daber1980 13.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ja też dzisiaj zamówiłam bramę KRISPOL-A segmentowa brązowa. Zobaczymy jak będzie po montażu. Witam, ja tez niedlugo musze wybrac brame (2400*2240) - jak tam Twoj Krispol sie sprawuje w tych pierwszych dniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 13.06.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 jeszcze nie jest zamontowany, ale myśle, że do końca miesiąca będzie - jak się sprawuje dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 19.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 WitamCzy ma ktoś bramę segmentową z Interflex?Mam wymiar 2900x2500 i 2 wyceny z automatyką i montażemWiśniowski - 6070złInterflex - 5280zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 14.09.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jak tam wasze bramy, jak wychodzi na dzisiaj cenowo. Piszcie dzielcie się wycenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 15.09.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Witam Czy ma ktos brame garazową tej firmy orsystem Butzbach. ? http://www.torsystem.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 15.09.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Witam.Mam pytanie ile wcześniej zamawialiście bramy -tzn. jaki jest przeciętny czas oczekiwania na bramę o standardowym wymiarze lub na zamówienie.Podzielcie sie swoimi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 16.09.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Witam.Mam pytanie ile wcześniej zamawialiście bramy -tzn. jaki jest przeciętny czas oczekiwania na bramę o standardowym wymiarze lub na zamówienie.Podzielcie sie swoimi doświadczeniami Na Wiśniowskiego od 2-4 tygodni w zależności od typu i koloru. Jak na razie bo podobno w październiku najczęściej zaczyna się szał i terminy wydłużają się czasami nawet o dodatkowe 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 07.10.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Skoro już o bramach i napędach to mam pytanie w temacie. Rozeznaję temat napędów do bram wjazdowych (nie mylić z garażową). Brama garażowa i jej napęd będą dopiero na wiosnę więc tego jeszcze nie rozeznałem. Jak jest z kompatybilnością sterowania? Zapewne napęd bramy garażowej i cały napęd bramy wjazdowej (a przynajmniej centrala) powinny być od jednego producenta. Chodzi mi o sterowanie całością jednym pilotem czterokanałowym. Po kanale na bramę wjazdową i garażową i trzeci kanał na funkcję furtki w bramie wjazdowej. Czwarty do wykorzystania np. do jakiegoś oświetlenia. Czy to powinno być jednego producenta? No i którzy producenci potrafią obsłużyć te wszystkie funkcje? Nice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 04.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 to i ja podbiję... w tym tygodniu musze zamówić bramę segmentową, myślalem o firmie Easy Door, bo mam bardzo niskie nadproże (8-9cm). Czy ktos coś wie na temat ich bram, chwalą się jakością, czy Wiśniowski warty zainteresowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.11.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Skoro już o bramach i napędach to mam pytanie w temacie. Rozeznaję temat napędów do bram wjazdowych (nie mylić z garażową). Brama garażowa i jej napęd będą dopiero na wiosnę więc tego jeszcze nie rozeznałem. Jak jest z kompatybilnością sterowania? Zapewne napęd bramy garażowej i cały napęd bramy wjazdowej (a przynajmniej centrala) powinny być od jednego producenta. Chodzi mi o sterowanie całością jednym pilotem czterokanałowym. Po kanale na bramę wjazdową i garażową i trzeci kanał na funkcję furtki w bramie wjazdowej. Czwarty do wykorzystania np. do jakiegoś oświetlenia. Czy to powinno być jednego producenta? No i którzy producenci potrafią obsłużyć te wszystkie funkcje? Nice? Ja mam Normstahla z pilotem czterokanalowym. Z tego co wiem, dokupuje sie dodatkowy odbiornik za ~250zl, za pomoca ktorego mozna wysterowac dowolne (dowolne?) urzadzenie. Niestety nie przerabialem tego jeszcze w praktyce, wiec nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 04.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam Czy ma ktos brame garazową tej firmy orsystem Butzbach. ? http://www.torsystem.pl/ Też jestem ciekawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 05.11.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 To w takim razie ja zapytam o bramy iso 40- czy to dobry wybór? czy nastawiać się wyłącznie na znane Horman ,Normstahl czu Wiśniowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 05.11.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 ja dziś pytałem już konkretnie o swoją bramę 194x260cm w 2 firmach: Easy Door: 3550 brutto, Wiśniowski 3480 pln. Chyba jednak zdecyduję się na tą holenderską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 05.11.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 mam informacje o bramie KRISPOL wys- 2500, szer- 2370 cena 2890Nie wim czy to dobre bramy, ani tego czy cena jest OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 04.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś słyszał coś o firmie Torsystem firmy Butzbach? Czy to dobra brama? [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 04.01.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 My mamy Hormana 2500x2100 z napedem ProMatic, zloty dab super bramasolidny montaz polecam cena 3800 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 17.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 My mamy Hormana 2500x2100 z napedem ProMatic, zloty dab super bramasolidny montaz polecam cena 3800 zl A masz jakieś dodatkowe radio i piloty które mają jakieś zabezpieczenie transmisji czy ryzykujesz na standardowym zestawie? http://forum.muratordom.pl/napedy-i-bramy-hormann-kompetny-brak-zabezpieczen-radia,t121138.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 17.01.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 mako5 ty masz słabosć do tych pilotów i myślisz że jak będzie na kod zmienny to będzie bezpieczniej . jak jesteś taki maniak zabezpieczeń to kup sobie płytke zabezpieczona kodem pin i co miesiąc resetuj system na kablu usb przez laptopa.Będą chcieli ci buchnąć auto czy obrobić chate to ci najlepsze zabezpieczenie nie pomoże. odnośnie bramy to tak ogónie lepiej kupić najgorszą brame sekcyjna niż najlepszą uchylną bo i tak ta sekcyjna popracuje dłużej niż paskudny kawał blachy bramy uchylnej firmy które wymieniacie są ok hormann wisniowski normstahl krispol tylko nie przesadzać z wymiarami bo napewno dwie mniejsze będą działały dłużej i mniej awaryjnie niz jedna duża . tak samo automatyka która dobieramy do bramy a nie odwrotnie . najważniejszy jest montaż i uczciwość montera .Co z tego że kupisz najlepszy sprzęt jak monter ci sknoci montaż bramy a automat dotrze rolki i pokrzywi panele i wszystko szlag trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 18.01.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 mako5 ty masz słabosć do tych pilotów i myślisz że jak będzie na kod zmienny to będzie bezpieczniej . jak jesteś taki maniak zabezpieczeń to kup sobie płytke zabezpieczona kodem pin i co miesiąc resetuj system na kablu usb przez laptopa.Będą chcieli ci buchnąć auto czy obrobić chate to ci najlepsze zabezpieczenie nie pomoże. Hmmm, no nie wiem czy słabość. Staram się unikać takich sytuacji gdzie wydam sporo kasy na alarm, drzwi antywłamaniowe, zabezpieczoną bramę garażową a potem tak po prostu dam do tego każdemu chętnemu dostęp. To tak jak założyć super drzwi z zamkami, atestami i nie wiadomo czym jeszcze i włożyć klucze pod wycieraczkę. Taki pilot od bramy wjazdowej i garażowej nie tylko otwiera bramę jedną czy drugą ale jeszcze często dezaktywuje czujniki ruchu na posesji, czujniki ruchu i drzwiowe w garażu, często nawet daje dostęp do szyfratora jeśli go mamy w garażu a jeszcze gorzej jak mamy drzwi z garażu do domu. A to już duże zagrożenie dla całego domu. I nie jest to problem wydumany bo jak widać znacząca większość producentów go zauważa i reaguje. Pozwolę sobie zacytować reklamówkę Normstahla: "Maksymalne bezpieczeństwo daje Ci także sterowanie pilotem radiowym na częstotliwości 433 MHz z dynamicznie zmiennym kodem. Kod zmienia się po każdym wciśnięciu – ponad 1 bilion kombinacji stanowi dostateczną obronę przeciwko rozpowszechnionemu „skanowaniu kodów“." Hormann ten problem olewa, licząc na nieświadomość nabywców i to mnie po prostu dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 18.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 dobra nie będę cię uświadamiał na siłe pewnie że warto inwestowac w nowe technologie tu nie ma wątpliwości i tez uważam że lepiej dopłacić i kupic nowe rozwiązanie.Trzeba iść z duchem czasu największym błędem jest posiadanie pilota do wszystkich funkcji w domu alarm to ochrona dostępu i tu zarówno powinno się odseparować obwód zasilający jak i sterujący . jaką drogę radiową 433,92 Mhz chcesz kupić czy już kupiłeś. p.s dla fachowca sworsowac zamek w drzwiach od domu,samochodu,wgrać pilota z kodem stałym / zmiennym to nie jest rzecz niewykonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts