sharan1 27.07.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam,jak w temacie, czy zna ktoś jakiś patent na założenie telefonu w TP, gdy uproczywie twierdzą że brak warunków technicznych?Po krótce: 5 m od mojej posesji ( po drugiej stronie drogi) jest położony światłowód. Jakieś 40 m dalej jest rozdzielnica TP-sy skąd podłączone conajmniej dwa telefony z czego jeden po drugie stronie drogi, nazwijmy to "po mojej stronie" (pod drogą jest przepust). I nic z tego nie rozumiem, moim zdaniem wystarczy zakopać ok. 40 m kabla i wszystko. A oni twierdzą że potrzebne są słupy i coś tam -cuda "niewidy". Dzieki za infoPozdrawiam,sharan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Może zostań chirurgiem w pobliskim szpitalu.Bo w małych miasteczkach chirrurdzy dzielą ludzi tak:1) Już był operowany2) Dopiero będzie operowany Wtedy pójdziesz do najblizszej TP-SA, przyjrzysz się uważnie kierownikowi i poprosisz o podłączenie telefonu.Powinno zadziałać. P.S. - Znam przypadek że przy braku możliwości technicznych (za cieńka rurka gazowa) jednak podłączono do sieci gazowej domek lezący około 200m od rurki z gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharan1 27.07.2007 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 no tak, beeee nie zostanę chirurgiem. Proszę dalej ale poważniej, bo tu chodzi o necik a jak wiadomo to sprawa życia lub smierci. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 27.07.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 To im powinno zależeć na tobie a nie odwrotnie.I ty chcesz korzystać z ich usług??? Pochodź na kolanach, uniżenie, pocałuj stopy - to może się zgodzą. Są 4 sieci komórkowe, jest dialog, netia i chyba jeszcze jakieś pakiety na platformach cyfrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 27.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 To im powinno zależeć na tobie a nie odwrotnie. No co Ty! Im nie zalezy na nowych uzytkownikach. Roboty przez to beda mieli wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 27.07.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 jak chodzi o telefon to zapomnij o telekomunie.Jak potrzebujesz netu a nie masz nikogo innego to czeka cię cieżka droga. Moją opisałem w wątku tu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49890&highlight=i w tym wątku:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=107451&highlight= A jedyne co mogę podpowiedzieć, to osobista reklamacja. Nie wiem jak u ciebie, ale w Szczecinie dwa razy w tygodniu jest dyżur przez dwie godziny gdzie można osobiście pogadać. Mi pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 To im powinno zależeć na tobie a nie odwrotnie. No co Ty! Im nie zalezy na nowych uzytkownikach. Roboty przez to beda mieli wiecej... A radiówka Cię nie interesuje. Osiedle Las to rzut beretem od miejsca gdzie mieszkam. Mam Internet radiowy, ceny OK ostatnio łącze jest dośc stabilne, ale początki były denerwujące. Poczytaj na http://www.jjs.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 27.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 To im powinno zależeć na tobie a nie odwrotnie. No co Ty! Im nie zalezy na nowych uzytkownikach. Roboty przez to beda mieli wiecej... A radiówka Cię nie interesuje. Osiedle Las to rzut beretem od miejsca gdzie mieszkam. Mam Internet radiowy, ceny OK ostatnio łącze jest dośc stabilne, ale początki były denerwujące. Poczytaj na http://www.jjs.pl A dzięki. Będę pamiętał, ale wprowadzę się dopiero na wiosnę 2008. Ale pewnie na takim rozwiązaniu się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.07.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 poproś o spisanie umowy 18 miesięcznej (wymóg regulatora). W ciagu 18 ,-cy powinieneś zostać podłączony - jak nie - odszkodowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 01.08.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 radzę zdobyć numer montera Tepsy - z nim gadać, kłaść kabel (tzw. możliwości techniczne) i wtedy prosić o przyłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 01.08.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Jak wyżej. Za wszelką cenę zdobyc numer kontaktowy do najbliższej ekipy monterskiej Tepsy. Na gadki o braku mozliwości technicznych, problemach inwestycyjnych i tak dalej zaoferowałem, że sam kupię kabel i niezbędny osprzęt do słupków. Zadziałało. Zrezygnowali z moich zakupów Przyjechali, wkopali 150 m kabla i podłączyli co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts