Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Graszki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzień dobry dziewczynki :) :) :)

I Wy się o mnie martwicie ?

Aż miło poczytać :) !

Ja dosłownie gonię w piętkę, bo:

- piątek po południu zaczęli zasypywać

- sobota - załatwiłam ubijarkę i kangura i ubijaliśmy ( sami), bo nasza ekipa miała inną robotę)

- niedziela - mój ślubny wyjechał na tydzień do Wawy- stanie przy żelazku, prasowanie, pakowanie

- poniedziałek - 4.00 pobudka, trzeba zawieźć mężusia na dworzec;

6.30 - na budowę, bo trzeba otworzyć budowlańcom ( od 7.00 - pracowali) ; 8.00 - Starszy syn szkoła- spóźnienie to minus jeden punkt z zachowania;

w pracy - vat - transport międzynarodowy - tragedia - mam dosłownie urwanie głowy, bo szef z wyjazdu wrócił i trzeba zdać relację co i jak i kiedy i dlaczego tak dużo wydaliśmy :wink: .

W międzyczasie, wysypał się dostawca piasku i stoją z robotą. Załatwiam drugiego - piasek 2 x droższy, ale co zrobić, skoro zamówiona koparka stoi i nic nie robi..... :(

16.00 koniec pracy - do banku po kasę, bo trzeba za piasek zapłacić i za koparkę

16.30 - na budowę - i chwilka relaksu na kawkę.......uffff

19.00 - do domku - przytulanie i usypianie malucha, czego efektem było to, że ja spałam z dzieckiem na kolanach, a dziecko śmiało się bo mama się kiwa..... :lol:

20.00 starszy syn zaproponował, żebym go z randki przywiozła, ale nie potrafiłam nawet głowy podnieść.

KONIEC DNIA

Dzisiaj od rana znowu ciężko pracuję ( cd z wczoraj a termin goni). Ekipa od 7.00 na budowie. Może dzisiaj zaleją ???? To lubię !!!! Nareszcie cóś się dzieje :wink:

Dobrze by było, bo od jutra ma padać, a zimia ma przyjść od 15 października :cry:

Oczywiście na chwilę obecną sobota mi pasuje bardzo i będę miała okazję spotkać się z Wami kochani i trochę psychicznie dychnąć......

samopoczucie owszem lepsze .... :wink:

po pracy jadę zalewać, tzn polewać bo zaczyna wysychać..... :wink:

inwestor owszem, dzwoni i pyta co i jak, ale też nieźle się bawi a to zakupy w Złotych Tarasach, a to recital w Akwarium, a to spektakl, a to koncert. Żyć nie umierać.

I to wszystko nazywa się SZKOLENIEM :wink:

Biedni Ci bankowcy .......

Graszka - super się czyta!

Staś bardzo mi się podoba. Zresztą lubię projekty z Archipelagu. Nasza Elwirka też miała stamtąd pochodzic. :D Ale to były czasy kiedy jeszcze nie było takich nowoczesnych brył.

Przy okazji mam pytanko - sami zaopatrujecie budowę w materiały? Bo my akurat jesteśmy przy poszukiwaniach bloczków betonowych na fundamenty i nie wiemy skąd.

Trzymam kciuki co byś nie popadała w deprechę :lol: Pamiętaj że wszystko to będziesz wspominała z rozbawieniem siedząc na tarasie i popijając kawkę :D

Graszka - super się czyta!

Staś bardzo mi się podoba. Zresztą lubię projekty z Archipelagu. Nasza Elwirka też miała stamtąd pochodzic. :D Ale to były czasy kiedy jeszcze nie było takich nowoczesnych brył.

Przy okazji mam pytanko - sami zaopatrujecie budowę w materiały? Bo my akurat jesteśmy przy poszukiwaniach bloczków betonowych na fundamenty i nie wiemy skąd.

Trzymam kciuki co byś nie popadała w deprechę :lol: Pamiętaj że wszystko to będziesz wspominała z rozbawieniem siedząc na tarasie i popijając kawkę :D

Dziękuję bardzo. mMarzyliśmy z mężem o bardziej nowoszesnym projekcie, np. z płaskim dachem, ale niestety plan zagospodarowania przestrzennego nie dopuszczał takich fanaberii :wink:

W materiały zaopatrujemy się sami, zwłaszcza, że ceny niektórych mamy wynegocjowane 2 lata temu a wiesz jak działają wykonawcy.

Często bywa tak, że i z materiałów dostają jakąś działkę. Nikt nikomu oczywiście nie wylicza, ale w dzisiejszych ciężkich czasach, wszyscy liczą każdą wydaną złotówkę. My wolimy mieć tę złotówkę u siebie w kieszeni :wink:

Zaopatrujemy się w BUDOZBYCIE. Szybka obsługa, dobry kontakt i terminowe dostawy :)

No gratulacje!! :) Alleluja i do przodu!!

A jesli chodzi o płaski dach - my mogliśmy mieć i zrezygnowaliśmy z banalnego powodu pt. śnieg w zimie!

Mój teść to samo nam mówił i przyznaliśmu mu rację. W poprzednim projekcie po adaptacji mieliśmy płaski dach nad garażem i martwiłam się co z odśnieżaniem.

.......kiedy zobaczyliśmy Stasia już tak bardzo nie było nam smutno, że nie wypaliły nasze plany :wink:

absulutnie nie do Ciebie sąsiadko :( !

dobrze wiesz jakie mieliśmy przejścia z naszym poprzednim projektem......i płaski dach na garażu to nie problem, wręcz zaleta, że można mieć piękny tarasik kawkowy.

Dużo łatwiej zgarnąć śnieg z tarasu niż z dachu, prawda ?

Staś był na otarcie łez bo też prosty i w gronie faworytów ( niestety większy i ledwo na działce się mieści).

A Wasz dom jest piękny i żeby Ci więcej do głowy podobne pomysły nie przychodziły :evil:

NO ! :wink:

płaski dach na garażu to nie problem, wręcz zaleta, że można mieć piękny tarasik kawkowy.

Dużo łatwiej zgarnąć śnieg z tarasu niż z dachu, prawda ?

eee...

Graszka to Ty dawno u mnie byłaś

kłopoty są :evil:

oj to prawda, dawno nie byłam. u Ciebie.

Mam nadzieję, że jutro będziemy mogły sie popocieszać :wink: