bekaert 26.02.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Jestem stronniczy gdyż handluję Wiśniowskim jednakże zawsze uważam iż po to jest gwarancja aby z niej korzystać. Poza tym Wiśniowski sam robi segmenty oraz prowadnice i testuje swoje produkty zanim wprowadzi je do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.03.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Cześć Ma ktoś z Was bramę z firmy GP System ? Jak się sprawuje ? dzięki z góry, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 05.04.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Mam bramę firmy Wiśniowski z Tarnowskich Gór - rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 16.04.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Wiśniowski 200/300. Mogło być 210/300 ale nie dało rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.04.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gdzie elektryk powinien doprowadzić zasilanie do napędu bramy - na stropie (środek, przy bramie), czy gdzieś z boku? Czy napęd podłączany jest do typowego gniazda 220V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 22.04.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gdzie elektryk powinien doprowadzić zasilanie do napędu bramy - na stropie (środek, przy bramie), czy gdzieś z boku? Czy napęd podłączany jest do typowego gniazda 220V? na środku na stropie od spodu w odległości od nadproża zależnej od modelu bramy i napędu. Podłączany jest do zwykłego gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Da się to zrobić "na oko" przed wyborem rozdzaju napędu, powiedzmy 3m od nadproża? czy sugeruesz jednak wybrać ten napęd? Gdzie elektryk powinien doprowadzić zasilanie do napędu bramy - na stropie (środek, przy bramie), czy gdzieś z boku? Czy napęd podłączany jest do typowego gniazda 220V? na środku na stropie od spodu w odległości od nadproża zależnej od modelu bramy i napędu. Podłączany jest do zwykłego gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 22.04.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Da się to zrobić "na oko" przed wyborem rozdzaju napędu, powiedzmy 3m od nadproża? czy sugeruesz jednak wybrać ten napęd? Gdzie elektryk powinien doprowadzić zasilanie do napędu bramy - na stropie (środek, przy bramie), czy gdzieś z boku? Czy napęd podłączany jest do typowego gniazda 220V? na środku na stropie od spodu w odległości od nadproża zależnej od modelu bramy i napędu. Podłączany jest do zwykłego gniazdka zrobisz jak chcesz, ja wybierałem bramę z napędem a następnie na podstawie katalogu określiłem położenie gniazdka - udało się. Zwyczajowo kable od napędów mają około metra, tak że traf na oko może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 22.04.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 min. 3 metry od nadproża w suficie! i pomyśl o wyłaczniku gdzies przy wyjściu z garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 22.04.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gdzie elektryk powinien doprowadzić zasilanie do napędu bramy - na stropie (środek, przy bramie), czy gdzieś z boku? Czy napęd podłączany jest do typowego gniazda 220V? na środku na stropie od spodu w odległości od nadproża zależnej od modelu bramy i napędu. Podłączany jest do zwykłego gniazdka U mnie elektryk tak zrobił... I teraz mam na środku stropu przewód do...niczego Brama Wiśniowski-zasilanie idzie przez taką skrzynkę w której jest przycisk na wypadek jeśli chcemy otworzyć bramę nie pilotem ale właśnie poprzez przycisk. No i przewód do niej idzie po nadprożu ze środka bramy i schodzi bokiem w dół po ścianie. Skrzyneczka będzie przykręcona w zasięgu ręki-tak więc przewód w suficie...sobie na razie wisi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 06.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja mam bramy firmy Legbud Gargula. Cena zbliżona do Wieśniowskiego. Niestety nic jeszcze nie mogę o nich powiedzieć, ani dobrego ani zgłego. Czy ktoś z Was spotkał się z bramami segmentowymi tego producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARG_PL 18.08.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 A ja kupiłem własnie brame Normstahla - Euro Flair kolor srebrny o wymiarze 2370x2100mm bo mają promocje z ryglami od srodka napędem i drugim pilotem brutto 3991,- i zaoszczedziłem troche - nie wiem czy promocja jest wszedzie ale w Krakowie tak.Fajna brama, ciepła cicha i ma gładka blache z zewnątrz, zastanawiałem się nad Hormanem i Krispolem (inne firmy mi raczej nie odpowiadały ze wzgleduna blache z zewnątrz porowatą i na gwarancje, brat ma Wisniowskiego i sie męczy z bramą i napedem- rdzewieje i sie zacina).Wybór Normstahl - promocja i brama malowana farbą nawierzchniową, a nie jak Horman podkładem, a Krispol nie ma działającego rygla z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 27.08.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Zamówiliśmy bramę Hormann w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 27.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 i bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.08.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 ...Wam tak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toma_ 28.08.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 WitajcieA zna ktoś może wymiary standardowe bram uchylnych na garaże pojedyncze ? PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.08.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witajcie A zna ktoś może wymiary standardowe bram uchylnych na garaże pojedyncze ? Pozdrawiam Tomasz zdecyduj sie na konkretna firme, zadzwon i sie zapytaj wysokosc nadproza tez jest wazna albo i wazniejza od wielkosci otworu. jak masz duzo miejsca to nie ma tematu a jak masz kilkanascie cm to jest to bardzo istotne i rosna koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toma_ 28.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 zdecyduj sie na konkretna firme, zadzwon i sie zapytaj wysokosc nadproza tez jest wazna albo i wazniejza od wielkosci otworu. jak masz duzo miejsca to nie ma tematu a jak masz kilkanascie cm to jest to bardzo istotne i rosna koszta Ech, myślałem,że jednak są jakieś standardowe, typu 2125 x 2500 lub inna Tak, mam dużo miejsca. Brama potrzeba do garażu nie przy domu, ot taki wolnostojący garaż na dwa autka na wsi. Ponieaż jest to budowane, to się zastanawiam nad bramą, może być najtańsza. Chyba trzeba będzie przejechać się do pierwszego lepiszego hipermaketu ( Castorama, Obi i inne) Ale dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.09.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 ja właśnie zdecydowałam się na THYSSEN KRUPP 5000x2250 z napędem HATO.Cena z montażem 4700 Normstahla oferowali mi za 8300 ale po co szaleć jak kasa potrzeba na inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.09.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Normstahl - brama jak każda inna Równie dobrze mogłaby być inna, wybrałem ją ze względu na obsługę i rabat - u Wiśniowskiego i w firmie Droma nie chciało im się ruszyć d... na pomiar, na maila z ofertą od Hoormana czekałem ponad tydzień. Ciekawe ile się czeka na serwis... http://images49.fotosik.pl/198/349e0ae9f1003c3cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts