Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Graszki

Recommended Posts

Graszka - Staś bombowy

no i ja podzielam opinię :o

Fajnie wygląda ta wizualizacja z drewnem na elewacji. Takie cudo będzie czy inaczej to planujecie? Nie możecie się bliżej budować dziewczyny? Na babski comber to i ja bym się pisała 8)

Dziękuję, dziękuję :)

Planowaliśmy zamiast elewacji drewnianej duże kafle lub klinkier, ale niestety może to być tylko coś lekkiego, bo stelaż tego nie utrzyma. Ale zanim się wybudujemy to może jeszcze jakiś pomysł wpadnie nam do głowy. Kideyś widzieliśmy takie ocieplenie połączone z klinkierem - cena nas zmroziła..... :wink:

Widziałam realizację Stanisława u Ponty Pendy.

Jest piękna, a modrzewiowa elewacja z modrzewiową podbitką prezentuje się cudnie..... Mamy dylemat, bo ciężko o drewno w dobrym gatunku i w rozsądnej cenie. :)

Zresztą mamy chwilę na zastanowienie się.

A na comber zapraszamy.

Markoto Ciebie również :D

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja pod Gliwicami w Szałszy widziałam pięknie zrobioną elewację z łupanego kamienia połączonego z tynkiem. Sama nigdy nie myslałam o takim połączeniu a jak zobaczyłam to mi szczeka opadła. Drewno na elewacji też fajne, choć Sebek nie chce. Zresztą nasza stodoła ubrana w drewno i tak wyglądałaby jak stodoła. W pewnym momencie budowy stwierdziłam, że mieszkać będę wewnątrz- nie na elewacji, choć po cichu przyznaję, że gdybym miała ładną elewację to stwierdzenie nie padłoby. Jak się nie ma co się lubi.....

A na babski może by nas Magda zawieźli nasi mężczyźni. Sprawa musi być rozwojowa..... Jak intergracja to integracja. Nie zapomnijcie o nas baby następnym razem :D

• 2 weeks później...

co to kurka felek sie dzieje!

ja nie dostaje powiadomień o Twoich wpisach i trochę przegapiłam :-?

płyta sliczna, przejezdzalismy w sobote,i zapusciłam zurawia i okiem rzuciłam :lol:

wyjsc z samochodu nie mogłam bo szlifowalam kątowniki, maski nie zalozylam , rekawiczek tyz nie i wyglądałam jakbym z tydzien leżała w solarium :oops:

teraz zastanawiam sie czemu mnie tak rwie cos w dłoni :roll:

oj oj słaba płeć jestem :oops:

o tak, tak , smukłe jak żurawie, a ręce też smukłe i powyciągane do kostek :lol:

R jest na budowie i mówi, że woda już nam nie wybija .........ale i tak trzeba jeszcze zaczopować..... :wink:

Ostatnio to codziennie siedzę na budowie, także jak co to zapraszam na kawkę :wink:

ja nie wiem Graszka, ale woda was kocha, zwłaszcza waszą działke :roll:

jakby tak było ze 30 stopni (jak wlasnie jest u mojej siostry :-? ) to taka tryskająca z ziemi woda na ochłode w sam raz :lol:

No kurcze jak zobaczylam u mayland wpis i zobaczylam skad jestescie nie moglam sie oprzec zeby nie napisac, a powod jest dosc blachy nie tak calkiem dawno bo rok temu wyprowadzilam sie z rybnika i strasznie mi teskno :cry: - wiec pozdrawiam Was bardzo serdecznie!!!!! i bede czytac z wielkim sentymentem :) :) !!!! :)

o tak, tak , smukłe jak żurawie, a ręce też smukłe i powyciągane do kostek :lol:

R jest na budowie i mówi, że woda już nam nie wybija .........ale i tak trzeba jeszcze zaczopować..... :wink:

Ostatnio to codziennie siedzę na budowie, także jak co to zapraszam na kawkę :wink:

ja nie wiem Graszka, ale woda was kocha, zwłaszcza waszą działke :roll:

jakby tak było ze 30 stopni (jak wlasnie jest u mojej siostry :-? ) to taka tryskająca z ziemi woda na ochłode w sam raz :lol:

zapraszam na kąpiel............w lecie :lol:

biedne nasze myszki garażowe :( , musiały się na jakiś czas wyprowadzić bo woda w garażu.......i cukru nie mają jak podżerać......... :(

dobrze im tak !!!

zarazy jedne......w tamtym roku zeżarły mi 200 cebulek ślicznych holenderskich cebulek tulipanów, które dostałam od szefowej :evil:

a skąd niby miałam wiedzieć, że w koszyczkach się sadzi.... :wink:

w tym roku to już wiem i zaopatrzyłam się w koszyczki.........ale nie mam co do nich wsadzić :wink:

Graszka, jeszcze jedna rzecz mi sie nasunela - to odnosnie pogody. Nie wiem skad jest twoja prognoza, ale na 2 najblizsze dni to moim zdaniem najlepsza jest http://weather.icm.edu.pl/

od lat z niej korzystam, jest nawet do wybrania takie miasto jak Rybnik :lol:

ja tą pogodę obserwuję na WP i wcale mi się nie podoba :(