Promyk 28.07.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Hej jak uważacie lepiej mieć dom kwadrat czy prostokąt.? Ja już kupiłam projekt http://www.dominanta.pl/rzuty_wezyr2g.html - to kwadrat. Co sądzicie o prostąkącie? http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=8&opcja=rzuty Ja stwierdziłam że kwadrat lepszy więcej ciepła w domu wszędzie bliżej itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.07.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 jak uważacie lepiej mieć dom kwadrat czy prostokąt.? ja kierowałam się kształtem działki - bardziej pasował mi prostokąt bo działka 25/40 (patrzyłam na rozkład pomieszczeń ilość kominów ciągów kanalizacyjnychetc) i podoba mi sie to, co mam - wybrałam dobrze (marysia z hb studio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 my mamy kwadrat okolo 9,5x9,5 3 kondygnacje i centralnie kominek w srodku domu wystarczy 1 pion odkurzacza centralnego takie same belki teriva z kominka mozna latwo ogrzac na gorze 3 pokoje projekt naszym zdaniem jest zarowno ladny jak i funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.07.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 wiem z wlasnego doswiadczenia ale i opinii innych osob, ze dom w rzucie kwadratu wydaje sie z zewnatrz maly, za to robi wrazenie w srodku. przeciwnie jest z domami o podstawie prostokata. chyba jednak kwadrat daje wiecej przestrzeni chjoc moge sie mylic jesli jednak dom-prostokat ma powiedzmy 14x18m to tez da sie przezyc ) pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.07.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 [quote="jacekp71]wiem z wlasnego doswiadczenia ale i opinii innych osob, ze dom w rzucie kwadratu wydaje sie z zewnatrz maly, za to robi wrazenie w srodku. przeciwnie jest z domami o podstawie prostokata. jjeśli są o takiej samej powierzchni, bo np. 60m2 jest 60m2 zarówno w prostokącie jak kwadracie (pomijam inne figury geometryczne ) bardziej może chodzi o proporcje np prostokąt 6/8 jest lepiej ustawny niż np. 3/9 podobno najbardziej ergonomiczna pod wieloma względami jest kula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.07.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 chcialbym zobaczyc kulisty dom !! fakt, ze np. 60m2 to 60m2, ale w prostokacie chyba bedzie wiecej komunikacji i mniej ustawnych pokoi. sam juz nie wiem chyba wszystko zalezy od rozplanowania i trudno generalizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.07.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 [quote="jacekp71]chcialbym zobaczyc kulisty dom !! http://www.galerie.foto.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=3&pos=5 a tak poważnie: zależy co gdzie rozplanujemy: przy dzieleniu salonu np. na część wypoczynkową i jadalnię - lepszy jest prostokąt. ale tez głowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 30.08.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 jak uważacie lepiej mieć dom kwadrat czy prostokąt.? Hmm.. Dokładnie tak jak mówi ave! - zależy od wymiarów działki, ale też od własnych upodobań. podobają mi się i takie i takie. Do działki bardziej mi pasuje prostokątny i na taki projekt się zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 07.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Promyk Kwadrat. Ustawny . .W projekcie powiekszyłbym garaż ,żeby było miejsce na paletę z drewnem do kominka i na kosiarkę no jakiś rower też trzeba upchnąć . tak zrobiłem i nie żałuję .Jest OK. Dercyzja należy do inwestora Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.09.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ja też mam w kwadracie 20x25 m ( o ile można nazwać to kwadratem) sama podstawowa bryła bez tych 5, to część bez garażu więc jakby nie było kwadraty górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 07.09.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ja mam prawie kwadrat - 12,2 x 11,6. Wybór projektu był podyktowany wymiarami działki 20x35 m. Chcieliśmy mieć więcej miejsca na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 14.03.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ze względu na wielkość działki prostokąt, ale jak się zastanowie to i tak nawet przy większej działce tez bym budowała prostokątną stodółke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 a ja mam na planie krzyża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 14.03.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Kupiliśmy kwadrat i lekko go obcielismy na prostokąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 15.03.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 my mamy kwadrat (z lekka róznica długości boków) ale ma doklejony wiatrołap i 2 wciecia na rogach tak ze nie jest to strikte kwadrat. Ladna zwarta bryła ale nie taka sucha tylko urozmaicona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts