Piotr J. 26.07.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Czy ktoś wie jak usunąć wkładkę z zamka. Typa A , zgubiłem klucze. Zamek jest otwarty, mogę otworzyć drzwi. Może rozwiercić? Nie mam proktyki w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.07.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 rozwiercić, jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 26.07.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Jeżeli wiesz jak , to proszę napisz dokładnie np. jaka najmniejsza średnica wiertła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 chodzi o to by przewiercić te miejsca gdzie są te "cylinderki' w bębenkuwiertło od 4,5 nawet do 8 byle dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 26.07.2007 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 OK . dzieki. Jeszcze jedno, czy wiertło umieścić w górnej części , czy dolnej otworu na klucz? Bo stawiam na górną , ale nie jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 26.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Jeżeli wiesz jak , to proszę napisz dokładnie np. jaka najmniejsza średnica wiertła? Niekoniecznie trzeba rozwiercać .... Ktoś tą wkładkę zamontował i zapewne nie zaspawał jej na amen ... Więc i Ty powinieneś ją wymontować, najczęściej od czoła dzwi tam poniżej rygla jest wkręt, który mocuje wkładkę, wystarczy go wykręcić i wkładkę można wymienić. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 aaaaaa, drzwi można otworzyćciemna masa ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 26.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 aaaaaa, drzwi można otworzyć ciemna masa ze mnie Rozwiercanie jest dobre .... jeśli zgubiłeś klucz ... lub .... jesteś kiepskim włamywaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 26.07.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 NO raczej nie można , trzeba lekko przekręcić klucz , zeby wyciągnąć wkładkę. W środku jest rygielek, który otwiera zamek . przy kluczu na pionowo jest po kątem około 30 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 26.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 NO raczej nie można , trzeba lekko przekręcić klucz , zeby wyciągnąć wkładkę. W środku jest rygielek, który otwiera zamek . przy kluczu na pionowo jest po kątem około 30 st No to chyba jednak trzeba rozwiercić ... Tak jak radził Barbossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 26.07.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 To w takim razie ponawiam pytanie , czy wiertło umieścić w górnej części , czy dolnej otworu na klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.07.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 góra, tam są cylinderki jak uważnie popatrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Czy ktoś wie jak usunąć wkładkę z zamka. Typa A , zgubiłem klucze. Zamek jest otwarty, mogę otworzyć drzwi. Może rozwiercić? Nie mam proktyki w tym zakresie. fi 5 przez dolną cześć korpusu i/lub fi 8/10 górną cześć korpusu w niektórrych zamkach rozwiercenie góry nic nie da a dół jest zabezpieczony przed rowierceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 26.07.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 To jest najprostsza wkładka , więc nie ma zabezpieczeń , takie chyba są w klasie CMam nadzieje. Najwyżej będę wiercił i góre i dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 27.07.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 wiercisz bezposrednio pod bebenkiem , glebokosc otworu musi byc taka jak dlugosc klucza (czesci roboczej ) , srednica otworu 5,6 , po wtwierceniu musisz popukac we wkladke zeby wypadly zapadki koleczki i sprezynki , pozniej wkladasz byle jaki klucz do bebenka lub srubokret przekrecasz w odpowiednia pozycje i wyciagasz wkladke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 27.07.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Właśnie rozwierciłem , jeden kołeczek nie wyskakuje i nie mogę go wyciągnąć, pozostałe wyszły, chyba spróbuje z drugiej strony jak nie wyciągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 27.07.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wydaje mi się, że strasznie Cie napuścili forumowi fachowcy. Wkładkę wyjmuje się po odkręceniu jednej śruby (a własciwie wkręta), którą widac od czoła zamka przy otwartych drzwiach. Nic nie trzeba wiercić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 27.07.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wydaje mi się, że strasznie Cie napuścili forumowi fachowcy. Wkładkę wyjmuje się po odkręceniu jednej śruby (a własciwie wkręta), którą widac od czoła zamka przy otwartych drzwiach. Nic nie trzeba wiercić. Pozdrawiam. Na pewno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 27.07.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wydaje mi się, że strasznie Cie napuścili forumowi fachowcy. Wkładkę wyjmuje się po odkręceniu jednej śruby (a własciwie wkręta), którą widac od czoła zamka przy otwartych drzwiach. Nic nie trzeba wiercić. Pozdrawiam. czytaj dokładnie: trzeba lekko przekręcić klucz , zeby wyciągnąć wkładkę. W środku jest rygielek, który otwiera zamek . przy kluczu na pionowo jest po kątem około 30 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 27.07.2007 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Już po bólu, dzięki za pomoc, rozwierciłem. Wymieniłem. w sumie prosta czynność, tylko wiertło dobrej jakości trzeba mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts