sztywny 29.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam,mam 5tys na ocieplenie 30 letniego dużego murowanego domu,jakzagospodarować te marne pieniądze żeby najwięcej zaoszczędzić w zimie (palewęglem), co będzie najbardziej efektywne,: ocieplić strych wełną mineralną,ściany styropianem, wymienić okna,kupić ekonomiczny piec...? co jestnajważniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.07.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 ja bym docieplal sciany, ale na to 5k moze byc za malo. wiec moze dach welną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutki_27 30.07.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja bym wymienił najpierw okna jeżeli są stare i rozeschnięte ( czyt. stara technologia ). My tak zrobilismy w domku na wsi, efekt był zdumiewający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja bym wymienił najpierw okna jeżeli są stare i rozeschnięte ( czyt. stara technologia ). My tak zrobilismy w domku na wsi, efekt był zdumiewający tez dobrze ale tak sobie mysle, ze takie srodki nie wystarcza na nic, co wniosloby jakies znaczenie. wiec jako pierwszy krok, proponuje korekte budzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztywny 01.08.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 okna są dobre,zdecyduję sie kupić ekonomiczny piec na węgiel i drzewo,który spowoduje że zima będzie łaskawsza dla moich finansów możecie polecić jakiś model,firme,sklep,czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 11.08.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Zostaw w spokoju piec, zgodnie z zasadami ociepl sufit i ściany, już 10 cm zapewni Ci komfor spalania węgla mniejszy o ok 40% to i na starym piecu polecisz, problem kosztów, weż pożyczkę w kilka lat się zwróci, rusz głową są dopłaty do termomodernizacji budynków, leć do BOŚ pogadaj z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztywny 13.08.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Racja,po obliczeniach nawet zwykły kredyt sie opłaci wziąć na docieplenie takiego domu,przy dużym mrozie spalałem ok 20 kg węgla + ok.0.2 metra sześciennego drzewa na dobę,więc porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts