Whoever 29.07.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Czy ktos budowal komiek na podwojne paliwo: gaz i/lub drewno Jak mam ochote na drzewo to pale sobie drewnem, a jak mi sie nie chce to pstryk i ogien gazowy skacze wokol sztucznego drewna.Szukam sprawdzonych rozwiazan a wszczegolnosci iskrownika do automatycznego podpalania gazu ktory bylby wstanie "przetrzymac" cieplo gdy sie pali drewnem.DziekiPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 30.07.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Słabo to widzę - a jak, hopotetycznie, będziesz palił prawdziwym drewnem to co z plastykowym się bedzie wówczas działo? - bedzie wyjmowane? A palnik gazowy schowasz w sejfie? (to chyba mało logiczny i wyjątkowo niebezpieczny pomysł.... ) Mówiam ja - główny rozniecacz ognia w naszym domowym kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 30.07.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 wydaje mi sie, ze to rozwiazanie malo spotykane. ale postanowilam sie do ciebie odezwac, bo sama chce wstawic gazowy kominek. mam trdycyjny komin, ale nie chce mi sie palic drewnem i nie chce zabierac tak duzo miejsca. chce gazowy wbudowywany w sciane. czy moze masz jakies rozeznanie na rynku? jacy producenci i ceny? generalnie ja widzialam tylko jakies kolo 10 tys. zl i to jest moim zdaniem nieakceptowalne zdzierstwo... czy widziales cos kolo 3 - 4 tys. zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 30.07.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ja to widze bardzo prosto: gaz: 3-4 rownolegle palniki na ktore klade sztuczne drewno - np takie jak tutaj: http://www.rhpeterson.com/realfyre/homerf1.html polozone na cos takiego http://www.loglightersales.com/log_lighter_components.htm#burners jedyne "problem" to automatyczne zapalanie. Racznie zapalka to nie ma problemu - ale ja z tych wygodnych - co chcieli by wlaczac kominek pilotem drewno: jak mam ochote to zdejmuje sztuczne drewno, i klade naturalne drewno, instalacja gazowa moze mi tez pomoc w rozpalaniu drewna naturalnego. U mnie kominek bedzie raczej sluzyl jako ozdoba a nie glowne zrodlo ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIH 15.04.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Firma Spartherm ma taki kominek, nazywa się Kombifire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts