Gość 14.07.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Witam. Szukam bramy garazowej o wymiarach 5x2,40m. Generalnie przyjęło się że jak dobrze to jest to Horman, ale porozmawiałem sobie z przedstawicielem firmy Termoline i powiedział że jego brama jest o klasę lepsza od Hormana, bo rolki mają łożyska i są z metalu a nie z plastiku, mocniejsze okucia (jak dla bram przemysłowych), lepsze uszczelki i są cieplejsze. No i zgłupiałem. Mam dwie oferty, Horman mnie olał, Termoline co chwila do mnie dzwoni i chce się umówić. Ciekaw jestem jakie bramy wy polecacie i czy jesteście zadowoleni. Dziękuję za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.07.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Jubba ja zamówiłam bramę Normstahl. Podobno jest lepsza od Hormana. Nie wiem jak się sprawuje bo czeka sobie sobie u producenta do czasu montażu u nas. W każdym bądź razie kolor mojej bramy został dobrany do koloru okien i jak w sobotę oglądałam to wyszło naprawdę nieźle O firmie, o której wspominasz nie słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelu 14.07.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 No to sprawdź jeszcze bramy Wiśniowskiego: http://www.wisniowski.pl. Zdecyduj się na dwie firmy i dopiero wówczs wybieraj, inaczej zgłupiejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 14.07.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Nie słyszałem o Termoline. To producent czy typ bramy? Jeżeli chodzi o "ciepło" to myślę że mają takie same. Możesz spytać o grubość izolacji i porównać z innymi producentami. Ja mam Hormana. A najważniejsze są i tak nie rolki ale aby brama trzymała kolor i była funkcjonalna. Rozumiem że myślisz o bramie segmentowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 14.07.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 jeszcze nie mam bramy ale zamówiłem z firmy WISNIOWKI ocieplaną uchylną .... jakościowo i estetycznie podobna do HORMANA ale o 400zł tańsza ... zobaczymy jak sie bedzie sprawować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.07.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 jesli chcesz kupic dobra brame raczej nie patrzac na cene to polecam Novoferm. Widzialem juz kilka po znajomych. Osobiscie sklaniam sie tez ku wisniowskiemu choc jeszcze nie dostalem wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.07.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 mi w lutym montowali segmentowa hoermanna...nic sie nie dzieje i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 ja mam uchylna Normstahl - również jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Dzięki, zebrałem oferty Hormana, Normnstahla, Wisniowskiego, Termolinu.Interesowały mnie całkowite ofery brutto z montażem, napędem i rabatem. Oto wyniki:Horman - 8600 PLNNormnstahl - 8300 PLNWiśniowski - 6500 PLNTermoline - 7800 PLNWybór jest prosty. Właśnie umówiłem się z gościem od Wiśniowskiego na pomiar.Dziękuję wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 14.07.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Zamontowałem 5 m bramę firmy Bediton, z napędem, segmentowa, brązowa, i zapłaciłem z montażem 6.800 . Działa już jakis 1-mc. Narazie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 18.07.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 A czy ktoś zna producenta, który montuje bramę (segmentową) przy zewnętrznej stronie ściany (albo mniej więcej w środku - tak jak okna)? Wszystkimi producenci, z którymi rozmawiałem, montują szyny prowadzące pod wewnątrz. Czyli jak ktoś ma grube mury (np. 3-warstwowe), to taka brama jest bardzo "w środku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.07.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Jubba, wcale nie jest prosty - właśnie wróciłem z budowy do pracy, montują mi Hormanna segmentowego (małe segmenty) białego, z napędem, drzwi DGM-S, i jeszcze inne do pom. gosp. razem 9 057. Gdy pytałem o ofertę Wiśniowski był droższy od H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.07.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Aha, ten Ho taki jak Twój 5x2,4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.07.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 A mnie Horman wycenił na 9500 PLN brutto z montażem po upuście, Wiśniowski za tą samą bramę (4cm pianki, kolor brąz, automat) z montażem 6500 PLN. Różnica 3000 PLN na tej samej bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 18.07.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Dzięki, zebrałem oferty Hormana, Normnstahla, Wisniowskiego, Termolinu. Interesowały mnie całkowite ofery brutto z montażem, napędem i rabatem. Oto wyniki: Horman - 8600 PLN Normnstahl - 8300 PLN Wiśniowski - 6500 PLN Termoline - 7800 PLN Wybór jest prosty. Właśnie umówiłem się z gościem od Wiśniowskiego na pomiar. Dziękuję wszystkim. Jubba, a ten Hormann jakiej jest grubości? Mi w zeszłym roku (wrzesień) montowali Hormanna (5x2,4 biala, z napędem, z montazem, grubość 2,1 cm) za 6.950 zł. Niemożliwe chyba, żeby tak podrożało. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 18.07.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Diabeł tkwi w szczegółach ,a cena bramy zależy od koloru, głębokości przetłoczeń i elastyczności handlowca Ja mam Wiśniowski, bo przy tej samej cenie co Horman ma dwa razy grubsze ocieplenie (Hotrman 2cm, Wiśniowski 4cm) - to dla mnie ważne bo garaż mam w bryle budynku nieogrzewany. Brama jest OK, ale bez napędu trochę ciężko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.07.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Co WISNIOWSKI wkłada w bramę że musi mieć aż 4 cm grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 18.07.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Piankę poliuretanową - to samo co wszyscy tylko więcej http://www.wisniowski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ketjow 18.07.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Spróbuj - http://www.brama.plOgyginalne, ocieplane bramy kanadyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Czy brama Horman z 2-cm ociepleniem jest rzeczywiście ciepła (jaki posiada współczynnik przenikania ciepła)? Czy 2100 PLN za taką bramę o wymiarze 2500x2250 to korzystna oferta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts