem nim zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 12.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Tak chodzi mi o lakier, chciałam spytać o użytkowanie mebli polakierowanych, które działają na zasadzie lustra "się święcą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.10.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Uważaj na literówki Moje się nie święcą, nie świecą, ale błyszczą owszem. Możesz wybrać różne rodzaje lakieru i tym intensyfikować siłę błysku. Nie wiem jednak, jaki jest efekt, kiedy front udaje drewno - czy to nie wygląda tandetnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 12.10.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Taka politurka z lat 70-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 12.10.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Też się zastanawiałam nad takimi frontami, ale przypuszczam, że trzeba cały czas ze szmatką latać, bo pewnie widać każdy najmniejszy odcisk palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.10.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Widać, widać, mam lakierowane ciemne bordo. Wyglądają pięknie, ale praktyczne nie są. Mimo wszystko jestem zadowolona. A przecieram szmatką z mikrofibry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 12.10.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Widać, widać, mam lakierowane ciemne bordo. Wyglądają pięknie, ale praktyczne nie są. Mimo wszystko jestem zadowolona. A przecieram szmatką z mikrofibry Izulek ale faktycznie tak często trzeba je wycierać? Ale tak pozatym to nie widzisz nic złego w tym że są one polakierowane. A mogę prosić o zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 No generalnie to ja wycieram codziennie albo raz na 2 dni, ale ja mam jednolite. Zdjęcia w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 12.10.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ja mam czarną kuchnię na wysoki połysk i fronty przecieram co najwyżej raz w tygodniu. Wszystko jednak zależy o tego jak ustawione są szafki względem okna. Te na które pada bezpośrednio "światło" są zdecydowanie trudniejsze do utrzymania w czystości od tych "schowanych". U mnie bezpośrednio na wprost okna jest tylko jeden front, więc nie mam na co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Z frontami lakierowanymi w polysku jest tak, ze im ciemniejsze tym bardziej widac. Na jasnych tez widac ale juz nie tak bardzo, bo na jasnych widac paluchy, a na ciemnych paluchy i kurz. Mam porownanie, bo na ekspozycji mamy i jasne i ciemne. Robilismy czarna - wyszla pieknie ale klientka juz dwa razy byla pytac czym to czyscic, bo wszystko widac , a jak zamawiala to twierdila, ze ona lubi soprzatac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 12.10.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A czy sa jakieś specjalne środki do czyszczenia mebli lakierowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A czy sa jakieś specjalne środki do czyszczenia mebli lakierowanych? Ja do cieplej wody dolewam plyn ajax uniwersalny i dobrze odcisnieta sciereczka wycieram, pozostawiam mokre do wyschniecia (smugi nie zostaja). Tylko sciereczka musi byc do ciemnych w miare nowa zeby nie zostawiala klaczkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.10.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Z frontami lakierowanymi w polysku jest tak, ze im ciemniejsze tym bardziej widac. Na jasnych tez widac ale juz nie tak bardzo, bo na jasnych widac paluchy, a na ciemnych paluchy i kurz. Mam porownanie, bo na ekspozycji mamy i jasne i ciemne. u nas przede wszystkim widać paluchy i kropki po wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 12.10.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ale ogólnie to jesteście zadowolone? Czy jakbyście miały kupować nowe meble czy też wybrałybyście lakierowane?Ja sama zastanawiam się czy takie wybrać, ponieważ spodobał mi się orzech amerykański lakierowany, natomiast bez lakieru to taki średni moim zdaniem.Jak to jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 12.10.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Siwa216 w wątku o kuchniach są zdjęcia orzecha amerykańskiego lakierowanego - wyglada obłędnie. Ja będę miała lakierowane zebrano, ale na ten temat będe mogła wypowiedziec się dopiero za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 12.10.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 z połyskiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 12.10.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Mam połączenie matowego wenge i białego lakieru. Z połączenia generalnie jestem zadowolona, ale chyba potwierdzam, że ciemne kolory są zdecydowanie mniej praktyczne w kuchni. Widać każdą zaschniętą kroplę wody i paluchy. Przyczepiają sie różne poprochy, sierść psa i trzeba pastować i stosować środki antystatyczne. Natomiast białym lakierem jestem zachwycona i każdemu polecam. Czyści się łatwo, wystarczy woda i miokrofibra. Nie widać tak plam, paluchów. Panowie, którzy mi montowali mówili, że można zawoskować środkiem do samochodów, lakier będzie mniej podatny na zarysowania. a jak mi sie kolor znudzi to mogę oddać do nich do przelakierowania i kuchnia jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 12.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Mam połączenie matowego wenge i białego lakieru. Z połączenia generalnie jestem zadowolona, ale chyba potwierdzam, że ciemne kolory są zdecydowanie mniej praktyczne w kuchni. Widać każdą zaschniętą kroplę wody i paluchy. Przyczepiają sie różne poprochy, sierść psa i trzeba pastować i stosować środki antystatyczne. Natomiast białym lakierem jestem zachwycona i każdemu polecam. Czyści się łatwo, wystarczy woda i miokrofibra. Nie widać tak plam, paluchów. Panowie, którzy mi montowali mówili, że można zawoskować środkiem do samochodów, lakier będzie mniej podatny na zarysowania. a jak mi sie kolor znudzi to mogę oddać do nich do przelakierowania i kuchnia jak nowa. powaznie z tym woskiem? My też będziemy lada tydzień mieć kuchnię biały połysk - można to zawoskować? A może są preparaty z woskiem typowo do takich mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 13.10.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Tak mnie zapewniali wykonawcy, ale zapytajcie swoich - bo lakiery pewnie są różne. Ja wypytywałam swoich, bo bałam się, czy mi ta biała kuchnia nie zżółknie z czasem. Zapewniali, że nie powinna, ale gdyby po latach coś się przebarwiło, albo uszkodziło, to lakierowane są pod tym względem praktyczne. Po prostu dam fronty do przelakierowania jak samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 13.10.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 No chyba, że naiwna byłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts