RRobert 26.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 hej. Stoję właśnie przed wyborem koloru kratek wentylacyjnych na kominie (ponad dachem). Komin powstał z "prawie" czarnej cegły CRH Tytan. W życiu nie widziałem kratek wentylacyjnych w podobnym kolorze. Brązowego nie uważam za podobny Majster twierdzi, że na takich kominach ładnie wyglądają kratki z nierdzewki. Mnie osobiście wydaje się, że kratka taka popsuje cały wygląd komina. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 27.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 ykk z dołu nawet nie będzie widać jaki masz kolor - daj brązowe i z bańki a kratki z nierdzewki ble - jak w alternatywy 4 - wyglądało by "jak gowno w lesie' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.07.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 zdaje mi się, że na tle czarnego to brązowe na pewno będzie widać , że jest brązowe. A dzisiaj właśnie widziałem taki komin z kratkami z nierdzewki... nie chcę takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 27.07.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja kratkę dobieram do stylu komina. Jakbyś dał jakąś fotkę... to było by łatwiej radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 28.07.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Komin jest już postawiony w całości. Jutro pstryknę foto. Ostatnie stadium uchwycone przez aparat wyglądało tak: http://www.erstudio.com.pl/_reszta/murator/007_DSCF5339.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 29.07.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 hej. Stoję właśnie przed wyborem koloru kratek wentylacyjnych na kominie (ponad dachem). Komin powstał z "prawie" czarnej cegły CRH Tytan. W życiu nie widziałem kratek wentylacyjnych w podobnym kolorze. Brązowego nie uważam za podobny Majster twierdzi, że na takich kominach ładnie wyglądają kratki z nierdzewki. Mnie osobiście wydaje się, że kratka taka popsuje cały wygląd komina. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy może jakieś fotki? My zgadzamy się z twierdzeniem majstra, że ładnie wyglądają kratki z nierdzewki. http://www.on-line.pl/dom/dom_07.06.2007_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 29.07.2007 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ostatnie foto komina. Dwukanałowiec (13/13 i 13/25 cm). http://www.erstudio.com.pl/_reszta/murator/008_DSCF5379.jpg Drugi komin, ten który nie jest jeszcze skończony, będzie typowym czterokanałowcem (13/13), z czego tylko trzy kanały będą wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.07.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 a gdyby te stal pomalowac pod kolor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 29.07.2007 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 wolałbym jakieś rozwiązanie "na wieki". Czyli albo jakieś lakierowanie proszkowe, albo kratki całe czarne - plastikowe. Tyle, że te drugie - wiadomo - z biegiem czasu wyblakną od tych pierwszych. Normalnie takie głupstwo, a taki mętlik w głowie może powstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 29.07.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 wolałbym jakieś rozwiązanie "na wieki". Czyli albo jakieś lakierowanie proszkowe, albo kratki całe czarne - plastikowe. Tyle, że te drugie - wiadomo - z biegiem czasu wyblakną od tych pierwszych. Normalnie takie głupstwo, a taki mętlik w głowie może powstać Jest rozsądne wyjście - zostawić bez kratki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Wow. Ja jestem teraz na etapie kominka. I tak się zasugerowałam kratkami, że myśłałam o kominku a nie o komnie W kominie na razie nie mam kratek..bo nie bardzo mi się to podoba. Ale z reguły jak nie mogę czegoś znaleźć gotowego ..to idę do fachowca, żeby mi zrobił na wymiar. To dużo nie kosztuje a efekt jest. Jak potrzebuje okucia (np kratki) to idę do ślusarza a jak chce bardziej artystycznie to idę do kowala ( kowalstwo artystyczne) Jedno jest pewne..do czarnego komina czarna kratka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.07.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 wolałbym jakieś rozwiązanie "na wieki". Czyli albo jakieś lakierowanie proszkowe, albo kratki całe czarne - plastikowe. Tyle, że te drugie - wiadomo - z biegiem czasu wyblakną od tych pierwszych. Normalnie takie głupstwo, a taki mętlik w głowie może powstać Jest rozsądne wyjście - zostawić bez kratki!!! a jak nie ma kratki to czy sie tam jakies ptaszki nie wprowadza na zime ?? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.07.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 oj wprowadzą wprowadzą gorzej jak któryś wleci i nie wyleci A co do kratek to czy nikt naprawdę nigdzie nie widział czarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 30.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 oj wprowadzą wprowadzą gorzej jak któryś wleci i nie wyleci A co do kratek to czy nikt naprawdę nigdzie nie widział czarnych? No a dlaczego nie chcesz sobie zrobić u ślusarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelb6 30.07.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja kupiłem brązowe,a z daleka wyglądają jak czarne,są to prostokątne z żaluzyjkami nieruchomymi,mocno ciemny brąz,prawie grafit.Są w PSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.07.2007 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 oj wprowadzą wprowadzą gorzej jak któryś wleci i nie wyleci A co do kratek to czy nikt naprawdę nigdzie nie widział czarnych? No a dlaczego nie chcesz sobie zrobić u ślusarza? sam nie wiem... jak nie znajdę gotowców to pewnie z takim pogadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Podnoszę temat. Doradźcie gdzie kupić kratki zabezpieczające do komina na zewnątrz? Na allegro widzę tylko jedną aukcję: http://allegro.pl/kratka-kominowa-16x16-cm-aluminium-producent-i1705873018.html Może jakiś sklep internetowy z akcesoriami? W Castroamie, Atticu nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts