evevet 11.08.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Myslalam ze taki koszmar mozna obejrzec tylko na filmach a jednak. Pisze to aby nikt inny nie popelnil tego samego bledu co my. W lutym zamowilismy okna M&S (Pomorska Fabryka Okien) u przedstawiciela w LUBLINIE firma DORAL. Poniewaz szefem firmy byl znajomy rodzicow i dawal nam dobry rabat przy wplacie 100% tak tez zrobilismy i umowilismy sie na montaz okien na 10 kwietnia 2005. Pozniej poniewaz wiosna nie byla laskawa przesunelismy termin na koniec maja i tu zaczal sie dramat. Okien nie mamy do tej pory. Szef firmy Henryk Błaszczuk nie odbiera juz od nas telefonow. Nie ma go w firmie. Pracownicy niewiele moga powiedziec bo nasza sparawa zajmowal sie szef. Dzwonilam juz chyba wszedzie do fabryki do przedtsawiciela regionalnego i w tysiace innych miejsc. Teraz zostalo mi zamowic okna w innej firmie i zlozyc doniesienie o wyludzeniu. Istny koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.08.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 jak najszybciej złóż pozew do sądu może to podziała na firmę Doral, ja rozumiem iż masz jakąś pisemną umowę z tą firmą. Wygląda na to i właściciel kasiorkę waszą przechulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.08.2005 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Dzieki bardzo za szybka odpowiedz. Odchodze juz od zmyslow.Dzis wysylam ostateczne wezwanie do oddania pieniedzy. Ma 7 dni na ustosunkowanie a pozniej juz pozew do sadu. Tak doradza moj prawnik i tak robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.08.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Powodzenia EVE Mysle ze cale lubelskie forum zadba (ja na penwo) zeby temat szybko nie znikl z pierwszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 11.08.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Miałem podobne przejścia, ale z inną firmą w Gdansku. Nie czekaj 7 dni, tylko od razu składaj sprawę do sądu, bo jeszcze skończy się na tym, że facet zwinie żagle (zlikwiduje firmę) i wtedy dopiero możesz go szukać. Kopię pozwu do sądu wyślij do jego wiadomości. Najlepiej taką z pieczątką sądu o przyjęciu pisma. Może to zadziała.U nas było tak, że ledwo zdążyłem wyrwać swoje pieniądze, a tydzień później nie było już firmy. Należałem do szczęśliwców, którzy jeszcze wywalczyli swoje. inni mieli mniej szczęścia.Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.08.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Tak zrobie. Co za ludzie chodza teraz po tej ziemi. Oby nikogo wiecej to nie spotkalo. Ten czlowiek to łotr jakich malo. Przed chwila udalo mi sie go namierzyc i mowi ze to zamowienie bedzie zrealizowane tylko ze jeszcze z malym poslizgiem ale teraz to on mi jeszcze parapety wewn zamontuje gratis bo zewn byly juz przy ostatnim zawaleniu terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.08.2005 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Czytajcie czytajcie niech wszyscy sie dowiedza jakie z niego ziolko. Rozpowiadam to wszedzie gdzie moge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 11.08.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Nie wierz w bajki. Pisz pismo do sądu, a jemu powiedz, że wycofasz oskarżenie, jak zrobi, to co miał zrobić w okreslonym (przez Ciebie) terminie bez żadnych usterek. Pamiętaj o udzieleniu gwarancji!!! I to nie jego, ale producenta! Taki kit z "gratisami" to wypróbowany sposób, żeby Cię ułagodzić. Ile zapłacisz za montaż tych parapetów? 200 zł? 500 zł? A jak ma się to do całości kwoty za okna? Ze mną tez probowano takich manewrów i kazałem im sobie wcisnąć gdzieś te ich gratisy. Jesli prezentują taki poziom "profesjonalizmu", to ja bym nie zaufał ich robocie, bo na 99% zrobią to na "odwal sie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekv 11.08.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Coś takiego sam kupowałem u tego Pana okna tylko 2 lata temu i nie w Lublinie ale w Łęcznej. No i nie płaciłem z góry tylko po odbiorze (dawałem chyba zaliczkę) ale okna były prawie w terminie (z kilkudniowym opóźnieniem). Koniec świata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Eve - przykro mi, ze jednak poszło w ta stronę Tez bym rozmawiała z gadziną tylko na piśmie Pisz co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 27.12.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Dzieki za ostrzeżenie. Proponuje powtórzyć wątek na forum lubelskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 28.12.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Poinformuj tego fachowca, że zgłosisz jego nieujawniony dochód do skarbówki. Ciekawe, co on na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 28.12.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Właśnie to zrobiłem lecz on się nie przejął i swoim zwyczajem przerwał rozmowę (jakieś niezrozumiałe hamstwo), więc już go zgłosiłem do US i czekamy na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MYSZKA MIKI 16.01.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Czy ktos budował z firma MARAT wczesniej ARTE jezeli tak to prosze o informacje . a moze predzej z nazwiska Artur Kulik budowal tez w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crska 28.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 jak wyzej w temacie bo szukam szukam szukam i nie moge znalezc.... nie mowiac juz o BIaŁĘj liście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 30.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Bardzo dobry pomysł....słyszałem o kilku oszustach wykonawcach i sprzedawcach, ale ponieważ nie odczułem tego na własnej skórze to nie podam ich nazwisk .....natomiast usilnie nakłonię do tego ludzi, którzy mieli z nimi kontakt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as-bo 03.08.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A może ktoś ma listę DOBRYCH i solidnych wykonawców i jest w stanie polecić kilka ekip budowlanych z Lublina i lubelszczyzny? Jestem właśnie na etapie szukania i porównywania ekip i ich cenników. Zaczynam budowę pod koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crska 04.08.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 hmm.. na lubelszczyznie albo brakuje komputerów albo nikt wiecej sie nie buduje.. kto moglby cos polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toadD 05.08.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam, Chciałbym wszystkich zainteresowanych przestrzec przed wykonastwem dachu przez Pana Tadeusza W*** z Mełgwi /k. Lublina.Owy wykonawca jest mocno niesolidny !!!posiada mierne pojęcie o zawodzie dekarza. Oto moje spostrzezenia po wykonaniu dachu przez tego fachowca ):Juz pierwszy duży deszcz pokazał co potrafi ten Pan i jego ekipa - obróbka komina nadawała się do gruntowanej poprawy, dodatkowo nalezało poprawic dwa kosze mojego dachu - źle została połozona folia izolacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 07.08.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dzięki za przestrogę,muszę gościa zapamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts