Lookita 27.07.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Czy wie ktos,czy mozna w naszym cudnym kraju uzyskac jakas pomoc w dofinansowaniu zakupu-zalozenia instalacji opartej na czerpaniu energii ze zrodel odnawialnych?Szperam po necie i jakies peiken hasla sa ale nie dla indywidualnego klienta-inwestora?Podobno jerst taki program finansowania...prosze podpowiedzcie cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 28.07.2007 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 witaj - ja wyszperałem coś takiego jak "Infrastruktura i Środowisko 2007". Jest to nowy program na lata chyba 2007 -2010 właśnie dotyczacy dotacji eko. Jak wpiszesz w google to hasło to będziesz miał podany link do tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 28.07.2007 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Z tego co się orientuje, to są gminy, które postarały się o środki unijne i tego typu instalacje refundują nawet w 75%, ale tych gmin jest bardzo mało - mam tu na myśli refundację kosztów poniesionych przez inwestora indywidualnego.Musisz zorientować się ,czy twoja gmina ma na to kasę, jeśli nie, to znaczy, że urzędasy zajęte są sobą - czyli norma - i że nie postarały się o kase, która w Unii na tego typu rzeczy jest i czeka na jej zabranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 30.07.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Możesz mieć problem z dotacją Szukaj dodatkowo w powiatowym lub gminnym funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej (właściwym ze względu na miejsce prowadzenia inwestycji). A jak to zawiedzie, to jedyne co można podpowiedzieć to preferencyjne kredyty w Banku Ochrony Środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 05.09.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Lookita, czy udało ci się uzyskać jakieś dobre wieści na ten temat? Też myślę o solarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 05.09.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 W mojej gminie,regionie...urzedasy gminne nic mi nie beda dotowac....Nie ma takiej opcji i tyle....zatem solary Lookita sobie sam dotuje...w zasadzie z kredytu ...ale nie w tym roku,pozniej...moze potanieja.....wyprowadzenie na dachu juz robie-w trakcie kladzenia dachu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 05.09.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 jest jeszcze taka opcja - niestety nie dotacjana takie rzeczy chętnie daje kredyty (niezwykle korzystne) Bank Ochrony Środowiskamam od nich kredyt na wymianę ogrzewania na ekologiczne i sobie go chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 10.09.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Jutlandia, a na co konkretnie masz ten ktedyt? Nav stronie BOS piszą dość enigmatycznie o takich możliwościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 10.09.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ja mam na zmianę ogrzewania na ekologiczne - czyli przeskok z pieca kaflowego na piec na ekogroszek najlepiej do nich dzwonić - załatwialiśmy w Lublinie i naprawdę poszło miło i gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts