Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Myslalam ze taki koszmar mozna obejrzec tylko na filmach a jednak.

Pisze to aby nikt inny nie popelnil tego samego bledu co my.

W lutym zamowilismy okna M&S (Pomorska Fabryka Okien) u przedstawiciela w LUBLINIE firma DORAL. Poniewaz szefem firmy byl znajomy rodzicow i dawal nam dobry rabat przy wplacie 100% tak tez zrobilismy i umowilismy sie na montaz okien na 10 kwietnia 2005. Pozniej poniewaz wiosna nie byla laskawa przesunelismy termin na koniec maja i tu zaczal sie dramat. Okien nie mamy do tej pory. Szef firmy Henryk Błaszczuk nie odbiera juz od nas telefonow. Nie ma go w firmie. Pracownicy niewiele moga powiedziec bo nasza sparawa zajmowal sie szef. Dzwonilam juz chyba wszedzie do fabryki do przedtsawiciela regionalnego i w tysiace innych miejsc. Teraz zostalo mi zamowic okna w innej firmie i zlozyc doniesienie o wyludzeniu.

Istny koszmar

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem podobne przejścia, ale z inną firmą w Gdansku. Nie czekaj 7 dni, tylko od razu składaj sprawę do sądu, bo jeszcze skończy się na tym, że facet zwinie żagle (zlikwiduje firmę) i wtedy dopiero możesz go szukać. Kopię pozwu do sądu wyślij do jego wiadomości. Najlepiej taką z pieczątką sądu o przyjęciu pisma. Może to zadziała.

U nas było tak, że ledwo zdążyłem wyrwać swoje pieniądze, a tydzień później nie było już firmy. Należałem do szczęśliwców, którzy jeszcze wywalczyli swoje. inni mieli mniej szczęścia.

Trzymam kciuki.

Tak zrobie.

Co za ludzie chodza teraz po tej ziemi.

Oby nikogo wiecej to nie spotkalo. Ten czlowiek to łotr jakich malo. Przed chwila udalo mi sie go namierzyc i mowi ze to zamowienie bedzie zrealizowane tylko ze jeszcze z malym poslizgiem ale teraz to on mi jeszcze parapety wewn zamontuje gratis bo zewn byly juz przy ostatnim zawaleniu terminu.

Nie wierz w bajki. Pisz pismo do sądu, a jemu powiedz, że wycofasz oskarżenie, jak zrobi, to co miał zrobić w okreslonym (przez Ciebie) terminie bez żadnych usterek. Pamiętaj o udzieleniu gwarancji!!! I to nie jego, ale producenta! Taki kit z "gratisami" to wypróbowany sposób, żeby Cię ułagodzić. Ile zapłacisz za montaż tych parapetów? 200 zł? 500 zł? A jak ma się to do całości kwoty za okna?

Ze mną tez probowano takich manewrów i kazałem im sobie wcisnąć gdzieś te ich gratisy. Jesli prezentują taki poziom "profesjonalizmu", to ja bym nie zaufał ich robocie, bo na 99% zrobią to na "odwal sie".

• 4 months później...
  • 1 year później...
  • 6 months później...

Witam,

Chciałbym wszystkich zainteresowanych przestrzec przed wykonastwem dachu przez Pana Tadeusza W*** z Mełgwi /k. Lublina.

Owy wykonawca jest mocno niesolidny !!!posiada mierne pojęcie o zawodzie dekarza. Oto moje spostrzezenia po wykonaniu dachu przez tego fachowca ):

Juz pierwszy duży deszcz pokazał co potrafi ten Pan i jego ekipa - obróbka komina nadawała się do gruntowanej poprawy, dodatkowo nalezało poprawic dwa kosze mojego dachu - źle została połozona folia izolacyjna.