Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama do ogrodzenia - od 5tys PLN???????

arkadiusz

Recommended Posts

• 2 weeks później...

5 tys. za samą bramę to chyba trochę sporo...My za:

brama przesuwna 410 m

4 furtki ( główna, do gabinetu, 2 do śmietnika-wewnętrzna i zewnętrzna)

2 przęsła po 2,5 m

zapłacimy 5500 zł ( bez montażu )

Ogrodzenie kute wg mojego projektu ( no, może nie do końca...podpatrzone w necie )...

Prace kowala widziałam, więc nie jest to jakiś "fahofiec"...

Inne wyceny opiewały na 7 tys. i więcej ( jedna nawet na 10 tys.)

Rozpiętość spora, ale jak z większością...można taniej, tylko trzeba zadać sobie trochę trudu...i szukać.

Witam

Ja za bramę 5m i futkę 1m z montażem zapłaciłem 3 tyś.

Brama i furtka wykonane z Kątownika zimnogietego "3" (materiał i robocizna kolesia)

Tylko kolesia trzeba mocno naciskac i oppie.. wtedy bierze sie ostro do roboty.

Zrobił mi jeszcze 5 przeseł też z kontownika "2,5" to za sztukę wyszło 180zł z montażem i bajerami. (materiał mój)

Powiat wołominski

• 3 weeks później...

Witam,

Dzwoniłem właśnie do Wiśniowskiego. Ceny bramy (brama do ogrodzenia, nie garażowa) 4m zaczynają się od 5tys PLN:-( Gdzie szukać w Łomiankach lub okolicach tańszej bramy? Ile płaciliście za swoje bramy?

TROCHE PRZESADZIL TEN WISNIOWSKI. MY ZA BRAME PLACILISMY 2,500

Tylko nie wiadomo w jakim wykonaniu ta wyceniona przez Wiśniowskiego brama...

Mi u przedstawiciela Wiśniowskiego wyceniono bramę 450x145, przesuwną samonośną z napędem w słupku i automatyką, ocynkowaną w standardzie i do tego lakierowaną proszkowo na 6100 PLN brutto. Koszt samej bramy w ocynku, bez napędu i lakieru to 3760 PLN brutto. Wypełnienie 10.06 classic. Na cenę składa się wiele czynników... jeśli z bajerami to nie dziwne, że powyżej 5kPLN.