Grzegorz1975 27.07.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam,Czy ktoś budował u siebie kort tenisowy i mógłby podzielić się doświadczeniami ? Jaki jest koszt takiej imprezy ? Chodzi mi o kort amatorski bez jakichś cuda-wianków. Mam kawałek zielonego w tej chwili pola do zagospodarowania i nie mam pomysłu co z tym zrobić. Basen odpada - bo w pobliżu jest jeziorko, które wystarczy; poza tym strach o małe dzieciaki. Tak się zastanawiałem, że trzebaby najpierw zrobić drenaż, potem zalać betonem i na to jakaś wartstwa kauczuku czy też innej powierzchni sztucznej. pzdrGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.07.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam. Ja chcę sobie zrobić małe boisko do koszykówki, według mnie najlepsza nawierzchnia to tartan (mięka i przyczepna, choć do tenisa chyba potrzebny jest poślizg i tu może była by lepsza sztuczna trawa, taka jak na boiska piłkarskie). Gogle powiedziało że produkuje go (tartan) między innymi NOVOL z Komornik. Podłoże to dokładnie beton, ewentualnie asfalt. Cen jeszcze nie znam, bo jestem na początku drogi budowlanej, ale pomysł na zagospodarowanie ogrodu już jest Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minias 23.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam.Jeśli zdobyliście jakieś cenne informacje, to proszę podzielcie się ze mną, bo też chciałem u siebie taki kort zrobić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 24.08.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 ja jestem totalnym laikiem w kwestii kortów (oraz tenisa) - ale... zawsze jak jadę trasą nr 7 z Olsztyna do Płońska jest taki duży szyld "MĄCZKA NA KORTY" - nie wiem o co chodzi ale domyślam się, że to jakaś nawierzchnia. To tyle chciałam powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 22.01.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 jakies sukcesy? Sam zaczynam kombinować cos, żeby zrobić sobie małe boisko do kosza.Mam przeznaczone na to ok 36-40m2. Niewiele ale bede mial gdzie poklepać. Czy ktoś z Was coś takiego robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 22.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 ja jestem totalnym laikiem w kwestii kortów (oraz tenisa) - ale... zawsze jak jadę trasą nr 7 z Olsztyna do Płońska jest taki duży szyld "MĄCZKA NA KORTY" - nie wiem o co chodzi ale domyślam się, że to jakaś nawierzchnia. To tyle chciałam powiedzieć. To jest taka mielona cegła. Robią to z porothermu po nieostrożnym rozładunku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 24.01.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A moze warto pomyśleć o korcie/boisku tartanowym? Macie jakieś pomysły/wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.01.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja chcę takie zrobić, ale dopiero w przyszłym roku, na razie priorytet to budynek, ogród może poczekać. Tak jak napisałem wyżej, komponenty do tartanu produkuje chyba NOVOL z Komornik (http://www.novol.pl/strony/1/i/110.php) . Pod tą nawierzchnię trzeba wykonać solidną podbudowę (raczej betonową). Sama podbudowa nie powinna być specjalnie droga (ze 2 godziny pracy koparki, 2 wywrotki żwiru albo pospółki, 1 duża grucha betonu B10 - B15, calość pewnie ok 2000 - 3000 PLN). ale nie wiem ile kosztował by sam tartan i czy da się to wykonać samodzielnie (pewnie tak). Dobra, zadzwoniłem do pierwszej firmy z Google od tartanu, koszt 1m2 to ok 140 PLN netto (materiał + robocizna, bez podbudowy). Także koszt chyba dość wysoki wyjdzie. Ciekawe czy dało by się to wykonać samodzielnie, materiał to pewnie 1/2 ceny jak nie mniej. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.01.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Znalazlem jeszcze : http://www.eversport.pl/sportflexsuper.phphttp://www.eversport.pl/sportflex.php To wygląda na znacznie łatwiejsze w ułożeniu. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.02.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Podciągnę temat czy ktoś się już w coś takiego bawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.03.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jak ktoś wie jak niech napisze jak zrobić małe boisko do np kosza. Jakie warstwy i z czego. Jaki mniej więcej koszt. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 05.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jak ktoś wie jak niech napisze jak zrobić małe boisko do np kosza. Jakie warstwy i z czego. Jaki mniej więcej koszt. P. ja własnie planuję zrobić takie boisko - 6 x 6 m2 ale jest problem z nawierzchnią. Można zrobić z kostki albo z tego Sportflex (był link nieco wyżej). Są 2 problemy. 1. Nigdy nie grałem na kostce i nie wiem jak to będzie wyglądało - czy jest ślisko i jak bardzo będzie bolał ewentualny upadek. 2. Sportflex jest drogi - sam materiał kosztuje prawdopodobnie ok 180 PLN m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosoujea 04.04.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Też miałam podobny problem. Czy robić kort samemu, jeśli tak, to jaka nawierzchnia, jak się za to wziąć. Masa problemów W końcu stwierdziłam, że nie ma co się samemu brać za coś, czego się nie potrafi. Znajomy polecił mi pewną firmę, mają naprawdę konkurencyjne ceny, a podobno są bardzo dobrzy. Nie chcę jeszcze zachwalać, bo chłopcy właśnie są w trakcie budowania kortu, ale wychodzi Im to całkiem sprawnie. Jutro, pojutrze mają skończyć mój wymarzony korcik Odezwę się jak rezultaty. Póki co mogę dać linka: http://centralkort.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 04.04.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Też miałam podobny problem. Czy robić kort samemu, jeśli tak, to jaka nawierzchnia, jak się za to wziąć. Masa problemów W końcu stwierdziłam, że nie ma co się samemu brać za coś, czego się nie potrafi. Znajomy polecił mi pewną firmę, mają naprawdę konkurencyjne ceny, a podobno są bardzo dobrzy. Nie chcę jeszcze zachwalać, bo chłopcy właśnie są w trakcie budowania kortu, ale wychodzi Im to całkiem sprawnie. Jutro, pojutrze mają skończyć mój wymarzony korcik Odezwę się jak rezultaty. Póki co mogę dać linka: http://centralkort.pl A jaka ma być nawierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 04.04.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Też miałam podobny problem. Czy robić kort samemu, jeśli tak, to jaka nawierzchnia, jak się za to wziąć. Masa problemów W końcu stwierdziłam, że nie ma co się samemu brać za coś, czego się nie potrafi. Znajomy polecił mi pewną firmę, mają naprawdę konkurencyjne ceny, a podobno są bardzo dobrzy. Nie chcę jeszcze zachwalać, bo chłopcy właśnie są w trakcie budowania kortu, ale wychodzi Im to całkiem sprawnie. Jutro, pojutrze mają skończyć mój wymarzony korcik Odezwę się jak rezultaty. Póki co mogę dać linka: http://centralkort.pl poprosze o zdjęcia z ich roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosoujea 05.04.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Też miałam podobny problem. Czy robić kort samemu, jeśli tak, to jaka nawierzchnia, jak się za to wziąć. Masa problemów W końcu stwierdziłam, że nie ma co się samemu brać za coś, czego się nie potrafi. Znajomy polecił mi pewną firmę, mają naprawdę konkurencyjne ceny, a podobno są bardzo dobrzy. Nie chcę jeszcze zachwalać, bo chłopcy właśnie są w trakcie budowania kortu, ale wychodzi Im to całkiem sprawnie. Jutro, pojutrze mają skończyć mój wymarzony korcik Odezwę się jak rezultaty. Póki co mogę dać linka: http://centralkort.pl A jaka ma być nawierzchnia? wymarzyłam sobie sztuczną trawę, ale chłopaki robią też akryl i jakąś wykładzinę. jak kort już będzie gotowy, to postaram się wrzucić zdjęcia. póki co, mam zdjęcie kortu, zaraz po zrobieniu właśnie przez chłopaków, od mojego znajomego, który mi Ich polecił: http://fotoshare.info/image.shtml?image=0135672300.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.04.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 A możesz dać jakis namiar na ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosoujea 05.04.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 wysłałam Ci pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosoujea 09.04.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 kort od wczoraj gotowy trochę się przedłużyło wszystko przez deszcz. wygląda świetnie, a dzisiaj mam zamiar go wypróbować. postaram się też dzisiaj zrobić jakieś fotki i się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 09.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 kort od wczoraj gotowy trochę się przedłużyło wszystko przez deszcz. wygląda świetnie, a dzisiaj mam zamiar go wypróbować. postaram się też dzisiaj zrobić jakieś fotki i się pochwalić a gdzie budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts