Jayer 12.07.2003 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Witam! Kto wymyslil, zeby zatrudniac ruskich do prac na budowie, albo wogole ich importowac do pracy na czarno u nas????Przeciez to dekle.Zatrudnilem takich dwoch do wybrania ziemi z fundamentow. Trzeba ze 150 m2 wyciagnac 40 cm ziemi. Umowilem sie od roboty - 400 pln, uwazam, ze i tak duzo. Przez dwa dni, Ci goscie zrobili zaledwie 40 m2 i na dodatek narzekaja, ze duzo roboty itd. No wiadomo, ze duzo ciezkiej pracy. Ale co za glomby?? 20m2 x 0.4m daje zaledwie 8 m3 na dzien. Obliczylem robote na 3 dni, max 3,5 dnia. I to by sie im oplacilo. A ci sie obijaja i potem narzekaja, ze za malo place, ze za ciezka robota...Przeciez gdyby zasuwali tak jak trzeba, to zrobiliby to w te 3 dni... Im by sie oplacalo, mnie i wszyscy by byli zadowoleni.Dobrze, ze umawiam sie juz tylko od roboty, bo by to na dniowki na 2 tygodnie rozciagneli.I jeszcze im kurna papierosy kup, a kielbase, a chleb i ...E tam...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Jayer...nie rozumiem jednego...po co ich zatrudniasz?? pogon ich, zakasz rękawy i po prostu sam kop..albo zaatrudnij polska firmę, lub polskich roboli...i bedziesz miał kłopot z głowy... a skoro ich trzymasz dalej kupujesz papierochy itp...to chyba przekalkulowałes i pasują ich ceny za ktore godza sie te ruskie robic...wiec jak trzymasz nie narzekaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 13.07.2003 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Tja. Zgadzam sie z Tobą. Niestety taka mam sytuacje, ze nie mam kiedy samemu porobic , a chetnie bym sobie sam to wszystko zrobil... Stad wpadlem na pomysl, zeby zatrudnic ruskich, ale jak widze nie byl to najlepszy pomysl... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 jayer..... my tez nie mozemy sami robic...ale zartudniamy naszych.. ale słyszałam ze ruskie robia za pol ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.07.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Jayer. Ja załamuję ręce jak widzę takie oszczędzanie. Ja za zgarnięcie ziemi z ok 250 m2 i dłębokości 30-40 cm. Zapłaciłem 250 zł z fakturą. Trwało to 2,5 h. Miałem też przy okazji wyrwane kilkanaście niewielkich sosenek z korzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 16.07.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 cóż sam sobie odpowiadasz na pytanie sam ich zatrudniasz ja nie zatrudniam natomiast gdybym miał się nająć do takiej pracy brr. 200 zł za taką robotę to chyba rzeczywiście nie jest za dużo- ja bym tego nie zrobił choć u nas (pod warszawą od strony piaseczna) można znaleść naszych np ze ściany tzw. wschodniej którzy zatrudnia sie chętnie do takiej pracy biorąc 50 zł za 10 godzin i pracują naprawdę ciężko - widziałem u znajomego rusek za tą kasę nie będzie pracował. i to jest w tym wszystkim najstraszniejsze - bo to jest straszne uważam nastały czasy takie że ludzie jak widac zrobią wszystko żeby przeżyć - po prostu upodlenie totalne ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Trochę Wam tu zamieszam. Zatrudniałem kilka razy Ukraińców, brali po 35 PLN za 12 godzin ciężkiej roboty + wyżywienie i nocleg. Np. za trzy dni zrobili mi kawał roboty, którą loklani "fachowcy" wycenili 4 razy drożej. Pracują dobrze - choć trzeba pilnować tempa pracy. Nie piją, zależy im na robocie - bo chcą wrócić do Ciebie na następną robotę. Zatrudniam tylko młodych - do 25 lat. Rejon Krakowa. Podsumowując: same dobre wrażenia. Następnym razem też zatrudnię Ukraińca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.07.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 chyba do zciągnięcia długów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.07.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 ja co najwyzej moge zatrudnic Niemca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.07.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 ja co najwyzej moge zatrudnic Niemca No cóż. Czasy sie zmieniły i nie jestem pewien czy nawet Wanda miała by dzisiaj jakiekolwiek szanse u Niemca ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts