DarioAS 28.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Jestem na kupnie parapetów, zdecydowaliśmy się na kamień naturalny- jurę lub kongloerat- braccia aurora. Mam prośbę o opinie na temat tych materiałów i jeśli ktoś takowe ma to o fotki. Bardzo mnie ciekawi jak wyglądają w realu a nie na próbce. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 28.07.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Też wczoraj oglądałem parapety. Jeszcze kilka dni aż prześpię się z tym ale raczej konglomerat na 90 % razem z blatem w kuchni. Natomiast w salonie damy marmur (w okolicy Botticino Fiorito) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Był niedawno wątek o parapetach Breccia Aurora:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1930635&highlight=aurora#1930635Zamieściłam tam zdjęcia swoich parapetów z tego własnie konglomeratu- są też w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 no, u Ciebie wyszły bardzo ładnie. Ale do białych okien też będzie pasować taki odcień? Wyglądają lepiej niż na próbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 W dzienniiku Tabalugi 1 (tez buduje taki sam domek jak ja) są zdjęcia Brecci w jaśniejszej tonacji (na beżowym tle same jasne kawałki marmuru).m Ona ma okna złoty dąb, może tamte będą lepsze? Mnie się te podobają i wcale nie są takie ciemne jak by sie mogło wydawać. W Oknoplaście przykładałam je do białych okien - wyglądały bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 28.07.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 kiedyś troszkę bawiłem sie w kamieniarstwo i na parapety, blaty itp. marmuru naturalnego nie polecam. Nawet dobrze wypolerowany potrafi wchłonąć w strukturę zabrudzenia. Kiedyś zapisałem coś na płycie marmurowej grubości ok. 20 mm flamastrem na tzw. lewej stronie, na drugi dzień zielony napis było widać na stronie przeznacznej do kucia napisu. Udało się to usunąć jakims odplamiaczem . Jeżeli kamień naturalny to granit mniej nadaje się gnejs ale jest lepszy od marmuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 obejrzałam parapety u Tabalugi . Nie są złe, nawet ładnie wyglądają ale myślę, że to nie to co chciałam. Nie chcę, żeby parapet zlał się z oknem , musi być widoczny (byle nie za bardzo). Myślę, że ta aurora będzie jednak odpowiednia i chyba faktycznie jest uniwersalna- pasuje i do ciemnych i do jasnych okien. Jeżyk tak źle z tym marmurem? A na pomniki co dają? Też mi się wydaje, że marmur można spotkać (bo granit, to wiem, że jest. Nawet u mojej mamy). Tak mi się spodobał ten kolor marmuru, jest w ciepłej tonacji i nie ma dużych kawałków w sobie czegoś tam tylko są jakby zmielone. Oczywiście tak ma ten parapet, co dziś widziałam, nie wiem, jak wyglądałby przy naszym zamówieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Nasz ma i większe i mniejsze kawałki. Ale naprawdę dodaje to tylko uroku. Nie jest tak monotonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 no właśnie u Ciebie dabell wyszedł super ten parapet. Na próbce nie wyglądał aż tak efektownie. Tylko problem polega na tym, że jak nas poinformowała sprzedawczyni- z każdą dostawą są różnice w tym wszystkim i raczej nie będzie to to samo ani co tam na tej próbce, ani co u Ciebie. Ale mam mętlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Będzie na pewno ładnie, bo niezależnie od tego co jest w środku wygląda dobrze. Ja oglądałam dużo materiałów, i oczywiście znowu sprawdziła sie zasada - wracam do tego co mi się jako pierwsze mocno spodobało . A oglądałam go juz przy zakupie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.07.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 właśnie wczoraj kupiłam parapet braccia aurora-czy to prawda że trzeba sie znim obchodzic jak z jajkiem podczas montażu ?-jeszcze bardziej mi sie podoba w domu narazie na podłodze niz w sklepie-chyba kwestia światła-wziełąm narazie 1 szt do pokoju na poddaszu i zobaczymy jak bedzie sie prezentował przy białym oknie- przy brazowym wyglada świetnie.zastanowimy sie czy warto wydawac 2 razy wiecej na parapet z bracci czy jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Miraśka możesz go po zamontowaniu wkleić tutaj? Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 29.07.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Do części mieszkalnej zakupiliśmy parapety z marmuru- Trani gr. 3 cm. ok. 500 zł za m2, do pomieszczeń gospodarczych konglomerat Botticino gr. 2 cm. ok. 255 zł za m2 plus montaż. Parapety mamy o wymiarach 183/28, 93/28 i 153/28. Rogi zaokrąglone. Na razie są zabezpieczone /cekolowanie i malowanie ścian/. Kolor marmuru wg. mnie lekki beż. Okna od wewnątrz białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2007 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Andrzej74, jak widziałeś próbkę tego marmuru, to był przybliżony do tego, który dostaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 29.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Andrzej74, jak widziałeś próbkę tego marmuru, to był przybliżony do tego, który dostaliście? Tak, widzieliśmy całą płytę tak na oko ok. 3m. na 2m. Zresztą przed wyborem ponad godzine spędziliśmy z żona na placu gdzie składowany był marmur, nie wybieraliśmy go z "próbnika" czy z niewielkich kawałków. Parapety wyglądają super, kolor mają taki sam, a każdy wygląda z uwagi na żyłki inaczej, tak "jakby kazdy żył swoim życiem". Konglomerat też jest o.k. ale każdy parapet jest do siebie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.07.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Do części mieszkalnej zakupiliśmy parapety z marmuru- Trani gr. 3 cm. ok. 500 zł za m2, do pomieszczeń gospodarczych konglomerat Botticino gr. 2 cm. ok. 255 zł za m2 plus montaż. Parapety mamy o wymiarach 183/28, 93/28 i 153/28. Rogi zaokrąglone. Na razie są zabezpieczone /cekolowanie i malowanie ścian/. Kolor marmuru wg. mnie lekki beż. Okna od wewnątrz białe. Andrzej, pomimo tego, że moje zamówienie już złożone, to bardzo proszę o fotkę parapetów, jak już nie będą zabezpieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.07.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 no właśnie... Zamówiłam jednak ten konglomerat.... Ale i marmur także . Marmurek tylko jedną sztukę, dla sprawdzenia różnicy pomiędzy próbką a realem. Jak będzie taki, jak na próbce- pójdzie do kuchni, a jak nie- to gdzieś się go upcha Zamówiłabym wszystkie z tego marmuru, ale nikt się nie pochwalił takowym odcieniem . A oto jak wygląda: http://images25.fotosik.pl/42/7f2375eb3b675f96med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts