jaadamek 26.07.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Może ktoś wie jak pozbyć sie zielonego porostu na blachodachówce.Czy można prysnąc to jakimś srodkiem czy są może jeszcze jakieś inne metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.07.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Myjka ciśnieniowa, ale samemu nie radzę bo niebezpiecznie. Są firmy, które czyszczą dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaadamek 15.12.2007 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Mujka ciśnieniowa nadaje się idealnie-polecam. W niespełna 1 godzinę pozbyłem się zielonego nalotu na ok. 40m kw. dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.12.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Firma ISOLA ma w ofercie specjalne środki ułatwiające pozbycie sie tych "dolegliwości". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 11.05.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 witam mam dach z blachodachówki i obok domu rosnie orzech i w miejscu gdzie jest on nad dachem na blasze jest caly czas sielony osad:( gdzies slyszalem ze taki osad z drzewa niszczy blache na dachu / czy to prawda ? prosze o porade bo jak tak to trzeba bedzie wycinac /pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 12.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 nikt sie nie orientuje na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.05.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 witam mam dach z blachodachówki i obok domu rosnie orzech i w miejscu gdzie jest on nad dachem na blasze jest caly czas sielony osad:( gdzies slyszalem ze taki osad z drzewa niszczy blache na dachu / czy to prawda ? prosze o porade bo jak tak to trzeba bedzie wycinac /pozdrawiam Przecież blacha jest pokryta kilkoma warstwami ochronnymi, więc nie powinno się nic dziać. Ale ja mam dachówkę, więc może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.05.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dachówka wyglądałaby identycznie w takich warunkach .. Przyciąć orzecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 12.05.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dachówka wyglądałaby identycznie w takich warunkach .. Przyciąć orzecha czylijak? po pierwsze to wyglada zle a po 2 jednak prowadzi do zniszczenia dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 12.05.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dachówka wyglądałaby identycznie w takich warunkach .. Przyciąć orzecha czylijak? po pierwsze to wyglada zle a po 2 jednak prowadzi do zniszczenia dachu ? Dobrze kumasz, na szafot z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 12.05.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 kumac to ja kumam ale potrzebuje jakiejas konkretnej informacji na temat korozji blachy spowodowanej przez drzewa / ktos cos wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.05.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Oddaj do laboratorium i zrobią badania ... Pierwsze co cierpi to zmysł estetyki, także przyciąłbym orzecha bez względu na to czy nalot powoduje korozje czy nie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 13.05.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 oczywiście że przyciąć , wcześniej czy póżniej zacznie korodować , nalot ( mech ) trzyma wilgoć a to nie wpływa dobrze na trwałość pokrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.05.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Po za walorami estetycznymi (złe czy dobre to rzecz gustu) nie wyrządzi pokryciu żadnej szkody za wyjątkiem spadających orzechów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 14.05.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Po za walorami estetycznymi (złe czy dobre to rzecz gustu) nie wyrządzi pokryciu żadnej szkody za wyjątkiem spadających orzechów. Pozdrawiam. Które skutecznie potrafią zarysować powłokę niektórych producentów blach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.05.2008 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Po za walorami estetycznymi (złe czy dobre to rzecz gustu) nie wyrządzi pokryciu żadnej szkody za wyjątkiem spadających orzechów. Pozdrawiam. i sra .jących ptaków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Zarysowanie powłoki lakierniczej i ptasie odchody nie wyrządzają szkody. Podstawową ochroną rdzenia stalowego jest warstwa cynku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewar14 08.09.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Blachodachówka (ruuki - mat) zaczyna porastać - zwłaszcza w zacienionych miejscach jakimś zielonkawym syfem. Widoczne są zacieki przy rynnach. Co począć. Jakimi środkami zwalczać i pozbyć się tego paskudztwa. Może są jakieś środki chemiczne. Czy to walka z wiatrakami ? Jak sobie radzicie z tym problemem. Będę wdzięczny za każdą poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor_2005 08.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ruuki to duża i renomowana firma. Co na to ich przedstawiciele? Podziel się wiadomościami, może też się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opell 09.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 też mam ten sam problem (blacha ruki) to znaczy od strony południowej dach jest czyściutki a od północnej gdzie jest cień na całej powierzchni jest taki zielony syf tak mi się wydaje, ze problem jest tego typu że jest tam wilgotno i ten syf ma pożywkę i się rozmnaża. Ja się zastanawiam czyby ten dach nie umyć karchrem pod ciśnieniem to może zejdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts