eda79 18.10.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 dziś musze podjąć decyzje z czego meble kuchenne i nie mam pojecia POMOCY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 18.10.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 U nas jest kuchnia dębowa,ciemnobrązowa.Zdecydowałam się na drewnianą ponieważ cały dom zachowany jest w klimacie starego dworku a kuchnia jest otwarta na jadalnię i salon,więc żadne podróbki nie wchodzilyby w rachubę Dodam,że nie była wiele droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 18.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Dla mnie śmieszne oznacza 3000 zł, w skali tego co inni płacą chyba niewiele, oczywiście mówimy tylko o meblach.. kuchnia rewelka nie wspominajac o cenie rewelacyjnej:) czy moge rowniez poprosic o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 18.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 po przeczytaniu waszych opini zdecyduje sie raczej na płyte wiórową co by folia sie nie odkleiła po 2 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 19.10.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A co powiecie na malowane na biało fronty z Ikei? Chodzi mi o Stat i Lidingo. Na stronie Ikei pisze płyta pilśniowa malowana lakierem polisestrowym. Mam do wyboru te kuchnie (ja się napaliłam) lub mdf z folią u lokalnego producenta (mąż się napalił , Które fronty moga być bardziej wytrzymałe? Co byście wybrali, jak mielibyscie tylko taki wybór - bez drewna i forniru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 20.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-idea 29.12.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Polecam MDF malowany, od 4 lat robię meble do Francji z frontami malowanymi, tylko pomalowany, a pomalowany to jest różnica. Na fronty kuchenne polecam jeszcze szkło- drogie ale trwałe. Z MDF-em foliowanym jest różnie, zależy jaki klej użyli. Tu na Podkarpaciu jest kilku producentów frontów foliowanych, ale uwierzcie mi tylko dwaj producenci robią je fachowo. A poza tym norma na meble to max 6 lat, tyle powinny wytrzymać. Co 6-7 lat zmienia się charakter i gusta człowieka, jak masz fronty z MDF-u nie foliowanego to je tylko przemalujesz i są jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.12.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ja mam od prawie 10 lat kuchnię z frontami z MDF-u; BRW, to była jakaś niedroga seria, a sprawuje się wyśmienicie. NIC się z nią nie dzieje - fronty wyglądają prawie jak wtedy, gdy je kupiłam, nic się nie łuszczy, nie odchodzi, nie wypacza, kolor się nie zmienił, a do czyszczenia używam zwykłego mleczka cytrynowego lub uniwersalnego płynu do sprzątania (nie przejmuję się, że coś się stanie, co mam pod ręką, stosuję, i te fronty wszystko wytrzymują). Kiedyś chlapnął nam gorący tłuszcz z patelni, szorowaliśmy front mocno, szczoteczką, wszystko wytrzymał. W ciągu tych 10 lat wymieniliśmy tylko uchwyty oraz blat na ładniejsze - stare nam się nie podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-idea 02.01.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Masz racje, jeden front wytrzyma 10 lat a z innego po 20 miesiącach zejdzie folia. Częstym błędem użytkowników kuchni jest suszenie grzybów w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Folia odchodzi od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 02.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ja mam od prawie 10 lat kuchnię z frontami z MDF-u; BRW, to była jakaś niedroga seria, a sprawuje się wyśmienicie. NIC się z nią nie dzieje - fronty wyglądają prawie jak wtedy, gdy je kupiłam, nic się nie łuszczy, nie odchodzi, nie wypacza, kolor się nie zmienił, a do czyszczenia używam zwykłego mleczka cytrynowego lub uniwersalnego płynu do sprzątania (nie przejmuję się, że coś się stanie, co mam pod ręką, stosuję, i te fronty wszystko wytrzymują). Kiedyś chlapnął nam gorący tłuszcz z patelni, szorowaliśmy front mocno, szczoteczką, wszystko wytrzymał. W ciągu tych 10 lat wymieniliśmy tylko uchwyty oraz blat na ładniejsze - stare nam się nie podobały. ------------------------------ Ja mam z MDF-u lakierowanego i takze jest ok. Wystraczy przetrzec wilgtna szmatka:) W poprzednim domu tez mialam z MDF-u lakierowanego, wiec wybor byl latwy:) Obecna zabudowa jest taka: http://img690.imageshack.us/img690/5415/021m1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minima2009 20.01.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 witam,przymierzam się do urządzania kuchni i sen z powiek spędza mi kwesia kolorów. OKna i drzwi wewnętrzne mam w kolorze orzech włoski i chciałabym do tego po części nawiązać... nie wiem , która opcja jest lepsza... jasne fronty+ciemny blat czy odwrotnie...Prosiłabym o szczere wypowiedzi użytkowników blatów drewnianych ( czy trzeba je konserwować, czy są duże uszkodzenia podczas codziennego użytkowania ) i ich ewentualnej wyższości w stosunku do zwykłych płyt mdf okleinowanych.I co polecacie? fronty drewniane czy mdf??? pozdrawiam, MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 20.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 minimo najlepiej wrzuć plan kuchni oraz zdjęcia obecnego stanu. albo wizualki, jeżeli je masz. ja bym była za ciemniejszym blatem i jasnymi frontami - teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 20.01.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 co do frontow - ja polecam MDF lakierowany. Nigdy nie wroce do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 20.01.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dlaczego? Właśnie stoję przed tym wyborem i chętnie posłucham opinii dot.drewna w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa 20.01.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ja za to zdecydowanie odradzam wszystko, co lakierowane - każdy paluch widać. a już zwłaszcza blaty - mamy takie teraz w jednej kuchni w domu rodziców i to jest koszmar. każdą najmniejszą smugę widać, każdy paluch, każde chlapnięcie wodą zostawia ślad. błyszczącym kuchniom stanowcze nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 20.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 co do frontow - ja polecam MDF lakierowany. Nigdy nie wroce do drewna. Ja mam akurat odwrotnie Z powodów estetyczno-wizualnych i zboczenia w kierunku naturalnych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 20.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 mysle ze najwazniejsze to miec kocnepcje , wszytsko jest piekne i drewno i mdf i wszystko moze byc zle zrobione!!MOzna spieprzyc kuchnie drweniana jak i lakierowana.Ja obecnie zrobilam kuchnie biala lakierowana z dodatkiem takiego brokatu, nie widac ZADNYCH smug!Musisz sie zdecydowac co Ci sie najbardziej podoba i szukac dobrych rozwiazn! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 20.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 co do frontow - ja polecam MDF lakierowany. Nigdy nie wroce do drewna. Ja mam akurat odwrotnie Z powodów estetyczno-wizualnych i zboczenia w kierunku naturalnych materiałów Przed poprzednimi tez z lakierowanego mdf-u, mialam debowe, tez na zamowienie robione. Porownanie, w moim przypadku, wypada na korzysz mdf-u. Kazda z nas ma tzw. 'obiektywna' racje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 20.01.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Kazda z nas ma tzw. 'obiektywna' racje:) U mnie jak już wspomniałam to zboczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minima2009 21.01.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 dziękuje za wszystkie opinie- mam nadzieję, że jeszcze ich przybędzie:) obecnie w kuchni mam fronty drewniane...to stara kuchnia, używana, którą tata kiedyś z Niemiec przyciągnął wiele lat temu. Zanim się wybudowaliśmy 3-4 lata stała w nieogrzewanym, zawilgoconym garażu. Ja obecnie użytkuję ją 3lata i fronty nadal są idealne...( z zawiasami gorzej: tu drzwiczki od szafki się urwą, to szuflada oberwie itp). Do wyceny Panu od kuchni kazalam przygotować dwie wersje. Pierwszy kosztorys : 6100 mdf + 16.100 drewno... Pomyslalam w pierwszej chwili, że chyba wezmę mdf, bo nawet jeśli fronty mi się zniszczą lub zwyczajnie znudzą ( kobieta zmienną jest... ) to stać mnie będzie na całkowitą wymianę frontów... poczekam jeszcze na kosztorysy z innych firm, no i projekt specjalisty. Pozdrawiam, MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts