nnatasza 25.04.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Jubba ja zamówiłam bramę Normstahl. Podobno jest lepsza od Hormana. Nie wiem jak się sprawuje bo czeka sobie sobie u producenta do czasu montażu u nas. W każdym bądź razie kolor mojej bramy został dobrany do koloru okien i jak w sobotę oglądałam to wyszło naprawdę nieźle O firmie, o której wspominasz nie słyszałam. Maluszek - też wybrałam Normstahl i też czeka na monataż w magazynie. O ile dobrze pamiętam dachówkę też mamy tej samej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.04.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 mam zamontowaną wiśniowskiego 2,5x2,25 segmentową chodzi super nie żałuję wydanych pieniędzy (w końcu bramy nie kupuje się na jeden dzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 25.04.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Ciekaw jestem jakie bramy wy polecacie i czy jesteście zadowoleni. U mnie jest Wiśniowski, ale dopiero cztery miesiące i wymiary ciut mniejsze niż u Ciebie, więc trudno mi go polecać.... może za kilka lat... .... na razie jest OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.04.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Ciekaw jestem jakie bramy wy polecacie i czy jesteście zadowoleni. U mnie jest Wiśniowski, ale dopiero cztery miesiące i wymiary ciut mniejsze niż u Ciebie, więc trudno mi go polecać.... może za kilka lat... .... na razie jest OK... Z tego co widzę jest dobrze zrobiona z mojej strony myślę że nie będę miał żadnych problemów z tą bramą (co tam się ma zepsuć wystarczy się przyjrzeć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 26.04.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Ja tez zrobilem porownanie cen Wisniowskiego, Normstahl, Hormann.Za bramy o podobnych parametrach Wisniowski zyczy sobie prawie 50% mniej. Inne dodatki (napedy itd.) sa juz prawie w tej samej cenie ale przy duzej i "cieplej" bramie roznice kwotowe byly na poziomie kilku tysiecy wiec wybor byl oczywisty. Zwlaszcza, ze sprzedawcy mogli byc zainteresowani wciskaniem bram drozszych a mimo to mowili, ze polecaja Wisniowskiego jesli zalezy mi na jakosci a nie prestizu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Nie mam wątpliwości co do jakości konstrukcji bramy Horman ale gnębi mnie pytanie czy 2cm ocieplenia jest wystarczające (?). Może wypowiedzą się użytkownicy takich bram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 26.04.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Proponuje zainteresowanie sie firma DROMA http://www.droma.net.pl/Bramy tansze od Wisniowskiego a jakosc mysle nie gorsza. Ocieplenie 34mm. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Dowiedziałem się, że 2cm ocieplenia w bramie Hoermann znaczy tyle co 4cm w innych bramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 27.04.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 A to juz jakas egzotyczna ciekawostka Czyzby bramy Hormanna nie obowiazywaly zasady fizyki ? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 27.04.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Bardzo ciekawe stwierdzenie. Prosze o udokumentowanie!!! 2=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.04.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Horman też robi bramy 4 cm grubości. Jak dobrze pamiętam to mają symbol LPU40.Jest jeszcze bardzo dobra firma od bram - NASSAU Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 28.04.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Nie mam wątpliwości co do jakości konstrukcji bramy Horman ale gnębi mnie pytanie czy 2cm ocieplenia jest wystarczające (?). Może wypowiedzą się użytkownicy takich bram... Witam, Tak tu sobie gawędzicie o grubości ocieplenia, a czy ktokolwiek z Was widział brame garażową w 100% szczelną ? Ostatnio sobie konserwowałem bramę po zimie i niestety na łączeniach kasetonów są szpary (technologiczne). Akurat tak się składa, że mam bramę ustawioną na zachód i jak wieje, to każdą szparę słychać . Inwestując w ocieplenie 4cm warto wziąść tez pod uwagę, że garaże w większości pozostają nieogrzewane, lub tylko odgrzewane Moje zdanie na temat jest takie, że jeśli te dodatkowe 2cm mialyby podrożyć koszt do 300zł, to bym się nie zastanawiał, ale jak mam zapłacić 500 i więcej, to naprawdę się nie opłaca. Moje rozważania dotyczą bram segmentowych. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G0ŚĆ 28.04.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Myli się ten kto uważa ze róznica w bramie 20 i 40 mm wynika jedynie z róznicy w cenie materiału ocieplającego (2 cm styropianu ile może kosztować?). Wszystkie elementy w takiej bramie są z reguły pocienione poczynając od grubości płaszcza bramy, co jest najbardziej widoczne. Tak jak w każdej branży producent stara się sprostać wymaganiom rynku. A nasz rynek jest taki że najważniejszym kryterium dla większości kupujacych jest cena. A żeby ją obnizyć trzeba zrezygnować z najwyższej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 28.04.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Nie wiem czy to dobrze odczytałem ale jeśli tak to masz kawał bramy (5m szer. i 2,40 wys.?). Ja mam bramę 4,50 na 2,20 a więc nie wiele mniejszą. Stanowczo odradzam Ci bramy uchylne. Na takiej szerokości mogą się wypaczać. Zdecydowałem się na bramę panelową Wiśniowski. Mam ją zamontowaną od dwóch miesięcy. Na razie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.04.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Proponuje zainteresowanie sie firma DROMA http://www.droma.net.pl/ Bramy tansze od Wisniowskiego a jakosc mysle nie gorsza. Ocieplenie 34mm. D. Wczoraj zamówiłam dwie bramy tej firmy - wrażenie bardzo dobre, napęd niemiecki firmy Marantec, ocieplenie 4cm, cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 29.04.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Brama bigtor segmentowa z kasetonami - ocieplenie 4 cm bo mam garaz ogrzewany - cena z napedem 3300 zl (nie znalalzem nic tanszego i takiego samego w okolicy)[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 21.08.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 A ma ktoś dośwoadczenia z bramami z Krispolu? Myślimy nad takową (segmentowa) i myśłimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi70 21.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 A ma ktoś dośwoadczenia z bramami z.... moi mili. firm zakladajacych bramy garazowe jak odpalimy GOGLE jest pare setek. czy jednak warto zastanawiac sie nad towarem ktory bycmoze za 10 lat trzeba zdemontowac kompletnie i poprawic wszystko, bo roli teflonowe pojda sie pie... bo lozyska tez pojda sie p... i costam jeszcze. gwarancji zadnej, czesci i profile niewiadomego pochodzenia. generalnie moze sie okazac ze wszystko do wywalenia. czy nie lepiej doplacic troche i kupic cos co ma swoja marke. wisniowski, hormann, moze cos jeszcze. to tak jak z zestawem geberit. w markecie dolnopluk w zestawie do zabudowy wloski 350, geberit 600. znam geberity ktore teraz maja 10 lat. chodza tak samo jak 10 lat temu. a wloskie --- kto wie, moze sie uda, a moze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 21.08.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 wiem odpaliłam google nie raz i nie dwa... Obejrzałam bramy wiśniewski, hormana no i nic specjalnego nie zobaczyłam. Jak chce sie standart to niewiele odbiega od chłamu z marketu jak coś pożądniejszego to ceny rosną w druzgoczącym tempie. Stąd pytania na forum... A ponieważ właśnie wróciliśmy z objazdu bramowego to faktycznie Krispol zdobył chyba nowych klientów. zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 21.08.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 My tez ciągle się wahamy:uchylna czy segmentowa...Hormann czy Wiśniowski... Poprzednio miałem uchylna Hormanna i po 3 latach było OK. Teraz podoba mi się segmentowa i tutaj Hormann wychodzi taniej o kilka "stówek". Mam ofertę na segmentówke z Hormanna (2750x2100) za jakieś 2200 zł. Wisniowski wychodzi jakieś 2700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts