prystelka 29.07.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Chciałabym Was prosić abyście napisali pod kolor czego należy wybierać barwę schodów drewnianych, czy pod kolor podłogi czy może innych elementów.Czy są jakieś ogólne zasady i jak Wy wybraliście.Najlepiej jest kiedy podłoga pokryta jest gresem (beżowym ,kremowym lub innym pastelowym kolorem) wtedy praktycznie każdy kolor drewna na schodach pasuje.Problem gdy podłogi są też drewniane.Chciałabym schody jesionowe a podłogi w rudawym kolorze np. teak, dzika wiśnia itp.Ale to chyba nie będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 29.07.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Kiedy szukałem wykonawców podłóg drewnianych, schodów, drzwi wewnętrznych usłyszałem opinię, że warto dobrać schody (kolorystycznie, materiałowo) do drzwi raczej niż do podłóg. Koniec końców jeden wykonawca robił mi podłogi, inny schody i drzwi no i wyszło całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 29.07.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 U mnie schody drewniane mają podobny kolor jak drzwi. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.07.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Najlepiej jest kiedy podłoga pokryta jest gresem (beżowym ,kremowym lub innym pastelowym kolorem) wtedy praktycznie każdy kolor drewna na schodach pasuje.Problem gdy podłogi są też drewniane.( Wprost przeciwnie, ten sam materiał bardziej pasuje do tego samego materiału nawet jak różni sie odcieniem niż dwa zupełnie różne materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja uważam, że okna, drzwi, schody i podłogi powinny być w tym samym kolorze. Tak jak buty i torebka i pasek Ale wiadomo jak to w życiu bywa.... każdy ma swoją wizje wnętrza doskonałego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 29.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 gdybym miała okna, drzwi, schody i podłogi w tym samym kolorze to bym miała strasznie ciemno bo okna mam w kolorze mahoń, a salon nie jest zbyt duży dlatego mam okna ciemne, podłogi ciut jaśniejsze a schody i drzwi jasne sąsiad ma z kolei ciemne okna i drzwi a podłogę i schody jasne i też to wcale źle nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 29.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja uważam, że okna, drzwi, schody i podłogi powinny być w tym samym kolorze. Tak jak buty i torebka i pasek Ale wiadomo jak to w życiu bywa.... każdy ma swoją wizje wnętrza doskonałego Fajnie to będzie wyglądać u tych co maja białe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.07.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 .. .albo czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja uważam, że okna, drzwi, schody i podłogi powinny być w tym samym kolorze. Tak jak buty i torebka i pasek Ale wiadomo jak to w życiu bywa.... każdy ma swoją wizje wnętrza doskonałego Fajnie to będzie wyglądać u tych co maja białe okna No właśnie.. większość ludzi nie zwraca na to uwagi i mają białe okna i brązowe drzwi... ale jak się komuś to podoba.... jego wola. Ja uważam, ze to nie pasuje. A co do białych okien...białe okna są tak popularne.. ale niestety pasują do nich najlepiej ładne białe drzwi. A co do połogi.. białe okna , białe drzwi a podłoga może być różna.ALe musi wtedy pasować do mebli. Oczywiście wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 gdybym miała okna, drzwi, schody i podłogi w tym samym kolorze to bym miała strasznie ciemno bo okna mam w kolorze mahoń, a salon nie jest zbyt duży dlatego mam okna ciemne, podłogi ciut jaśniejsze a schody i drzwi jasne sąsiad ma z kolei ciemne okna i drzwi a podłogę i schody jasne i też to wcale źle nie wygląda NO właśnie...ja jestem teraz po wyborze podłogi ..... i wybrałam ciemną. Mam ciemne okna. Podłoga nie będzie taka super ciemna ale będzie z tych ciemniejszych. Drzwi będą ciemne. No i schody też. Ale planuje rozjaśnić to jasnymi fajnymi dywanami i oczywiście ściany też muszą być jasne ( jakiś jany beż) Co wyjdzie ...nie wiem...sama się zastanawiam. Ale przynosiłam do domu różne panele i przymierzałam do okien...i nic mi nie pasowało...tylko ciemne. Teraz mam jasne podłogi, jasne drzwi..no i białe okna...uważam, że to nie pasuje. Tzn te okna do reszty. Wiadomo jak jest firanka to może być. ALe ja nie planuje w nowym domu wielu firan. Dlatego tak wążne jest aby wszystko pasowało. W październiku na początku mam się wprowadzić ..zamieszczę wtedy trochę fotek. To będziesz mogła oenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 .. .albo czerwone Nie widziałm u nikogo czerwonych okien.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 30.07.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja będę miała drzwi dopasowane do koloru okien (nie zamierzam ich zasłonami upiększać), schody chcę zrobić jaśniejsze, ale w jednej tonacji. Mam okna orzech, do tego beżowy gres na podłodze (parter) i drzwi Polskone w fornirze Limba - jedyny pasujący nie pomarańczowawy i nie czerwonawy odcień brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.07.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 .. .albo czerwone Nie widziałm u nikogo czerwonych okien.. A ja tak. Niebieskie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.07.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 U nas schody sa debowe, podloga jesionowa. Schody sa bejcowane i maja bardzo podoby kolor jak drzwi wewnetrzne (sosnowe z okleina debowa) i meble kuchenne (debowe fronty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.07.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ja mam: okna mahoń, drzwi wew. palisander z tikowym - sama malowałam (starałam się dobrać odpowiedni odcień do mebli kuchennych oraz dodatków w domu), schody granitowe w kolorze mahoniowym (balustrada będzie drewniana-mahoniowa) wraz z parapetami i kominkiem, a podłogi parkiet jesion...świetnie wszystko ze sobą współgra (oczywiście w moim mniemaniu ) uważam, ze okna, parapety, schody i drzwi wew. powinny byc w zbliżonej kolorystyce, tonacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.07.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Zeljka, a kto robił Ci schody?? ten sam wykonawca co podłogi?? poszukuję kogoś do schodów właśnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 30.07.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 moim zdaniem drewniane schody i drewniana podloga najlepiej wyglada jak jest taka sama albo ma jakis element wspolny.Np jansne podlogi i ciemne schody z jasnymi wstawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 30.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja wymyslilam schody, podloge na gorze i drzwi na gorze w kolorze sosny. Kupilam panele podlogowe sosna nordycka, zamowilam drzwi w okleinie sosnowej firmy polskone. Chcialam prawdziwe drewno sosnowe ale nie mieli regulowanych furtyn wiec przystalam na to dostepne na rynku - troche mi sie nie chcialo a troche nie mialam czasu szukac stolarza. Co do schodow to musialam zmienic zdanie i beda bukowe, gdyz dalam sie przekonac ze sosna jest za miekka na schody, na moja propozycje aby chociaz porecze byly sosnowe wykonawca powiedzial, ze bedzie to zle wygldalo. Pocieszam sie ze buk jest dosc jasny i nie bedzie bardzo sie odroznial od podlogi i drzwi ( mam nadzieje ze drzwi beda ladne, (nie widzialam ich w naturze a tylkko polowke w katalogu) no coz, piekne wizje to jednno a wymgania realnego swiata drugie, ale moze nie bedzie tak zle. Chce tez w przedpokoiku na gorze dac do polowy panele drewniane oczywiscie sosnowe z prawdziwego drewna. Okna sa biale i pasuja tylko do kaloryferow pod nimi.Gdy kots ma okna np. w kolorze drewna wtedy raczej wg mnie powinny pasowac do drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 30.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 daj sosnowe deski boczne lub piony i bedzie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 30.07.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 schody beda tradycyjne z toczonymi tralkami, czy wlasnie tralki msz na mysli? Zrobie jak podpowiadasz o ile wykonawca sie zgodzi dokonac jeszcze zzmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts