Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor kratki wentylacyjnej do czarnego komina?

Recommended Posts

hej.

Stoję właśnie przed wyborem koloru kratek wentylacyjnych na kominie (ponad dachem). Komin powstał z "prawie" czarnej cegły CRH Tytan. W życiu nie widziałem kratek wentylacyjnych w podobnym kolorze. Brązowego nie uważam za podobny ;) Majster twierdzi, że na takich kominach ładnie wyglądają kratki z nierdzewki. Mnie osobiście wydaje się, że kratka taka popsuje cały wygląd komina.

Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy może jakieś fotki?

hej.

Stoję właśnie przed wyborem koloru kratek wentylacyjnych na kominie (ponad dachem). Komin powstał z "prawie" czarnej cegły CRH Tytan. W życiu nie widziałem kratek wentylacyjnych w podobnym kolorze. Brązowego nie uważam za podobny ;) Majster twierdzi, że na takich kominach ładnie wyglądają kratki z nierdzewki. Mnie osobiście wydaje się, że kratka taka popsuje cały wygląd komina.

Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy może jakieś fotki?

My zgadzamy się z twierdzeniem majstra, że ładnie wyglądają kratki z nierdzewki.

http://www.on-line.pl/dom/dom_07.06.2007_1.jpg

wolałbym jakieś rozwiązanie "na wieki". Czyli albo jakieś lakierowanie proszkowe, albo kratki całe czarne - plastikowe. Tyle, że te drugie - wiadomo - z biegiem czasu wyblakną od tych pierwszych.

Normalnie takie głupstwo, a taki mętlik w głowie może powstać :evil:

Jest rozsądne wyjście - zostawić bez kratki!!!

Wow. Ja jestem teraz na etapie kominka. I tak się zasugerowałam kratkami, że myśłałam o kominku a nie o komnie :oops: :oops: :oops:

W kominie na razie nie mam kratek..bo nie bardzo mi się to podoba.

Ale z reguły jak nie mogę czegoś znaleźć gotowego ..to idę do fachowca, żeby mi zrobił na wymiar. To dużo nie kosztuje a efekt jest.

Jak potrzebuje okucia (np kratki) to idę do ślusarza a jak chce bardziej artystycznie to idę do kowala ( kowalstwo artystyczne)

:wink:

Jedno jest pewne..do czarnego komina czarna kratka.

wolałbym jakieś rozwiązanie "na wieki". Czyli albo jakieś lakierowanie proszkowe, albo kratki całe czarne - plastikowe. Tyle, że te drugie - wiadomo - z biegiem czasu wyblakną od tych pierwszych.

Normalnie takie głupstwo, a taki mętlik w głowie może powstać :evil:

Jest rozsądne wyjście - zostawić bez kratki!!!

a jak nie ma kratki to czy sie tam jakies ptaszki nie wprowadza na zime ?? ;-)

J.

• 3 years później...